Suomi Nordic Cupin voittoon

Suomen futsalmaajoukkue kaatoi Nordic Cupissa lauantaisessa päätösottelussa Tanskan maalein 4-3 (1-2) ja vei turnauksen nimiinsä puhtaasti neljällä voitolla.

Suomi aloitti tehokkaasti ja Tanskan maaliverkot heiluivat jo ensimmäisellä minuutilla, kun Jukka Kytölä latasi pallon vastustajan maaliin Panu Aution hoitaessa tarjoilun.

Maalin jälkeen Tanska prässäsi kovaa ja Suomella oli vaikeuksia päästä hyökkäyksiin. Vartin pelin jälkeen Tanska iski tasoituksen ja 19. minuutilla karkasi 2-1-johtoon.

Puoliajalla Suomen valmennus juoni kuvioita Tanskan prässiä vastaan ja Suomen hyökkäyspeli alkoi tuottaa taas tulosta. Mikko Kytölä pamautti 26. minuutilla kulman jälkitilanteesta pallon maaliin ja pelin tasoihin.

Paria minuuttia myöhemmin Jarmo Junno vei Suomen johtoon. Pelikellossa oli 28 minuuttia, kun Iiro Vanha tarjoili Junnolle loistopaikan ja tämä täräytti Suomen 3-2-johtoon.

Tasoitusta vimmatusti hakenut Tanska tuli tasoihin 36. minuutilla, mutta Suomi iski saman tien toisessa päässä. 4-3-loppulukemat syntyivät upean syöttökuvion päätteeksi, kun Jukka Kytölä ja Miika Hosio sahasivat Tanskan alakerran sekaisin ja Hosio pääsi lopulta laukomaan pallon läheltä maalin kattoon.

Suomi voitti turnauksessa kaikki neljä otteluaan ja juhlistaa nyt kolmatta perättäistä Pohjoismaiden mestaruuttaan.

- Tuntuu ihan helvetin hyvältä. Tehty hyvin duunia Mićon kanssa monta vuotta putkeen ja tämä on osoitus siitä. Duuni on ollut johdonmukaista, tehty oikeita asioita ja taso on noussut. Voidaan sanoa, että ollaan Pohjoismaiden paras joukkue ja se tuntuu hyvältä, kippari Panu Autio toteaa.

- Paljon merkitsee. Tämä oli kauden päätavoite ja se saavutettiin. Kolme kertaa ollaan voitettu tämä turnaus putkeen. Tällä hetkellä ollaan selvästi Pohjoismaiden paras joukkue, valmennustiimin Ville Sihvonen iloitsee.

Suomi – Tanska 4-3 (1-2)
1. Jukka Kytölä 1-0
15. Zakaria El-Ouz 1-1
19. Mads Larsen 1-2
26. Mikko Kytölä 2-2
28. Jarmo Junno 3-2
36. Magnus Rasmussen 3-3
36. Miika Hosio 4-3