U17-tytöille tyylikäs voitto Tanskasta

U17-tytöt (2003) hävisivät heinäkuussa Tanskalle 0-4, mutta tänään oli eri ääni kellossa. Joukkue loi useita hyviä maalipaikkoja ja otti Oona Seveniuksen maalilla 1-0-voiton.

Suomi loi hyvän paikan heti ensimmäisellä minuutilla. Oona Sevenius nousi oikealta ja laukoi, mutta Sofie Fly Sørensen torjui yrityksen. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmilta nähtiin hyviä suorituksia, mutta ei vielä kunnon maalipaikkoja ensimmäisen vartin aikana.

Suomi siirtyi kotiyleisön riemuksi johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla. Armi Heikkilä antoi kulman ja Sevenius puski pallon maaliin takatolpalta. Ada Lindroth syötti vasemmalta keskelle 39. minuutilla, mutta Anna-Stina Simosen jatko kilahti yläriman kautta takaisin peliin. Tanska selvitti tilanteen lopulta.

Muutama minuutti edellisestä ja vaarallinen tilanne nähtiin toisessa päässä kenttää. Sophie Gravesen ohitti suomalaisvahti Sonja Fermin, mutta puolustaja Linda Räisänen pelasti viimeisenä pelaajana tilanteen.

Suomi tuli vahvasti toiseen jaksoon ja Sevenius pääsi laukomaan, mutta kuti viuhui hieman yli maalin. Simonen koitti niin ikään vetoaan, mutta hänen sihti vilahti ohi taka-alakulmasta. Vajaan tunnin kohdalla nähtiin useita erikoistatilanteita Tanskan päässä, mutta Suomi ei onnistunut hyödyntämään niitä hyvistä yrityksistä huolimatta.

Tanska alkoi luoda painetta ottelun loppua kohden ja pääsi karkaamaan oikealta 81. minuutilla. Maalivahti Ferm tuli hyvin vastaan ja katkaisi yrityksen. Suomi sai kuitenkin niin ikään vielä paikkansa lisätä johtoa. Aurora Harila laukoi, mutta Fly Sørensenillä ei ollut vaikeuksia torjua keskelle suuntautunutta vetoa. Vilma Forsblom laukoi vielä viime minuuteilla, mutta ohi.

Näin ollen Suomi otti hienon ja ansaitun voiton. Joukkueet kohtaavat toistamiseen maanantaina 2.9. Eerikkilässä klo 11. Ottelu näkyy suorana myös Huu-tv:ssä. Päävalmentaja Marko Salorannan kommentit perjantain ottelusta tulossa..

Suomi-Tanska 1-0 (1-0)
26' 1-0 Oona Sevenius