U19-tytöille karvas tasapeli

Suomen U19-tyttöjen toinen peli EM-jatkokarsinnoissa päättyi 1-1 -tasapeliin emäntämaa Belgian kanssa.

Tasapeli oli Suomelle karvas, sillä Belgia tasoitti kamppailun tuomarin määräämällä lisäajalla.

- Happamia marjoja. Kyllä kaikilla oli kopissa pelin jälkeen sellainen maku suussa, maajoukkuevalmentaja Marianne Miettinen myönsi.

Ensimmäisen puoliajan alku oli Suomelle hankala ja pelin avaamisessa oli paljon haasteita. Puoliajan lopulla ratkaisuja alkoi löytyä ja tauolla katsotut videoklipit toivat lisää apuja Suomen pelaamiseen.

- Alkuun tuntui jalka painavan, mutta sitten saimme juonesta kiinni, Miettinen sanoi.

Ottelun avausmaalia saatiin silti odottaa aina 67. minuutille asti. Silloin Tuuli Enkkilä haastoi hyvin Belgian puolustusta pitkällä kuljetuksellaan. Linjan edestä lähtenyt syöttö löysi Roosa Tuomisen ja lopulta Tuominen pääsi sijoittamaan pallon läheltä verkkoon.

Maalin jälkeen Suomella oli parikin maukasta paikkaa naulata peli. Kaksi läpiajoa kuitenkin tuhrautui ja näin Belgia sai vielä mahdollisuutensa.

Tasoitus tuli, kun pelikellossa oli minuutteja jo 91. Suomi ei ehtinyt saamaan rivejään järjestykseen epäonnistuneen purun jälkeen ja Lisa Petry pääsi 18 metristä laukomaan Belgialle tasoitusmaalin.

Suomi suoritti ottelusta neljä vaihtoa.

- Niillä saimme tuoreita jalkoja kentälle, Miettinen painotti.

Suomella on nyt kahdesta pelistä saldona voitto ja tasapeli.

- Tällä kertaa meiltä vietiin voitto käsistä, mutta kaikki mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat vielä olemassa. Nyt pitää vaan nostaa päät ja suunnata katseet seuraavaan otteluun, Miettinen huomautti.

Suomen päätöspeli on tiistaina Sveitsiä vastaan.

- Siinä on edessä taas aivan erilainen vastustaja, Miettinen totesi

Suomi-Belgia 1-1 (0-0)
67. min 1-0 Roosa Tuominen
90+1. min 1-1  Lisa Petry