Naisten Futsal-Liigan kierrosraportti: GFT:lle kuudes peräkkäinen voitto

Runkosarjan puoliväliä lähestyvässä Naisten Futsal-Liigassa pelattiin kuuden ottelun kierros. Kärkikamppailusta pisteet ottaneen GFT:n ohella voittoihin ylsivät Ilves FS, FC Sport-j ja FTK sekä viikonlopun kahdesta ottelustaan yhden voiton ottaneet Team Vanpa ja MuSaFutsal.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 24.-25.11.
La 24.11. klo 13.30 Ilves FS – Ylöjärven Ilves 4-1 (0-1)
La 24.11. klo 14.00 Team Vanpa – Liikunnan Riemu 3-0 (1-0)
La 24.11. klo 14.00 ACE – GFT 1-2 (0-1)
La 24.11. klo 16.00 FC Sport-j – MuSaFutsal 6-3 (3-1)
La 24.11. klo 17.00 KaDy – FTK 3-6 (0-4)
Su 25.11. klo 15.00 MuSaFutsal – Team Vanpa 3-2 (1-1)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

(Kuva: Esa Norvia)

Ilves FS – Ylöjärven Ilves 4-1 (0-1)
La 24.11. klo 13.30 – Kauppi Sports Center, Tampere

Maalit: 0-1 Esra Erden (2'), 1-1 Tiina Pöyry (22'), 2-1 Oma maali (24'), 3-1 Emilia Jokisalo (27'), Lilli Sandström (38')

Tampereen Ilveksen ja Ylöjärven Ilveksen välinen ottelu alkoi räväkästi, kun jo ensimmäisellä minuutilla YIlveksen Esra Erden pääsi nousemaan hyvään tekopaikkaan katkaistuaan Ilveksen syötön. Erdenin terävä laukaus osui sisätolppaan ja kimposi siitä sivurajasta yli, joten Ilves selvisi ensimmäisestä tilanteesta säikähdyksellä.  Seuraavalla minuutilla Erden sai uuden mahdollisuuden, ja tällä kertaa lukemat muuttuivatkin 0-1:een. Kotijoukkue Ilveksen pitkä pallonhallinta katkesi menetykseen, jonka ylöjärveläiset hyödynsivät suoraviivaisesti. Sini Sutinen nosti pallon omalta kenttäpuoliskolta Ilves-pelaajien selustaan karanneelle Erdenille, joka jatkoi pelivälineen ohi maalivahti Lilli Sandströmin. Maali jäi lopulta avausjakson ainoaksi.

Toisen jakson alussa Ilves FS nousi tasoihin Tiina Pöyryn maalilla. Ilveksen suoraviivaisen hyökkäyksen tuottama irtopallo tuli Matilda Herraselle, jonka laukauksen maalivahti Saara Viitasen takana ollut ylöjärveläispelaaja onnistui blokkaamaan. Paluupallo tuli kuitenkin Pöyrylle, joka tasoitti pelin 1-1:een 22. minuutilla. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Ilves siirtyi 2-1-johtoon ylöjärveläisten omalla maalilla, kun pallo kimposi Anni Karelehdon syöttöä katkaisseen Sini Sutisen kautta maaliin. Ottelun hallinta pysyi kotijoukkueella, ja 27. minuutilla lukemat muuttuivat jo 3-1:een. Tiina Pöyry antoi rajapotkun, ja Emilia Jokisalo ohjasi Matilda Herrasen laukauksen sisään maalin edestä. Jokisalon kauden alusta asti kestänyt maaliputki jatkuu siis edelleen. Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi 38. minuutilla YIlveksen hakiessa kavennusta lentävällä maalivahdilla. Ilveksen maalivahti Lilli Sandström torjui ensin Emilia Lindbergin vedon ja lähetti sen jälkeen käsistään tarkan laukauksen ylöjärveläisten tyhjään maaliin.

4-1-lukemin kauden seitsemännen voittonsa ottanut Ilves jatkaa sarjakärjessä kahden pisteen turvin. Ilveksestä palkittiin Matilda Herranen ja YIlveksestä Emmi Rauhala.

La 24.11. klo 14.00 – Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa

Maalit: 1-0 Anna-Kaisa Hannuksela (5'), 2-0 Petra Suutarinen (23'), 3-0 Jasmine Stubbe (26')

Team Vanpa sai kotiottelussaan hyvän alun, kun viime kierroksella kahdesti osunut Anna-Kaisa Hannuksela jatkoi maalivirettään vieden vantaalaiset johtoon viidennellä minuutilla. Hannukselan maali jäi ensimmäisen jakson ainoaksi, mutta toisen kaksikymmenminuuttisen alussa kotijoukkueen johto kasvoi.

