Nousu tasapeliin tyydytti Lappi-Seppälää

Honka ja HJK kohtasivat Naisten Liigan kärkikamppailussa Telia 5G Areenan maanantai-illassa. HJK siirtyi tasaisessa ottelussa johtoon, mutta Honka nousi upeasti vielä loppuhetkillä tasoihin, joten pisteet jaettiin numeroin 1-1.

Honka tuli otteluun todella vahvasti, ja ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia mentiin keltamustien luodessa hyökkäyksiä HJK-päätyyn. Erityisesti oikealla laidalla pelannut Tia Painilainen aiheutti vaikeuksia kotijoukkueen puolustukselle.

Avausmaalin iski kuitenkin HJK, kun Jutta Rantalan kulmapotku löysi tiensä Honka-maaliin. Kun avausjaksolla ei enempää maaleja nähty, siirryttiin tauolle 1-0 kotijohdossa.

- Olen todella tyytyväinen ottelun avauspuoliajan ensimmäiseen puoliskoon. Se oli meiltä kauden toistaiseksi parasta peliä. Lähdimme peliin ennakkoluulottomasti ja pidimme yllä energisen ilmeen, kommentoi päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa lisämaaleihin. Honka oli lähellä tasoittaa 58. minuutilla. Anni Miettunen pääsi nokikkain HJK-vahti Anna Koivusen kanssa, mutta Koivunen onnistui vielä torjumaan laukauksen.

HJK:n toisen jakson paras tilanne lisätä johto kahteen tuli kymmenisen minuuttia ennen loppua. Rantalan laukaus boksin rajoilta leijaili vain hieman maalin ylitse.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Painilainen tarjoili pallon vaihdosta kentälle tulleelle Milla Punsarille. HJK-vahti Koivunen joutui venyttämään parhaimpaansa torjuakseen kudin yläkulmasta.

Hongan ahkera takaa-ajo palkittiin lopulta 88. minuutilla. Nana Yangin ristipallo löysi takatolpalta Painilaisen, joka viimeisteli varmasti alakulmaan.

Viimeisten minuuttien aikana ei nähty enää lisämaaleja, joten pisteet tasattiin 1-1.

- Vaihdot ja taktiset muutokset piristivät peliämme. Saimme niiden kautta voimaa toisen puoliajan jälkipuoliskolle. Osoitti joukkueelta vahvaa henkistä kanttia, että onnistuimme nousemaan tappioasemasta tasoihin, Lappi-Seppälä analysoi.

Myös koko yhdeksänkymmentä minuuttia keltamustien keskikentällä uurastanut Wilma Spets kehui joukkueen asennetta.

- Jäi hyvä fiilis siitä, että saimme loppuun vielä tasoitusmaalin. Piste HJK:lta on aina hyvä suoritus. Taistelimme hyvin joukkueena loppuun saakka, Spets sanoi.

Tuloksen myötä Honka jatkaa Naisten Liigassa toisena, piste-eron sarjakärki HJK:hon pysyessä yhdeksässä.

Hongan kausi jatkuu jo alle viikon päästä, lauantaina 20.7. Kello 13.00 Tapiolan urheilupuiston nurmella käynnistyvään otteluun vieraaksi saapuu Ilves.