U18-pojat kaatoivat Itävallan

Alle 18-vuotiaiden (2000) poikien maajoukkue kukisti kaksoismaaottelun ensimmäisessä osassa maanantaina itävallan maalein 3-2 (1-2).

Positiivista ja parannettavaa

Suomi sai Eerikkilä Areenalla pelattuun otteluun todellisen unelma-alun. Vahva paine heti alkuvihellyksestä saakka toi tulosta vain 48 sekunnin pelin jälkeen. Sivuvapaapotkun jälkitilanteesta Jusif Ali pääsi laukomaan ja pallo pamahti komeasti Itävallan maalin yläkulmaan.

Suomi piti ohjat hallussaan tämän jälkeenkin ja loi muutamankin mainion maalipaikan, mutta nämä jäivät läheltä piti -tilanteiksi. Avausjakson puolivälin jälkeen peli alkoi tasoittua ja Itävaltakin pääsi paremmin mukaan. Tauon alla Suomi sai sitten kylmää vettä niskaansa, kun kahden virheen seurauksena Itävalta rokotti kylmästi. Ensin Andre Muhr iski tasoituksen ja aivan tauon alla Aldin Aganovic vei Itävallan johtoon.

Tauolta Suomi tuli kuitenkin uudella sykkeellä ja toinen jakso ehti vanheta vain muutaman minuutin, kun peli oli tasan. Nopean tilanteenvaihdon jälkeen Suomi pääsi iskemään vastaan ja Eetu Pellikka päätti hyökkäyksen laukomalla reilusta 20 metristä yläkulmaan numeroiksi 2-2.

Ratkaisu nähtiin 77. minuutilla, kun Ahadi Mosawer pelattiin katkon jälkeen laidalta läpi ja hän nosti hallitusti pallon yli vastaan tulleen maalivahti Daniel Antoschin ja lukemiksi 3-2.

Itävalta painoi lopussa vahvasti hakien tasoitusta, mutta Suomen puolustus kesti ja näin tuloksena oli maukas voitto.

- Ensimmäisen puoliajan ensimmäiset 20 minuuttia olivat meiltä todella hyvää pelaamista ja sen voi ottaa mukaan jatkoon. Molemmissa bokseissa pelasimme myös vahvasti, Itävallan maalit tulivat omista avausvirheistämme, valmentaja Kai Nyyssönen pohti ottelun jälkeen.

- Kolme tehtyä maalia oli hyvä näyttö. Kolmella maalilla yleensä pystyy otteluita voittamaan.

Nyyssönen näki kuitenkin pelissä myös parantamisen varaa.

- Meidän pitää saada perussyöttöpelimme vielä paremmalla tasolla ja päästä hallitsemaan palloa vähän syvemmällä, Nyyssönen mietti.

- Pelaajista voi nostaa esiin ensimmäisen maaottelunsa pelanneen Arttu Kotasen sekä Jyri Kiurun. Toki joukkue kokonaisuudessaan esiintyi hyvin.

Suomi koki takaiskun jo reilu vartin jälkeen kun kapteeni Jaakko Oksanen joutui jättämään kentän saatuaan tällin päähänsä. Suomi on muutenkin hiukan vajaalukuisena liikkeellä, joten joukkuetta mahdollisesti täydennetään toiseen kohtaamiseen.

Maat kohtaavat toistamiseen keskiviikkona aamupäivällä niin ikään Eerikkilässä.

Suomi - Itävalta 3-2 (2-1)
    1. 1-0 Jusif Ali
    39. 1-1 Andre Muhr
    45+2. 1-2 Aldin Aganovic
    49. 2-2 Eetu Pellikka
    77. 3-2 Ahadi Mosawer