Naisten maajoukkuepelaajille vastuuta kv-sarjoissa

Ruotsin Damallsvenskan potkaistiin viikonloppuna käyntiin. Norjassa ollaan niin ikään ensi metreillä kun taas Italiassa taistellaan tärkeistä pisteistä mestaruuden kannalta.

Ruotsin pääsarja käynnistyi lauantaina. Linda Sällström urakoi täydet minuutit, kun Vittsjö pelasi Kristianstadin kanssa 1-1-tasapelin. Emmi Alanen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Eveliina Parikka vaihdettiin kentälle tunnin kohdalla, kun Limhamn Bunkeflo kärsi Hammarbylle 2-4-tappion. Kreeta-Liisa Yli-Säntti oli vaihdossa. Debyyttinsä Ruotsin pääsarjassa tehnyt Julia Tunturi pelasi ensimmäisen puoliajan, kun Eskilstuna kärsi Djurgårdenille 1-2-tappion. Debyytin teki myös 18-vuotias Wilma Sjöholm, joka tuli Djurgårdenin paidassa kentälle 81. minuutilla. Emmaliina Tulkki ei ollut kokoonpanossa, kun Linköping voitti Växjön 1-0.

Adelina Engmanin ja Emma Koiviston Kopperbergs/Göteborg kohtasi maanantaina FC Rosengårdin ja pelasi 1-1-tasapelin. Myös 90-minuuttisen pelannut Koivisto debytoi Ruotsissa, Engman vaihdettiin kentältä 82. minuutilla.

Norjassa Anna Westerlundin ja Juliette Kempin Lilleström otti kauden kolmannen voittonsa kaatamalla Röan 5-2. Westerlund pelasi täydet minuutit, Kemppi oli vaihdossa. Tinja-Riikka Korpela torjui Vålerengan maalilla, kun joukkue kärsi Kolbotnille 2-3-tappion.

Italiassa Brescia aiheutti Juventukselle kauden ensimmäisen tappion 2-1-lukemin. Nora Heroum vaihdettiin kentälle 74. minuutilla. Tuija Hyyrynen tuli vaihtoon 74. minuutilla ja Sanni Franssi puolen tunnin kohdalla. Juventus ja Brescia johtavat Serie A:ta nyt tasapistein, kun jäljellä on neljä kierrosta.

Tanskassa Olga Ahtisen ja Ria Ölingin Bröndby voitti Odense Q:n 4-0. Tshekin pääsarjassa Sparta Praha voitti vieraskentällä Dukla Prahan 4-0. Tia Hälinen ei ollut vielä loukkaantumisen jälkeen kokoonpanossa.

Naisten Liigassa pelattiin niin ikään täysi kierros viikonloppuna. Voittoihin ylsivät TPS, HJK, Pallokissat, FC Honka ja PK-35 Vantaa. Lue otteluista lisää Naisten Liigan verkkosivuilta täältä.