Takaisin
8.10.2018 klo 20.52

U16-tytöt avaavat maajoukkuetaipaleensa Ruotsia vastaan

Jaa:

Katso video

U16-tytöt (2003) pelaavat tiistaina ja torstaina ensimmäiset maaottelunsa, kun Ruotsi saapuu vieraaksi Eerikkilään.

Suomen joukkue kokoontui Eerikkilään vastuuvalmentajana toimivan Arttu Pitkäkangaan johdolla maanantaina. Ensin ohjelmassa oli palaveri ja loppuiltapäivästä harjoitus. Ruotsin joukkue on jo pelannut maaotteluita, mutta suomalaisille on edessä debyytit.

 

- Ehdimme harjoitella ennen ensimmäistä peliä kentällä kahdesti, joten panostamme yhteisiin palavereihin. Olemme käyneet läpi maajoukkuetoiminnan yleisiä tavoitteita. Lisäksi teimme pelaajien kanssa yhdessä pelilliset tavoitteemme näihin otteluihin, Pitkäkangas totesi.

 

- Korostamme pelaajille, että haluamme heidän käyttävän täälläkin omia vahvuuksiaan, aivan kuten seurajoukkueissaan. 

 

Pitkäkangas ei ottelun alla lähde avaamaan joukkueen pelillisiä tavoitteita tarkemmin, mutta kertoo niiden olevan suoraan nuorisomaajoukkueiden linjasta.

 

- Olemme katsoneet Ruotsin pelejä ja tiedämme suurin piirtein mitä on edessä, mutta emme korosta sitä liikaa. Meillä on muutama nosto puolustus-, hyökkäys- ja tilanteenvaihtopelaamisesta. 

 

Suomen joukkueesta Aada Nurmi ja Wilma Forsblom ovat olleet mukana yksissä maajoukkuetapahtumissa vanhemman ikäluokan kanssa, mutta kaikki muut tulevat tekemään tällä viikolla debyyttinsä.

 

- Olemme käyneet valmentajien kanssa lyhyet keskustelut jokaisen pelaajan kanssa ja huomasimme, että jännistystä on havaittavissa. Samaan aikaan iloisuus ja rentous paistavat myös läpi. Teimme kokoontumisen yhteydessä tehtäviä, joissa kaikki pääsivät vähän ääneen. Minusta ilmapiirimme on oikein mukava, luotsi kehui.

 

Kaikki mukana olevat pelaajat tulevat aloittamaan ainakin toisen pelin. Valmennuksen tavoite on myös, että kaikki saavat pelata pidemmän jakson, eli isoja vaihtoruljansseja ei tulla näkemään. Ruotsin kanssa on myös sovittu, että joukkueet pelaavat kaksi kertaa 45-minuuttiset ottelut. Ikäluokassa pelataan vielä normaalisti 40-minuuttiset puoliajat, mutta koska seuraavan vuoden karsinnoissa pelataan jo täydet ottelut, niin tämä ratkaisu oli luonnollinen.

 

Tuplamaaottelun molemmat osat näkyvät suorina Huu-tv:ssä. Katso Suomen kokoonpano täältä.

 

Ti 9.10. klo 18.00 Suomi – Ruotsi, Eerikkilä Halli

To 11.10. klo 13.00 Suomi – Ruotsi, Eerikkilä Halli