Naisten Futsal-Liigan kierrosraportti: Team Vanpalle avausvoitto, Ilves takaisin sarjakärkeen

Sarjanousija Team Vanpa avasi pistetilinsä Naisten Futsal-Liigassa kaatamalla KaDyn vieraissa maalein 1-2. Kierroksen muissa otteluissa voittoihin ylsivät takaisin sarjan kärkisijalle noussut Ilves FS, Ylöjärven Ilves ja GFT.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 3.-4.11.
La 3.11. klo 16.00 FTK – Ilves FS 2-3 (VM. 0-1) JA. 2-2, 2-2 (1-1)
La 3.11. klo 17.00 Liikunnan Riemu – Ylöjärven Ilves 1-2 (0-1)
Su 4.11. klo 13.00 KaDy – Team Vanpa 1-2 (0-0)
Su 4.11. klo 16.00 GFT – FC Sport-j 5-4 (3-0)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

(Kuva: Ilves FS / Leo Hynninen)

FTK – Ilves FS 2-3 (VM. 0-1) JA. 2-2, 2-2 (1-1)
La 3.11. klo 16.00 - Putaan Liikuntahalli, Tornio

Maalit: 1-0 Jenni Suhonen (3'), 1-1 Emilia Jokisalo (17'), 2-1 Anna Keränen (33'), 2-2 Emilia Jokisalo (38'), VM: Matilda Herranen

Lauantaina kierroksen kärkikamppailussa kohtasivat FTK ja Ilves. Kotijoukkue joutui lähtemään otteluun ilman sarjan pistepörssiä johtavaa Tiia Juntikkaa, joka sai viime kierroksella punaisen kortin ja sen myötä kahden ottelun pelikiellon.

FTK aloitti ottelun hyvin ja meni kolmannella minuutilla johtoon Jenni Suhosen osumalla. Jakson lopussa Emilia Jokisalo tasoitti pelin 1-1:een, ja näissä numeroissa mentiin myös tauolle. Toinen jakso noudatti samaa käsikirjoitusta kuin ensimmäinenkin. Anna Keränen vei kotijoukkueen johtoon 33. minuutilla, ja Ilves joutui jälleen takaa-ajoasemaan. Lopulta tamperelaiset lähtivät hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mikä tuottikin tulosta, kun 38. minuutilla Emilia Jokisalo teki ottelun toisen ja kauden kahdeksannen maalinsa tasoittaen pelin 2-2:een.

Ottelun venyi jatkoajalle ja lopulta voittomaalikilpailuun asti. Ratkaisu nähtiin vasta 13. parissa, kun Ilveksen Matilda Herranen onnistui ainoana pelaajana 10 metrin rangaistuspotkupisteeltä ja varmisti Ilveksen voittoputken jatkumisen. FTK:n Heta Huhtaniska ja Ilveksen Tiina Pöyry saivat syöttöpisteen joukkueidensa kumpaankin osumaan varsinaisella peliajalla. Ilves nousi voittonsa myötä pisteellä MuSaFutsalin edelle ja sarjan kärkipaikalle. FTK:n sijoitus on viidennen sarjakierroksen jälkeen viides.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
Ilveksen otteluraportti

(Kuva: Ylöjärven Ilves)

Liikunnan Riemu – Ylöjärven Ilves 1-2 (0-1)
La 3.11. klo 17.00 – Huhtasuon yhtenäiskoulu, Jyväskylä

Maalit: 0-1 Riia Seppälä (16'), 1-1 Heidi Malkki (26'), 1-2 Sini Sutinen (32')

Kauden avausvoittoaan metsästänyt Liikunnan Riemu sai lauantaina Jyväskylään vieraakseen Ylöjärven Ilveksen. YIlveksen Sini Sutisella ja Riemun Heidi Malkilla oli ensimmäiset paikat maalintekoon, mutta avausmaalia saatiin lopulta odottaa 16. minuutille asti. Ylöjärven Ilves siirtyi 0-1-johtoon, kun Riia Seppälä laukoi Esra Erdenin antamasta rajapotkusta komeasti vasemman tolpan juureen. Kyseessä oli Seppälän ensimmäinen osuma Naisten Futsal-Liigassa.

Toisella puoliajalla Liikunnan Riemu nousi tasoihin 26. minuutilla alkukauden tehopelaajansa yksilösuorituksella. Heidi Malkki irtautui terävällä liikkeellään tekopaikkaan ja laukoi pallon takatolpan kautta sisään muuttaen lukemiksi 1-1. Kuuden minuutin päästä YIlves nousi kuitenkin takaisin johtoon, kun Elisa Ilottu antoi kulmapotkun ja ylöjärveläisten kapteeni Sini Sutinen laukoi suoraan syötöstä tolpan kautta sisään.