Hannukselan tavoin viime ottelussa kaksi maalia tehnyt Petra Suutarinen iski myös Liikunnan Riemua vastaan. Suutarisen osuma syntyi 23. minuutilla, ja vajaat neljä minuuttia myöhemmin Jasmine Stubbe lisäsi Team Vanpan johdon 3-0:aan, jotka jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Team Vanpan parhaana pelaajana palkittiin kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut maalivahti Maija Huupponen ja Liikunnan Riemun parhaana Heidi Malkki. Vantaalaiset nousivat toisen peräkkäisen voittonsa myötä sarjataulukossa seitsemännelle sijalle.

Linkit:

(Kuva: Golden Futsal Team)

ACE – GFT 1-2 (0-1)
La 24.11. klo 14.00 – Tamppiareena, Tampere

Maalit: 0-1 Kiia Laine (20'), 1-1 Oma maali (21'), 1-2 Oma maali (23')

Kierroksen kärkiottelussa kohtasivat ACE ja GFT. Kamppailun avausmaali syntyi vasta kaksi sekuntia ennen avausjakson päätöstä. Maiju Hirvosen syöttö tavoitti maalin edestä Kiia Laineen, joka jatkoi pallon tyhjiin.

Toisen puoliajan alussa nähtiin kaksi onnekasta maalia. Jakson ensimmäisellä minuutilla ACE nousi tasoihin, kun syöttö painui GFT-pelaajan kautta omaan maaliin. Sama kuitenkin toistui toisessa päädyssä vain reilun kahden minuutin kuluttua. GFT:n Hirvonen toimitti pallon maalille, josta se kimposi ACE-pelaajan kautta sisään vieden espoolaiset 1-2-johtoon.

Kummallakin joukkueella oli paikkoja lisämaaleihin, ja etenkin ACE:n Tiia Ropanen joutui venymään maalillaan hyviin torjuntoihin. GFT:n johto piti loppuun asti, joten espoolaiset ottivat kuudennen peräkkäisen voittonsa. Viime kauden Suomen mestari nousi voitollaan sarjataulukossa kolmannelle sijalle ohi ACE:n, joka koki kauden ensimmäisen varsinaisella peliajalla tulleen tappionsa.

Linkit:
GFT:n otteluraportti

(Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi)

FC Sport-j – MuSaFutsal 6-3 (3-1)
La 24.11. klo 16.00 – Vamian Hansakampus, Vaasa

Maalit: 1-0 Vilma Rosenström (2'), 2-0 Pipsa Lahtinen (6'), 3-0 Tiialeena Hakala (14'), 3-1 Mira Laurila (17'), 3-2 Mira Laurila (24'), 3-3 Anni-Elina Luotonen (27'), 4-3 Tiialeena Hakala (27'), 5-3 Maarit Vitikka, 6m (28'), 6-3 Pipsa Lahtinen (40')

Vaasalainen FC Sport-j sai lauantaina vieraakseen MuSaFutsalin. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja meni kuudessa minuutissa kahden maalin johtoon Vilma Rosenströmin ja Pipsa Lahtisen osumilla. FC Sport-j:n pistepörssin kärkinimi Tiialeena Hakala lisäsi johdon jo 3-0:aan ennen MuSaFutsalin Mira Laurilan kavennusta, joka syntyi ottelun 17. minuutilla.

Toisen jakson neljännellä minuutilla Laurila osui toistamiseen, ja reilut kolme minuuttia myöhemmin Anni-Elina Luotonen tasoitti pelin 3-3:een. Peliä ehti kuitenkin kulua vain 26 sekuntia ennen kuin Tiialeena Hakala vei vaasalaiset takaisin johtoon. 44 sekuntia Hakalan osuman jälkeen FC Sport-j:lle vihellettiin rangaistuspotku, jonka Maarit Vitikka laukoi kuudesta metristä sisään muuttaen lukemiksi 5-3. Loppulukemat 6-3 viimeisteli Pipsa Lahtinen ajassa 39.57.

FC Sport-j:stä palkittiin Tiialeena Hakala ja MuSaFutsalista Mira Laurila. Vaasalaisten sarjasijoitus on edelleen kuudes, mutta joukkue nousi neljän pisteen päähän neljättä sijaa ja viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä ACE:sta.

Linkit:
MuSaFutsalin otteluraportti

(Kuva: FTK)

KaDy – FTK 3-6 (0-4)
La 24.11. klo 17.00 – Huhtasuon yhtenäiskoulu, Jyväskylä

Maalit: 0-1 Maria Ollila (6'), 0-2 Anna Keränen (8'), 0-3 Maria Ollila (11'), 0-4 Tiia Juntikka (16'), 1-4 Maiju Syrjälä (23'), 1-5 Sanna Rautio (26'), 2-5 Maiju Syrjälä (28'), 2-6 Jenni Suhonen (39'), 3-6 Kirsi Airikainen (40')

