U17-pojat upeasti finaaliin

Suomen U17-poikien maajoukkue voitti avoimen PM-turnauksen kolmannessa ottelussaan Färsaarilla Pohjois-Irlannin 3-1 (1-1). Samalla Suomi varmisti upeasti paikkansa lauantaina pelattavaan finaaliin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei ollut Suomelta parasta peliä, mutta 23. minuutilla sinivalkeat värit siirtyivät johtoon. Hyvän hyökkäyksen päätteeksi Adam Marhiev pisti pallon etuyläkulmaan.

Vain minuutti tästä ja Pohjois-Irlanti tuli tasoihin. Vaarattoman näköinen tilanne muuttui hetkessä vaaralliseksi suomalaisvirheen myötä ja Pohjois-Irlannin hyökkääjä pääsi yksin läpi.

Toiselle puoliajalla Suomi suoritti ryhtiliikkeen ja tulosta alkoi tulla. Ottelun 58. minuutilla Juho Ojanen kaadettiin ja pallo vietiin pilkulle. Naatan Skyttä ei 11 metristä erehtynyt.

Suomi naulasi ottelun kolme minuuttia myöhemmin, kun Ville Koski alusti ja Eetu Rissanen sijoitti pallon alakulmaan.

Ottelun viimeiset minuutit Suomi pelasi kylmän rauhallisesti. Suomella oli alla 0-0 -tasapeli Tanskan kanssa ja 4-1 -voitto Ruotsista. Finaalipaikka ratkesi, kun Tanska voitti oman pelinsä vain niukasti.

- Ensimmäinen puoliaika oli aika karmea, mutta pysyimme silti pelissä mukana, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola puntaroi.

- Toisella puoliajalla teimme erinomaisen ryhtiliikkeen. Siitä on poikia syytä kehua, Lehtola alleviivasi.

Suomi saa finaalissa vastaansa Islannin. Finaali alkaa poikkeuksellisesti jo kello 16.30.

Pohjois-Irlanti - Suomi 1-3 (1-1)

23. min 0-1 Adam Marhiev
24. min 1-1
58. min 1-2 Naatan Skyttä
61. min 1-3 Eetu Rissanen