TuWe terävämpi Kuukauden ottelussa

• Alueuutiset

Perjantaina Raunistulassa pelattu Länsi-Suomen Kolmosen heinäkuun Kuukauden ottelu toi kotijoukkue Turun Weikoille tärkeät kolme pistettä. Syyskierroksen viikko sitten voitolla sarjakärki Pallo-Iiroista avannut Someron Voima oli Raunistulan helteessä tehoton ja vaisu.

Jo ottelun alku kertoi pelin juonen nopeasti. TuWe puolusti ronskisti ja iski suoraviivaisesti vastustajan selustaan heti pallon saatuaan. Avausmaalin TuWe iski kymmenen peliminuutin jälkeen. Leevi Ojasen esityöstä Konsta Laakso päätti nopean vastahyökkäyksen etunurkkaan. Kotijoukkue jatkoi samaan malliin ja jo parin minuutin kuluttua avausmaalista pääsi kärkäs Niclas Forss yrittämään maalintekoa läheltä. SoVo-vahti Ibrahim Bangura torjui kuitenkin tilanteen kulmaksi.

Konsta Laakso viimeisteli tyylillä TuWe:n 1-0 maalin

SoVo pääsi peliin paremmin mukaan, kun vajaa parikymmentä minuuttia oli helteessä pelattu ja erityisesti Mamadu Kalie Jalloh pyöritti valkopaitaisten peliä keskialueella. Vähät tilanteet jäivät kuitenkin vaarattomiksi ja TuWe:n maalissa Jussi Väätäinen selvisi helpoilla torjunnoilla.

Ensimmäisen jakson loppupuolen peli aaltoili enimmäkseen keskialueella ja pahin hässäkkä syntyi SoVo:n maalille TuWe:n kulmapotkun jälkitilanteesta pelikellon näyttäessä 24 minuuttia. Somerolaispuolustus selvitti tilanteen kuitenkin maaliviivalta.

Kymmenisen minuuttia ennen taukoa oli TuWe-maalitykki Niclas Forssilla namupaikka, kun Bangura SoVo:n maalilta avasi suoraan Forssille. Laukaus suuntautui kuitenkin päin maalivahtia.

Ottelun TuWe-tähti Leevi Ojanen päätti ratkaista pelin jo ensimmäisellä puoliajalla. Ajassa 41 minuuttia hän purjehti keskeltä läpi ja sijoitti pallon varmasti SoVo-maaliin. SoVo pääsi vielä maalipaikkaan ennen taukoa, mutta Nicholas Brainin veto tärähti TuWe-maalin yläputkeen.

Leevi Ojanen oli Kuukauden ottelussa kotijoukkueen ykkösnimi. Läpiajosta tehty maali  ja esityö joukkueensa ensimmäiseen maaliin kruunasivat miehen illan.

Taukotilannetta 2-0 voidaan pitää ansaittuna. SoVo tyytyi ensimmäisen jakson enimmäkseen näpräämään pallon kanssa vaarattomasti, kun kotijoukkue taas puolusti koreilematta ja oli suoraviivaisen tehokas.

Pelin toinen jakso alkoi SoVo:n hallinnassa, mutta tehottomuus oli silmiin pistävää. TuWe joutui enimmäkseen roiskimaan palloa pois omalta alueeltaan, mutta SoVo ei kyennyt hallintaansa hyödyntämään. Vieraiden paras paikka siunaantui Tuomas Hakalalle, mutta Jussi Väätäinen nappasi tarkan alanurkkavedon.

TuWe pääsi toiseen jaksoon mukaan hetki sen jälkeen, kun SoVo:n peliä keskikentällä pyörittänyt Mamadu Kalie Jalloh otettiin vaihtoon. Erotuomari Adnan Ibrahimi antoi molemmilla puoliajoilla joukkueille puolivälissä hellesäässä ylimääräisen juomatauon. TuWe käytti toisen jakson extratauon paremmin hyväkseen, sillä sen jälkeen eivät vieraat päässeet juurikaan enää uhkaamaan TuWe:n voittoa. Sen sijaan TuWe yritti iskeä vielä viimeisen niitin siinä kuitenkaan onnistumatta. Paras tilanne oli aivan ottelun lopussa TuWe:lla, kun joukkue pääsi keskiviivalta asti neljällä yhtä vastaan, mutta tilanne kuivui kokoon.

Kotijoukkue otti ansaitun voiton ja nousi yhä lähemmäs turvallista sarjan keskikastia. SoVo jätti itsestään Raunistulaan aavistuksen sekavan kuvan ja tappio tiesi kärkijoukkueiden karkaamista vähän etäämmäs somerolaisryhmästä.

Kuukauden ottelun pelaajat valitsivat tällä kerralla ottelustriimiä selostanut Mikko Seppälä sekä kommentaattorina toiminut pelaajalegenda Pauno Kymäläinen. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Leevi Ojanen ja SoVo:lta palkinnon kävi pokkaamassa Mikko Halonen.

SoVo:sta palkittu Mikko Halonen pääsi ottelun jälkeen analysoimaan joukkueensa vaisuja otteita Kuukauden ottelussa

Kolmosen Kuukauden ottelu on katsottavissa myös jälkilähetyksenä Turun Sanomien TS Futis -sivuilla. Ottelun tilastotiedot löytyvät täältä: https://www.palloliitto.fi/ottelu/976379

Seuraava Kuukauden ottelu jo ensi viikolla

Elokuun Kuukauden ottelu pelataan heti alkukuusta, ensi perjantaina 3.8.

Paraisten Pajbackalla kohtaavat tuolloin klo 18.30 alkavassa pelissä SC Wolves ja FC Boda. Ottelu on sarjapaikastaan taisteleville ryhmille erittäin tärkeä ja molemmat joukkueet kaipaavat lisäpisteitä. Syyskierroksen kaksi ensimmäistä peliä ei joukkueiden pistepussia ole kasvattanut, joten nyt pisteet ovat kultaakin kalliimpia.

Pajbackan idylliin kannattaa ensi perjantaina tulla paikan päälle, mutta esteen sattuessa pelin voi katsoa myös suorana osoitteesta ts.fi.