U17-pojat murskavoittoon Armeniasta

Suomen alle 17-vuotiaat pojat (1.1.2000) päätti urakkansa Turkissa pelatuissa EM-jatkokarsinoissa komealla 5-0 -voitolla Armeniasta.

Maximo Tolonen johti maalijuhlia

Suomi sai otteluun lentävän lähdön, sillä pallo oli Armenian verkossa jo pelin toisella minuutilla. Maximo Tolonen riisti pallon Armenian puolustukselta ja sijoitti pallon hallitusti verkkoon.

Tolonen tuplasi Suomen johdon pelin 19. minuutilla. Tolonen ampui komean vapaapotkun 16 rajan takaa ja jätti Armenian maalivahdin ilman mahdollisuuksia.

Tolosen hattutemppu jäi näkemättä epäonnistuneen rangaistuspotkun vuoksi 54. minuutilla, mutta Mosawer Ahadi seurasi tilanteen ja iski Suomen kolmannen maalin.

Eetu Pellikka sai nimensä maalitilastoon tunnin kohdalla Iivari Kuljun esityöstä, kun Pellikka karkasi Armenian puolustajalta yksi vastaan yksi -tilanteessa.

Jusif Ali pääsi kurittamaan Armeniaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Takaviistoon hyvälle maalipaikalle tulleen syötön tarjoili Ahadi.

- Kaikin puolin hyvä päätös raskaalle viikolle. Työmoraali oli hyvä alusta alkaen, maajoukkuevalmentaja Kimmo Lipponen kiitteli.

Aiemmissa otteluissaan Suomi oli hävinnyt Turkille 1-4 ja Saksalle 2-6. Karsintalohkon voiton vei Saksa, joka kukisti tiistaina Turkin 3-1.

- Tässä lohkossa oli kaksi parempaa joukkuetta. Hyökkäyspelimme oli turnauksessa hyvää, mutta puolustustyöskentelyyn jäi opeteltavaa, Lipponen painotti.

Armenia-Suomi 0-5 (0-2)

2. min 0-1 Maximo Tolonen
    19. min 0-2 Maximo Tolonen
    54. min 0-3 Mosawer Ahadi
    60. min 0-4 Eetu Pellikka
    70. min 0-5 Jusif Ali