U18-tytöt voittoon myös päätösottelussa

Alle 18-vuotiaiden (2000) tyttöjen maajoukkue päätti Virossa pelatun UEFA Development -turnauksen voitokkaasti. Azerbaidzhan kaatui 5-0 (3-0).

Turnauksen parasta peliä

Suomi voitti ensimmäisissä otteluissaan Viron 6-0 sekä Maltan 4-0 ja oma pää pysyi puhtaan myös tällä kertaa.

Maalinteon Suomi aloitti 16 minuutin pelin jälkeen. Elli-Noora Kainulainen kuljetti ja laukoi, Roosa Tuominen seurasi irtopallon verkkoon.

Toinen osuma syntyi 12 minuuttia myöhemmin, kun Monica Hagström pisti vapaapotkun 18 metristä verkkoon.

Suomi iski ennen taukoa vielä kolmannen maalin. Ruusa Portaankorva pääsi pistämään pallon tyhjiin, kun Tuuli Siponen oli taistellut tilanteen loppuun asti.

Toista puoliaikaa oli pelattu kolme minuuttia, kun Nelly Lehtilä juhli maalin merkiksi. Lehtilä ohitti Azerbaidzhanin puolustuksen Siposen esityön jälkeen.

Ottelun viimeinen maali tuli 65. minuutilla. Kainulaisen laukauksen jälkeen Siiri Koivula toimitti pallon verkkoon.

- Tämän ottelun ensimmäinen puoliaika oli meiltä turnauksen parasta peliä. Nyt näki, että olemme olleet neljä päivää yhdessä, maajoukkuevalmentaja Marianne Miettinen kiitteli.

Miettisen mukaan UEFA Development-turnaus ajoi erinomaisesti asiansa, vaikka vastus ei ollutkaan kovimmasta päästä.

- Tämä oli meille erinomainen tilaisuus. Jokainen pelaaja sai pelata vähintään kaksi puoliaikaa ja kaikki saivat kokeilla avauksessa pelaamista. Tällaiset jutut ovat jatkoa ajatellen tärkeitä asioita, Miettinen painotti.

Suomi-Azerbaidzhan 5-0 (3-0)
    1-0 16 min. Roosa Tuominen
    2-0 28 min. Monica Hagström
    3-0 34 min. Ruusa Portaankorva
    4-0 43 min. Nelly Lehtilä
    5-0 65 min. Siiri Koivula