U16-tytöille voitto maalijuhlissa

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti tiistaina Eerikkilässä pelatussa maaottelussa Ruotsin 5-3 (2-2).

Suomi aloitti ottelun terävästi ja loi heti painetta Ruotsin päätyyn. Avausmaali syntyikin jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Lyhyt vapaapotku sekoitti Ruotsin puolustuksen ja Inka Rajala pääsi kääntämään Suomen johtoon.

Suomen vahva prässipeli puri myös jatkossa Ruotsin pelinrakenteluun, mutta Ruotsi pääsi tasoittamaan kuin varkain 20 minuutin kohdalla. Suomen avaus epäonnistui ja ruotsalaispelaaja roikotti pallon kaukaa tyhjään maaliin.

Suomen kuittia ei jouduttu odottamaan kuin neljä minuuttia. Emma Korkalainen taisteli kulmapotkusta tulleen pallon Rajalalle ja Rajala nosti hallitusti illan toisen maalinsa.

Tätä Suomen riemua kesti kuusi minuuttia. Jälleen Ruotsi pääsi iskemään hieman vaarattoman näköisen hyökkäyksen päätteeksi pelin uudelleen tasoihin. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Myös toisen puoliajan Suomi avasi terävästi. Jaksoa oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Laura Hillberg taisteli pallon Wilma Forsblomille. Forsblom eteni ja nosti pallon yli Ruotsin maalivahdin.

Jälleen Suomi uinahti oman osumansa jälkeen. Ruotsi tuli taas tasoihin, nyt alle minuutissa maalinedustaruuhkasta.

Suomen sitkeyden seuraava palkinto tuli 59. minuutilla. Anni Hartikainen pudotti laidalta tulleen keskityksen Aada Nurmelle eikä Nurmi paikastaan erehtynyt.

Suomi ratkaisi ottelun lopullisesti 66. minuutilla, kun Hartikainen viimeisteli loppulukemat.

- Tosi mahtava fiilis jäi pelistä. Iso kiitos tytöille, maajoukkuevalmentaja Arttu Pitkäkangas totesi.

Pitkäkankaan mukaan Suomi onnistui monessa sellaisessa asiassa, joita joukkue oli harjoitellut.

- Hyökkäyspäässä maltoimme liikuttaa Ruotsin blokkia. Puolustuspäässä prässäsimme korkealta ja koko joukkueen duuni oli siinä mahtavaa.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat uudemman kerran Eerikkilässä torstaina 11.10. kello 13.

- Siinä pelissä avaukseen pääsevät ne tytöt, jotka nyt aloittivat vaihdossa, Pitkäkangasa sanoi.

Suomi-Ruotsi 5-3 (2-2)
3. 1-0 Inka Rajala
20. 1-1 Vendela Dreifaldt
24. 2-1 Inka Rajala
30. 2-2 Stefanit Luwam
53. 3-2 Wilma Forsblom
54. 3-3 Rosa Kafaji Rusul
59. 4-3 Aada Nurmi