U19-pojat tasapeliin Färsaaria vastaan - Suomi jatkoon

Alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti Tanskassa pelatun EM-karsintaturnauksen 1-1 -tasapelillä Färsaarten kanssa. Tulos tiesi jatkopaikkaa.

Ottelu alkoi Suomen hallinnalla ja paine oli Färsaarten päädyssä. Färsaarten maalivahti Bjarti Vitalis Mørk joutui venymään useampaan hyvään torjuntaan.

Färsaarten parhaat paikat osuivat puoliajan puoleen väliin, mutta Viljami Sinisalo oli maalillaan tarkkana.

Suomi onnistui vihdoin rikkomaan kuparisen 34 minuutin pelin jälkeen. Färsaarten puolustus blokkasi kaksi kertaa Terry Abladen laukauksen, mutta ei enää kolmatta.

Kolme minuuttia myöhemmin Ablade oli lähellä toista osumaansa, mutta Abladen pusku osui tolppaan.

Huippupaikalle pääsi myös hieman ennen taukoa Jeremiah Streng, mutta Mørk sai viime hetkellä näppinsä väliin.

Suomi sai heti toisen puoliajan alkuun loistopaikan toiseen maaliin, mutta kaksikin suomalaispelaajaa syöksyi ohi pallosta oikealta laidalta tulleen keskityksen jälkeen.

Tuon paikan jälkeen huipputilanteet olivat kortilla kentän molemmissa päissä. Hallinta toki oli edelleen Suomella.

Hieman ennen päätösvihellystä Suomelle kävi todella harmittava virhe. Noah Nurmi puski oman maalin ja peli oli tasan 1-1.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Turnauksen aiemmissa otteluissaan Suomi voitti Tanskan 2-1 ja hävisi Ranskalle 0-2. Tiistain toisessa ottelussa Tanska voitti Ranskan 1-0. Näin Suomi jäi lohkossa kolmanneksi, mutta selvisi silti parhaana lohkokolmosena jatkoon.

- Moni varmasti ihmetteli sitä, että emme hakeneet kovin hanakasti voittomaalia tasoituksen jälkeen. Mutta siinä vaiheessa alkoi olla selvää, että tasapeli riittää jatkopaikkaan emmekä halunneet riskeerata sitä, maajoukkuevalmentaja Kai Nyyssönen totesi.

Nyyssönen myönsi, että lohkon kimurantti tilanne ennen päätöspelejä toi oman mausteensa otteluun.

- Siinä oli monia erilaisia skenaarioita siitä, miten jatkopaikka irtoaa. Tämän turnauksen päätavoite oli jatkopaikka ja sen me lopulta saavutimme, Nyyssönen kiitteli.

Itse peli Färsaaria vastaan oli pitkälti juuri sellainen kuin Suomen leirissä osattiin olettaa.

- Oli meillä siinä riittävän monta paikkaa naulata peli, mutta näin kävi tällä kertaa, Nyyssönen sanoi.

Färsaaret-Suomi 1-1 (0-1)
34. min 0-1 Terry Ablade
88. min 1-1 oma maali