Takaisin
21.2.2019 klo 14.40

U18-pojat avasivat vuoden maajoukkueleirillä Eerikkilässä

Jaa:

Katso video

U18-pojat (2001) avasivat maajoukkuevuotensa kolmipäiväisellä leirillä Eerikkilässä. Vuoden päätähtäin on marraskuun EM-alkukarsinnoissa.

Suomen joukkue kokoontui Eerikkilään päävalmentajan Kai Nyyssösen johdolla tiistaina. Avauspäivänä harjoiteltiin jalkapallokentällä kertaalleen, keskiviikkona kahdesti ja torstaina vuorossa oli keskinäinen ottelu. Peli päättyi Valkoisten voittoon 2-1-lukemin. Avausosuman teki Sinisten Daniel Enqvist, tasoituksen rangaistuspotkusta Julius Tauriainen ja voittomaalin Emil Jääskeläinen

 

- Leirin ohjelma oli tiivis, mutta virtaa riitti loppuun saakka. Tekemisen taso viikon aikana ja se missä vaiheessa pelaajat tällä hetkellä ovat, oli positiivista, Nyyssönen totesi.

 

U18-pojat ovat seuraavan kerran koolla tasan kuukauden päästä, kun joukkue kohtaa Montenegron vieraissa tuplamaaottelussa.

 

- Tältä leiriltä puuttui jonkun verran pelaajia seurajoukkuekiireiden ja loukkaantumisten vuoksi. Näimme paljon pelaajia ja oli hienoa huomata, että moni on ottanut urillaan askeleita eteenpäin. Kaikille on nyt tärkeää saada seuroissaan peliaikaa.

 

- Nämä nuoret ovat nousseet miesten joukkueisiin ja hakevat omaa paikkaansa. Säännölliset 90-minuuttiset mahdollisimman korkealla tasolla näkyvät otteissa myös kansainvälisissä peleissä. 

 

Vuonna 2001 syntyneiden ikäluokasta melko moni pelaa eurooppalaisissa akatemioissa. Suomessa moni taistelee paikasta Veikkausliigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

 

- Isommissa seuroissa kilpailu on kovempaa, mutta niissä seuroissa myös kakkosjoukkueen toiminta on laadukasta. On tärkeää, että seuroissa on oikeita henkilöitä määrittämään miten kunkin pelaajan kohdalla kannattaa toimia. Monilla se sujuukin hyvin. 

 

U18-pojat kohtaavat Tanskassa pelattavissa EM-alkukarsinnoissa marraskuussa isäntämaan, Ranskan ja Färsaaret. Sitä ennen on ohjelmassa vielä neljä tapahtumaa. 

 

Helmikuun leirin kokoonpanon löydät täältä.