U16-tytöt kärsivät niukan tappion Espanjalle

Alle 16-vuotiaiden (1.1.2001) tyttöjen maajoukkue avasi maanantaina Englannissa pelattavan UEFA Development Tournamentin niukalla 0-1 (0-0)-tappiolla Espanjaa vastaan.

Espanja on ikäluokan maailman rankingin kakkonen, joten Marko Salorannan suojatit saivat kovan mittarin heti viikon alkuun.

Olosuhteet Englannissa olivat hieman haastavat ja sen vuoksi oli jo vaihdettu otteluareenaa. Maanantaina Suomi sai pelata ensimmäisen 40-minuuttisen melko navakkaan vastatuuleen. Espanja ei saanut vyörytettyä äärimmäisen vaarallisia hyökkäyksiä, mutta pääsi yrittämään maalia lukuisista kulmapotkuista.

- Niiden puolustamisessa oli hommaa, mutta onnistuimme siinä todella hyvin. Pallonhallinta oli kohtuu tasan ja me pystyimme avaamaan peliämme. Saimme kuitenkin vain muutamia vaarallisia tilanteita hyökkäyskolmannekselle, Saloranta kertasi.

Toisen puoliajan alku oli Suomelta hyvää tekemistä. Hyökkäykset venyivät myös pidemmiksi, mutta maalipaikoille murtautuminen oli edelleen haastavaa.

Espanja iski kamppailun ainokaisen kuitenkin pian. Suomi avasi peliä 49. minuutilla keskialueella ja vastustaja pääsi katkomaan. Hyökkääjä ajautui pieneen kulmaan, mutta laukoi taidokkaasti taka-alakulmaan. Tämän lisäksi Espanja sai pallon kertaalleen ylärimaan.

Suomi haki viimeisen vartin aktiivisesti ja riskilläkin tasoitusta, mutta tuloksetta.

- Harmittaa kyllä, sillä tulos oli aivan otettavissa. Espanja on kova joukkue, mutta olimme hyvin pelissä mukana. Kokonaisuudessa oli paljon hyvää, luotsi korosti.

- Selkein asia missä meidän pitää parantaa on hyvistä keskialueen tilanteista murtautuminen maalipaikoille. On kuitenkin muistettava, että vastassa oli Espanja.

Suomi harjoittelee tiistaina ja jatkaa turnausta heti keskiviikkona, kun vastaan asettuu Englanti. Englanti voitti omassa avausottelussaan Italian 5-0.

Espanja-Suomi 1-0 (0-0)