1-2-maalin jälkeen Riemu avasi peliään, mikä avasi myös YIlvekselle paikkoja. Riemun Tatjana Niemi oli lähellä tasoittaa ottelun, mutta laukaus osui ylärimaan. Peli pysyi kuitenkin YIlveksellä hyvin kontrollissa, eikä lisämaaleja enää nähty. Liikunnan Riemun pistetili on vielä avaamatta, kun taas YIlves nousi kauden kolmannella voitollaan kahdeksaan sarjapisteeseen.

Linkit:
YIlveksen otteluraportti
Maalikooste

(Kuva: Team Vanpa)

KaDy – Team Vanpa 1-2 (0-0)
Su 4.11. klo 13.00 – Huhtasuon yhtenäiskoulu, Jyväskylä

Maalit: 0-1 Sanna Olenius (21'), 1-1 Kirsi Airikainen (28'), 1-2 Anna-Kaisa Hannuksela (28')

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa Kampuksen Dynamo kohtasi Team Vanpan. Ottelun avausjaksolla ei osumia nähty, mutta toisella jaksolla maalia ei tarvinnut odottaa kuin kahdeksan sekuntia. Team Vanpan Sanna Olenius vei vierasjoukkueen 0-1-johtoon osumalla, johon syöttöpiste merkittiin Natalia Kusminille. 28. minuutilla KaDyn kapteeni Kirsi Airikainen muutti lukemiksi 1-1. Tasoitusmaalin syöttöpiste kirjattiin Manta Räsäsen nimiin.

Kotijoukkue ei kuitenkaan ehtinyt kauan tasoitusmaalista nauttia, sillä Team Vanpa iski jälleen nopeasti keskialoituksen jälkeen. Ottelu ehti edetä tasoitusmaalista vain 12 sekuntia, kun vantaalaiset siirtyivät takaisin johtoon. 1-2-maalista vastanneen Anna-Kaisa Hannukselan osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, mikä tarkoitti sarjanousija Team Vanpan pistetilin aukeamista.

Linkit:

(Kuva: Golden Futsal Team)

GFT – FC Sport-j 5-4 (3-0)
Su 4.11. klo 16.00 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 1-0 Daniela Tjeder (3'), 2-0 Siiri Perälä (6'), 3-0 Daniela Tjeder (9'), 3-1 Annika Leminen (23'), 3-2 Vilma Rosenström (28'), 3-3 Annika Leminen (31'), 4-3 Pirta Hiukka (32'), 4-4 Pipsa Lahtinen (33'), 5-4 Siiri Perälä (36')

Kaksi edellistä otteluaan voittanut GFT sai vieraakseen viime kevään välierävastustajansa FC Sport-j:n. Pelin alku mentiin kotijoukkueen komennossa, ja espoolaiset karkasivat reilussa kahdeksassa minuutissa jo 3-0-johtoon. Maalintekijöinä toimivat kahdesti osunut Daniela Tjeder ja Siiri Perälä. Samoissa lukemissa mentiin myös tauolle, jonka jälkeen pelin kulku kääntyi.

Annika Leminen avasi FC Sport-j:n maalihanat ottelun 23. minuutilla, ja viisi minuuttia myöhemmin Vilma Rosenström toi vaasalaiset jo maalin päähän. 31. minuutilla lukemat tasoittuivat 3-3:een, kun Leminen iski illan toisen osumansa. GFT vastasi nopeasti Pirta Hiukan viedessä espoolaiset johtoon jo seuraavalla minuutilla, mutta vain 13 sekuntia myöhemmin peli oli jälleen tasan. 4-4-tasoitusmaalista vastasi Pipsa Lahtinen. Ottelun voittomaali nähtiin reilut neljä minuuttia ennen loppua, kun GFT:n kapteeni Siiri Perälä teki ottelun toisen maalinsa.

Daniela Tjeder tehoili GFT:n 5-4-kotivoitossa pisteet 2+2=4, joilla hän nousi tasapisteisiin Naisten Futsal-Liigan pistepörssiä johtavan FTK:n Tiia Juntikan kanssa. GFT on noussut kolmella peräkkäisellä kolmen pisteen voitollaan sarjataulukossa neljänneksi.

Linkit:
GFT:n otteluraportti

***

Naisten Futsal-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna kuudella ottelulla, joissa tositoimissa nähdään sarjan kaikki kymmenen joukkuetta.