U19-pojille tyylikäs voitto Montenegrosta

Suomen U19-pojat voittivat Montenegron maanantaina 3-0 (1-0)-lukemin. Suomen maaleista vastasivat Marcus Forss, Onni Valakari ja Eetu Vertainen.

Suomi sai ottelulle hyvän alun ja loi ensimmäisen maalipaikan jo kuudennella minuutilla. Onni Valakari löysi 16-alueelta Timo Stavitski, jonka pilkun tuntumasta lähteneen laukauksen maalivahti torjui kulmaksi. Stavitski oli laukojana myös seuraavassa tilanteessa, mutta tällä kertaa kuti meni yli. Montenegrolta pääsi yrittämään Ognjen Stijepovic, mutta pallo painui yli.

Eetu Vertainen tarjoili Marcus Forssille paikan 24. minuutilla, mutta hänenkin laukaus meni ohi maalin. Rasmus Leislahti torjui toisessa päässä Vladan Bubanjan etukulmaa tavoitelleen vedon kulmapotkuksi.

37. minuutilla Stavitski keskitti maalille ja Forss pääsi jatkomaan pallon verkon perukoille yhdellä kosketuksella. Vieraiden peli vaikeutui entisestään juuri ennen taukoa, kun Stefan Milic tuli ulosajetuksi suoralla punaisella kortilla.

Suomi jatkoi toisella puoliajalla vahvaa menoaan ja loi useammankin hyvän maalipaikan. Vajaan tunnin kohdalla Vertainen kuljetti ja syötti juuri oikea-aikaisesti 16-alueen oikeaan kulmaan Valakarille. Hyökkääjän upea laukaus upposi takayläkulmaan. Abukar Mohamed lähetti tyylikkään ristipalllon oikealle ja Vertainen jatkoi laidaltaan nousseelle Miko Virtaselle. Kova laukaus viuhui hieman yli maalin.

Vertainen sai pallon keskiympyrässä tuomarin antamalla lisäajalla. Hyvä laukaus pitkän kuljetuksen jälkeen takasi Suomelle 3-0-voiton.

Joukkue leireilee seuraavan kerran juhannuksena Vaasassa. Käy katsomassa Stavitskin, Valakarin ja Forssin kommentit Huu-tv:stä. Ottelukoosteen näet artikkelikuvan kautta.

Suomi U19 - Montenegro U20
37’ 1-0 Marcus Forss
57’ 2-0 Onni Valakari

90’ 3-0 Eetu Vertainen