Takaisin
10.3.2019 klo 09.36

Tornion Palloveikot nousivat Futsal-Liigaan

Jaa:

ToPV nousi ehkä hieman yllättäinkin suoraan Futsal-Liigaan kaudelle 2019-2020. Torniolaiset hoitivat tyylikkäästi kauden viimeisen ottelunsa Loisketta vastaan 7-4 lukemin. Kun ennakkosuosikki Riemu hävisi kauden loppuvaiheessa muutaman tärkeän ottelun, ei 2-1 kotivoittokaan Raumasta enää riittänyt nostamaan jyväskyläläisiä ToPV:n edelle.

ToPV:n kausi alkoi synkästi. Kuudesta ensimmäisetä ottelustaan joukkue hävisi viisi. Torniolaisten huoli jopa sarjapaikan säilyttämisestä alkoi kasvaa. Futsaltoimitus tavoitti joukkueenjohtaja Jaakko Kyöstäjän bussista missä tunnelma oli katossa ja kuohujuomat poksahtelivat.
- Kyllä tuntuu mahtavalta, ei tätä oikein osaa vielä edes tajuta. Kausi alkoi todella synkästi, mutta joukkue kokosi itsensä hienosti ja käänsi ajattelun positiiviseksi. Siitä sitten lähdettiin puhtaalta pöydältä eteen päin. Loppu onkin sitten jo historiaa, hehkuttaa Kyöstäjä.

Ei Kyöstäjäkään ollut kauden aikana vakuuttunut sarjanoususta.
- Kyllä tämä nousu on kaikenkaikkiaan iso yllätys, mutta talven taittuessa aloimme uskomaan sen mahdolliseksi. Kauden päätteeksi 16 tappiotonta ottelua putkeen kertoo omaa kieltään.

Mutta mitä Torniossa ajatellaan nyt kaudesta 2019-2020, varsinkin kun samoilla melko suppeilla Meri-Lapin pelaajamarkkinoilla on myös liigassa jo pelaava Kemi.
- Nyt saadaan huikeita paikkallistaistoja Kemiä vastaan, tämä on todella hieno asia pohjoisen alueen futsalia ajatellen. Pyrimme säilyttämään nykyisen pelaajarungon ja onnistua löytämään muutaman täsmävahvistuksen seuralle. Kyllä meillä on iso halu menestyä myös kovassa Futsal-Liigassa, jatkaa Kyöstäjä.

Onnea siis nousulle Tornio. Riemu jäi sarjassa kakkoseksi ja kohtaa 16.3. alkavissa liigakarsinnoissa PJK:n Pirkkalasta. Ykkösestä putosivat ACE Tampereelta ja FC Riverball Joensuusta. Ykköseen alueelliset nousukarsinnat käydään maalikuun aikana.

Naisten sarjat ovat vielä kesken, mutta Naisten Ykkösessä nousua vahvimmin tavoittelevat FC OPA Oulusta ja Mad Max Valkeakoskelta. Naisten Futsal-Liigasta putoaja tulee olemaan Riemu, mutta sarjan vielä ollessa hieman kesken, karsijan paikka on auki.