Takaisin
18.5.2018 klo 07.12

Suomen U17-tytöt kohtaavat EM-välierässä Espanjan

Jaa:

Ⓒ SPL

Suomen U17-tytöt etenivät komeasti jalkapallon EM-lopputurnauksen välierään voittamalla lohkovaiheen päätöspelissään Hollannin 2-1. Suomi sijoittui lohkossaan toiseksi Saksan jälkeen ja kohtaa perjantaina välierässä toisen lohkon voittajan Espanjan.

Ikäluokan arvokisadebytantti Suomi on upean mahdollisuuden edessä. Myös päävalmentaja Marko Saloranta kertoo hetken olevan uransa upein maajoukkuevalmentajana. 

 

- On se hieno hetki päävalmentajana kokea tämä, ei siitä mihinkään pääse. Alkuvuosi on ollut todella kova, ja nyt tässä hetkessä ymmärrän kuinka onnellisessa asemassa olen.

 

Ottelun arvo ei muuta valmentajan tai Suomen joukkueen rutiineja.

 

- Me olemme valmistautuneet jokaiseen peliin niin karsinnoissa, jatkokarsinnoissa kuin itse kisoissa äärimmäisen huolellisesti. Valmennustiimimme lähestyminen peliin ei poikkea normaalista. Tiedossa on hieno päivä, ja me teemme asiat, kuten ne aina teemme, Saloranta sanoo.

 

Päävalmentajan usko Suomen suoritustasoon Espanja-ottelun alla on vankkumaton.

 

- Joukkue näyttäytyy yhtenäisenä ja pelaajat tukevat toisiaan varauksetta. Tähän joukkueeseen on matkan varrella kasvanut arvostus, missä kaikki pelaajat ovat yhtä tärkeitä niin toisilleen kuin meille valmentajille.

 

Suomi ei kovassakaan paikassa myy periaatteitaan.

 

- Pelitapamme asuu syvällä joukkueessa. Me olemme aktiivisia, eikä se tule muuttumaan. Totta kai huomioimme tiettyjä asioita Espanjasta, kuten tavalliseen tapaamme teemme. Analysoimme vastustajan vahvuudet ja heikkoudet ja hyödynnämme tietojamme.

 

Espanja on ikäluokan kestomenestyjä. Se on hävinnyt kaksi viimeistä finaalia Saksalle rangaistuspotkukilpailussa.

 

- Totta kai ymmärrämme miten kova joukkue Espanja on, mutta meille on realismia tavoitella voittoa, ja haluamme katkaista Espanjan finaaliputken. Uskon, että ottelusta tulee kahden kovatasoisen joukkueen hieno jalkapallo-ottelu.

 

Suomi kohtaa EM-kisojen välierissä perjantaina 18.5. kello 19.00 Espanjan ja Yle Areena näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Toisessa välierässä kohtaavat hallitseva mestari Saksa ja Englanti.

 

EM-turnauksen kolme parasta joukkuetta etenevät marraskuussa Uruguayssa pelattaviin ikäluokan MM-kisoihin.

 

Lue lisää UEFA:n verkkosivuilta.