Jyväskylässä Kampuksen Dynamo emännöi kemi-torniolaista FTK:ta. Vierasjoukkue oli ottelussa niskan päällä, ja avausmaalista vastasikin kuudennella minuutilla Maria Ollila, joka jatkoi Iida Jaakon syötön sisään takatolpalta. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin syntyneessä 0-2-maalissa Charlotta Simonaho pelasi pallon keskelle vetopaikkaan Anna Keräselle, jonka suora veto upposi vasempaan yläkulmaan. Molemmat maalit lähtivät liikkeelle sivurajapotkusta. Avausjakson puolivälissä Ollila katkaisi KaDyn alimman pelaajan syötön ja viimeisteli ahdistettunakin joukkueensa kolmannen maalin. 16. minuutilla Tiia Juntikka sai vuorostaan pallon KaDyn harhasyötöstä ja iski hienon yksilösuorituksen päätteeksi pallon takakulmaan. Tauolle mentiin FTK:n 0-4-johdossa.

Toisen jakson kolmannella minuutilla KaDyn Maiju Syrjälä laukoi FTK-pelaajien keskeltä ulkosyrjällä takakulmaan kaventaen lukemiksi 1-4. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin FTK:n kulmapotku pelattiin puoleen kenttään Sanna Rautiolle, joka teki itselleen vetopaikan ja laukoi pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. 28. minuutilla KaDy-maalivahti Martta Perälä torjui Tiia Juntikan yrityksen ja vastahyökkäyksestä Maiju Syrjälä iski ottelun toisen maalinsa. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa ottelun toiseksi viimeiselle minuutille asti. FTK:n kulmapotku pelattiin Jenni Suhoselle, joka harhautti peittämään tulleen KaDy-pelaajan tyylikkäästi ja ampui pallon sisään takatolpan kautta. KaDy otti vielä käyttöön lentävän maalivahdin, mikä tuottikin lohdutusmaalin, kun 33 sekuntia ennen loppua kapteeni Kirsi Airikainen laukoi loppulukemiksi 3-6.

KaDyn parhaana palkittiin Maiju Syrjälä ja FTK:n parhaana Naisten Futsal-Liigan pistepörssin kärjessä jatkava Tiia Juntikka. FTK nousi sarjataulukossa kolmen pisteen päähän neljäntenä olevasta ACE:sta.

Linkit:
Maalikooste

(Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com)

MuSaFutsal – Team Vanpa 3-2 (1-1)
Su 25.11. klo 15.00 – Porin Urheilutalo

Maalit: 0-1 Sanna Olenius (12'), 1-1 Elina Setälä (17'), 2-1 Netta Hannula (25'), 2-2 Anna-Kaisa Hannuksela, 6m (29'), 3-2 Jennica Kannosto (35')

Sunnuntain ainoassa ottelussa iskivät yhteen MuSaFutsal ja Team Vanpa. Lauantaina kotiottelunsa maalein 3-0 voittaneet vantaalaiset menivät 12. minuutilla johtoon, kun Sanna Oleniuksen veto painui takakulmaan. 17. minuutilla MuSaFutsalin Elina Setälä laukoi kuljetuksensa päätteeksi ottelun tasoihin 1-1:een, ja näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla Netta Hannula vei porilaiset 2-1-johtoon hieman yli neljän minuutin pelin jälkeen. Reilu minuutti ennen jakson puoliväliä Anna-Kaisa Hannuksela osui rangaistuspotkusta tasoittaen lukemiksi 2-2. Kummankin joukkueen virhetili täyttyi hyvissä ajoin, ja 34. minuutilla Team Vanpa pääsi yrittämään 10 metrin rangaistuspotkupisteeltä. MuSa-maalivahti Siiri Lilja kuitenkin torjui Hannukselan laukauksen. Kamppailun ratkaissut maali nähtiin seuraavalla minuutilla, kun Netta Hannula taisteli itsensä vapaaksi ja tarjosi syötön maalin eteen Jessica Kannostolle, joka iski porilaiset johtoon. Vantaalaiset hakivat tasoitusta loppuun asti, mutta kotijoukkue kesti ja otti 3-2-voitollaan kolme sarjapistettä.

MuSaFutsalin parhaan palkittiin Netta Hannula ja Team Vanpan parhaana Jasmine Stubbe. Porilaiset nousivat sarjataulukossa toiseksi kahden pisteen päähän Ilveksestä, mutta sekä MuSaFutsal että Team Vanpa ovat pelanneet yhdeksän ottelua - eli yhden muita joukkueita enemmän. Naisten Futsal-Liigan runkosarjassa pelataan 18 kierrosta.

Linkit:
Maalikooste

***

Naisten Futsal-Liigassa alkaa nyt kolmen viikon pelitauko. Seuraavat ottelut pelataan 15. joulukuuta, jolloin on vuorossa neljän ottelun kierros. Tämän jälkeen runkosarja on puolivälissä ja kaikki joukkueet ovat pelanneet yhdeksän ottelua.