Naisten maajoukkueelle jälleen hieno voitto

Naisten maajoukkue päätti Espanjan otteluleirinsä 3-0 (1-0)-voittoon Slovakiasta. Maalit viimeistelivät Ria Öling, Linda Sällström ja Anna Westerlund.

Marko Salorannan suojattien leiri oli kaikin puolin onnistunut. Joukkue voitti keskiviikkona kesän EM-kisoihin valmistautuvan Venäjän Jenny Danielssonin maaleilla 2-0. Sunnuntain vastus Slovakia ei selviytynyt Hollannin lopputurnaukseen, mutta on ollut Suomea hieman parempi viime vuosien kohtaamisissa.

Suomi avasi maalihanat puolen tunnin kohdalla. Julia Tunturi riisti pallon noin 25 metrissä, ohitti seuraavan pelaajan ja leikkasi laidasta keskelle päin. Hyökkäysduo Juliette Kemppi-Linda Sällström juoksi kohti maalia, ja Ria Öling pääsi vapaasti nousemaan heidän takaa. TPS-peluri ei aikaillut, vaan iski varmasti ensimmäisellä kosketuksella pallon verkon perukoille.

Lukemat kasvoivat heti tauon jälkeen. Suomi piti palloa ja lähti hyökkäykseen Olga Ahtisen kautta. Kemppi syötti pallon puolustuksen selustaan, minne nousi Sällström. Hyökkääjä viimeisteli uransa 30.  A-maaottelumaalin. Voitto sinetöityi muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Nora Heroum antoi hyvän kulman ja Anna Westerlund jatkoi sen maaliin.

Saloranta lähti valmennusryhmänsä kanssa turnaukseen tavoitteenaan muuttaa Suomen pelitapaa aktiivisemmaksi. Siinä hänen mukaansa myös onnistuttiin. Viikon toinen tärkeä tehtävä oli lopullisesti nollata syksyn EM-karsintapettymys.

- Pelaajillamme on valmiuksia pelaavampaan pelitapaan ja puhuimme siitä ensimmäisinä päivinä paljon. Meillä oli molemmissa otteluissa pallonhallinta ja onnistuimme hyökkäämään monipuolisesti. Olen ylpeä pelaajista siinä, kuinka nopeasti he pystyivät omaksumaan uusia asioita. Moni asia on mennyt viikon aikana paremmin kuin hyvin, Saloranta kehui.

- Ilmapiiri joukkueessa on todella hyvä. Se on tärkeä asia tulevan kannalta.

Ottelussa nähtiin myös A-maajoukkuedebyytti, kun Mimmi Nurmela tuli kentälle 71. minuutilla. Saloranta kehui 20-vuotiaan puolustajan esitystä. Iina SalmiAdelina Engman ja Emmi Alanen eivät pelanneet sunnuntaina sairastumisten ja loukkaantumisen vuoksi.

Slovakia-Suomi 3-0 (1-0)
    32’ 1-0 Ria Öling (Julia Tunturi)
    49’ 2-0 Linda Sällström (Juliette Kemppi)
    87’ 3-0 Anna Westerlund