Takaisin
20.11.2018 klo 04.37

U17-tyttöjen päävalmentaja Saloranta – ”Joukkue antaa pelille kaikkensa”

Jaa:

U17-tytöt pelaa tiistaina MM-kisojen päätösottelunsa Maldonadossa Uruguayta vastaan. Jatkopaikan menetyksestä huolimatta Suomen tavoite on ottaa historiallinen avausvoitto MM-tasolla.

MM-kisojen viimeisessä iltapalaverissa päävalmentaja Marko Saloranta puhui joukkueelleen kiertelemättä.

- Yhteinen matkamme kohti Uruguayn MM-kisoja käynnistyi melko tarkalleen kaksi vuotta ja kaksi kuukautta sitten. Olemme kaikki edelleen todella pettyneitä jatkopaikan menestyksestä, mutta meillä on Uruguayta vastaan mahdollisuus tehdä suomalaista jalkapallohistoriaa. 

- Tavoitteemme on ottaa Suomen tyttöpuolen ensimmäinen voitto MM-tasolla. Varmaa on, että sitä voittoa ei saa, se pitää ottaa. Me päätämme tämän projektin voittoon.

Saloranta muistutti, että maailmassa on iso määrä huippupelaajia, jotka eivät ole koskaan pelanneet MM-kisoissa. Tämä kokemus on äärimmäisen arvokas pelaajien tulevaisuuden kannalta.

- Joukkueella riittää näytöntahtoa ja kunnianhimoa osoittaa kykynsä. Järjestäjämaa Uruguayn otteluissa on ollut läpi kisojen upea tunnelma, joten tiedossa on hieno jalkapalloilta. Joukkue antaa pelille kaikkensa. Haluamme päättää kisat hyvään suoritukseen ja sitä kautta tulokseen.

Saloranta paljastaa, että joitakin muutoksia Suomen kokoonpanoon on tulossa.

- Ei räjäytetä mitään uusiksi, koska toisella jaksolla Ghanaa vastaan olimme aika hyvässä tilassa, joten siitä tahdomme mahdollisimman paljon mukaan. 

Ghana voitti Uruguayn avausottelussa selkeästi 5-0. Salorannan mukaan kaksi isoa tekijää ratkaisevat tiistaina paljon.

- Ottelun aikana lämpötila tulee olemaan yli 30 astetta, ja me tahdomme määrätä pelitemmon. Molemmilla joukkueilla on kaksi kovaa peliä alla, mutta me olemme palautuneet hyvin. 

- Ghana-ottelun toista jaksoa määrittelimme me, mutta Uruguay on taistellut nyt kahden ottelun läpi pääsääntöisesti ilman palloa. Se tulee näkymään. 

Toinen asia on Uruguayn vahvuuksien eliminoiminen.

- Heidän pyrkimyksensä nopeisiin hyökkäyksiin pitää estää. Kun Uruguay riistää pallon, se lyö sitä nopeille hyökkääjilleen ja vasemmalle laitapelaajalleen. Uruguay pyrkii hyökkäämään mahdollisimman nopeasti kahdesta neljään pelaajalla. 

- Meidän tulee onnistua niissä hetkissä, kun menetämme pallon. Reagointimme pitää olla aggressiivista ja nopeaa. 

Suomi kohtaa MM-kisojen viimeisessä ottelussaan tiistaina kello 22.00 Maldonadossa Uruguayn. Yle näyttää Suomen ottelun suorana. 

Suomen ottelut MM-kisojen alkulohkossa A (Suomen aikaa):

13.11. klo 21.00 Uusi-Seelanti – Suomi, Estadio Charrúa, Montevideo 1-0 (1-0)
16.11. klo 21.00 Suomi – Ghana, Estadio Charrúa, Montevideo 1-3 (0-2)
20.11. klo 22.00 Suomi – Uruguay, Estadio Domingo Burgueño Miguel, Maldonado

FIFAn U17-tyttöjen MM-kisasivut >>