Ria Öling viimeisteli kauden kahdeksannen maalinsa Tanskan pääsarjassa

Naisten maajoukkuepelaajat saivat jälleen kosolti vastuuta eurooppalaisissa seurajoukkueissaan.

Tuija Hyyrynen ja Juventus ottivat otteen Serie A:n mestaruudesta sunnuntaina. Joukkue voitti Tavagnaccon 5-0, mutta eroa toisena etenevään Fiorentinaan on ennen päätöskierrosta on vain yksi piste. Sekä Hyyrynen että vieraiden Heidi Kollanen pelasivat täydet ottelut. Nora Heroum pelasi jälleen täydet minuutit, kun AC Milan voitti Atalantan vieraissa 2-0. AC Milan vaanii kahden pisteen päässä.

Ranskassa FC Paris voitti Metzin vieraissa 1-0 ja Linda Sällström urakoi täydet minuutit. Pariisilaiset ovat sarjassa viidentenä, kun jäljellä on kaksi kierrosta. Adelina Engman ei ollut Englannissa kokoonpanossa, kun Chelsea kärsi cupissa Manchester Citylle 0-1-tappion.

Ruotsin Damallsvenskan käynnistyi viikonloppuna. Kopparbergs/Göteborg aloitti vakuuttavalla 3-0-vierasvoitolla Kungbackasta. Kyseessä oli myös mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen. Kotijoukkueen Jenny Danielsson ja Linda Nyman pelasivat täydet minuutit aivan kuten vieraiden Emma Koivisto ja Natalia Kuikka.

Eveliina Summanen pelasi 90-minuuttisen, kun KIF Örebro voitti Vittsjön 1-0. Eskilstuna United avasi kauden 0-1-kotitappiolla Rosengårdille. Julia Tunturi urakoi koko ottelun, Tia Hälinen ja Kaisa Collin eivät olleet kokoonpanossa. Emmi Alasen Växjö avaa kauden keskiviikkona Linköpingiä vastaan.

Ria Öling (kuvassa) teki Tanskassa Brøndbyn voittomaalin joukkueen kaataessa BSF:n 4-0. Öling pelasti 76 minuuttia ja maali oli hänen kauden kahdeksas. Olga Ahtinen vaihdettiin kentälle reilun tunnin kohdalla. Sanni Franssi pelasi 68 minuuttia Fortuna Hjørringin voittaessa FC Thyn vieraissa 3-0.

Tinja-Riikka Korpela vaihdettiin Norjassa kentälle 62. minuutilla, kun Vålerenga IF voitti Fartin kotona puhtaasti 4-0. Katarina Naumanen oli vaihdossa, kun Stabæk hävisi Sandvikenille vieraissa 3-0.

Kotimainen Naisten Liiga palasi niin ikään maajoukkuetauolta. HJK jatkaa pistemenetyksittä kaadettuaan IK Myranin 6-1.  Helmareiden toppari Anna Auvinen viimeisteli kaksi maalia ja huhtikuussa U19-tyttöjen EM-jatkokarsinnoissa pelannut Emmaliina Tulkki peräti kolme.

Åland United voitti ONS:n 3-2-lukemin. Tiia Peltonen pelasi täydet minuutit ja teki 2-2-osuman. Myös Annat Tamminen ja Westerlund urakoivat 90-minuuttisen. Paula Myllyoja oli vaihdossa. Saara Lappalainen urakoi koko pelin, kun FC Honka voitti TiPS:n 1-0. Elli Pikkujämsä ei ollut kokoonpanossa.