U16-pojille tappio Viroa vastaan

Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue hävisi perjantaina Baltic Cupissa Virolle lukemin 1-3 (0-2).

Vaikea ensimmäinen puoliaika

Torstaina Liettuan 1-0 voittanut Suomi joutui Eerikkilässä vaikeuksiin ensimmäisellä puoliajalla. Viro karkasi kahden maalin karkumatkalle ennen Suomen heräämistä.

- Teimme pelistä itsellemme vaikean. Siinä mielessä tuttu virsi, että teimme alkuun liian paljon helppoja virheitä, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola puntaroi.

Suomi ei löytänyt ensimmäisellä puoliajalla peliinsä kunnon rytmiä.

- Pelaajat eivät olleet tarpeeksi skarppeina. Nyt täytyy valmennuksenkin miettiä sitä, mikä meni alussa pieleen, Lehtola sanoi.

Suomi pelasi pitkään vajaalla, kun maalivahti Niilo Peräaho sai ensimmäisellä puoliajalla punaisen kortin.

- Ulosajo oli meille herätys, Lehtola myönsi.

Viro iski toisen puoliajan alkuun kolmannen maalinsa.

- Senkin maalin lahjoitimme. Mutta toisella puoliajalla pääsimme peliin paremmin mukaan ja hyökkäyspeliin tuli vaarallisuutta, Lehtola totesi.

Suomen kavennuksesta vastasi rangaistuspilkulta Elias Mastokangas 12 minuuttia ennen täyttä aikaa.

- Mastokangas oli tänään paras pelaajamme. Myös ensimmäisellä puoliajalla, joka oli muuten vaikea, Lehtola huomautti.

- Harmittaa todella paljon. Nämä ovat sellaisia pelejä, jotka pitäisi pystyä hoitamaan, Lehtola myönsi.

Suomen päätösottelu Baltic Cupissa on sunnuntaina Latviaa vastaan. Ottelu pelataan Klaukkalan urheilukentällä Nurmijärvellä kello 13 alkaen.

Suomi-Viro 1-3 (0-2)

0-1 16. min Alex Matthias Tamm
    0-2 29. min Henri Välja
    0-3 48. min Kristofer Piht
    1-3 68. min Elias Mastokangas