Serie A:n suomalaiskohtaamisessa tasattiin pisteet – Sanni Franssi maalinteossa Tanskassa

Italian kentillä nähtiin viikonloppuna kahden suomalaisen maajoukkuepelaajan kohtaaminen, kun Paula Myllyojan Bari ja Anna Auvisen Inter Milano pelasivat vastakkain Serie A:n ottelussa.

Kaikki tämän kauden Serie A:n ottelut Barin maalilla torjunut Paula Myllyoja torjui myös lauantain ottelussa täydet minuutit. Barin voittotili jäi edelleen avaamatta, kun tilastoihin kirjattiin kauden neljäs tasapeli 1-1-lukemin. Niin ikään kaikissa Inter Milanon otteluissa täydet minuutit pelanneen puolustaja Anna Auvisen tilastoihin kirjattiin lauantaina kauden toinen varoitus.

Tuija Hyyrynen pelasi täydet minuutit Juventuksen puolustuksessa 3-0-kotivoitossa Hellas Veronaa vastaan. Voitto nosti Juventuksen sarjan kärkeen, kun Nora Heroumin AC Milan pelasi lauantaina 1-1-tasapelin vieraskentällä Fiorentinaa vastaan. Heroum pelasi ottelussa täydet 90 minuuttia.

Sanni Franssi pelasi Fortuna Hjørringin kanssa viime viikolla kaksi ottelua. Keskiviikkona Mestarien liigassa Fanssi kirjautti 70 minuuttia 0-7-tappioon päättyneessä toisessa neljännesvälieräottelussa hallitsevaa mestaria Lyonia vastaan. Lyon eteni jatkoon yhteismaalein 11-0. Sunnuntaina Tanskan liigassa Fortuna kaatoi Kolding BK:n vieraskentällä 2-1. Täydet minuutit pelannut Franssi vastasi Fortunan 1-0-johtomaalista.

Linda Sällström tuli vaihdosta kentälle 65. minuutilla, kun Paris FC haki 1-0-vierasvoiton Stade de Reimsistä Ranskan liigassa lauantaina.

Englannin kentillä pelattiin viikonloppuna liigacupia. Tinja-Riitta Korpelan Everton kärsi sunnuntaina kotonaan 0-3-tappion Manchester Unitedille. Korpela torjui täydet 90 minuuttia Evertonin maalilla. Juliette Kemppi kohtasi London City Lionessesin kanssa entisen seuransa Bristol City. Kemppi pelasi täydet 90 minuuttia 1-1-päättyneessä ottelussa. Lisäpiste ratkaistiin 90 minuutin jälkeen rangaistuspotkukilpailussa. Bristol Cityn maalivahti Sophie Baggaley torjui ensimmäisenä laukoneen Kempin yrityksen, mutta London City vei lopulta pilkkukisan voiton maalein 4-3.

Iina Salmi pelasi ensimmäiset 80 minuuttia Ajaxin voittaessa Excelsior Barendrechtin 2-0-vieraskentällä sunnuntaina.

Naisten maajoukkue jatkaa EM-karsintoja torstaina 7.11. klo 18.00 Kyprosta vastaan Telia 5G Areenalla Helsingissä. Tiistaina 12.11. on edessä vierasottelua Portugalia vastaan Famalicãossa.