Naisten Futsal-Liiga: Kärkinelikko voittoihin, Ilves vahvisti asemiaan sarjakärjessä

Naisten Futsal-Liigan kierroksella ennakkosuosikit pitivät pintansa, kun sarjan neljä kärkijoukkuetta, Ilves, GFT, ACE ja MuSaFutsal, voittivat ottelunsa.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 19.-20.1.
La 19.1. klo 13.00 Ilves FS - FC Sport-j 6-3 (2-1)
La 19.1. klo 14.00 Team Vanpa – GFT 1-3 (0-2)
La 19.1. klo 17.00 Ylöjärven Ilves – FTK 1-3 (1-3)
La 19.1. klo 17.30 Liikunnan Riemu – MuSaFutsal 0-10 (0-7)
Su 20.1. klo 14.00 Ilves FS – FTK 6-4 (3-2)
Su 20.1. klo 14.00 ACE – KaDy Ja. 3-2, 2-2 (0-0)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

Kuva: Jani Virolainen

Ilves FS – FC Sport-j 6-3 (2-1)
La 19.1. klo 13.00 – Kauppi Sports Center, Tampere

Maalit: 1-0 Emilia Jokisalo (5.01), 2-0 Jenni Häkli (7.00), 2-1 Tiialeena Hakala (8.30), 3-1 Emilia Jokisalo (20.11), 4-1 Jonna Kykkänen (26.53), 4-2 Pipsa Lahtinen (27.26), 5-2 Jenni Häkli (30.36), 5-3 Annika Leminen (34.54), 6-3 Jenni Häkli (36.09)

Lauantain ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Ilves ja FC Sport-j. Kotijoukkueen Emilia Jokisalo avasi maalihanat tarkalla laukauksella viiden minuutin pelin jälkeen pidentäen maaliputkensa jo 12 ottelun mittaiseksi. Jenni Häkli tuplasi Ilveksen johdon viimeistellen Jonna Kykkäsen pystysyötöstä taidokkaasti, mutta FC Sport-j:n pörssikärki Tiialeena Hakalan laukaus kavensi lukemiksi 2-1, joka jäi myös taukotilanteeksi.

Toisen jakson avausmaali syntyi jo 11 sekunnin pelin jälkeen, kun Ilveksen Emilia Jokisalo ampui suoraviivaisen nousunsa päätteeksi pallon taka-alakulmaan. Ajassa 26.53 Jonna Kykkänen muutti lukemiksi 4-1 saatuaan maalivahti Emiilia Syväsen tarkan avausheiton alimman vaasalaispelaajan selustaan. Vastaava tilanne nähtiin perään toiseenkin suuntaan, kun FC Sport-j:n maalivahti Karolina Muurimäki avasi hienosti jalalla Ilves-pelaajien yli, ja Pipsa Lahtinen viimeisteli haltuunoton jälkeen varmasti etukulmaan ajassa 27.26 tuoden vaasalaiset takaisin kahden maalin päähän.

Seuraavasta osumasta vastasivat kuitenkin taas tamperelaiset. Jenni Häkli ja Maria Mäntylä pelasivat keskialueella hienon seinäsyöttökuvion, joka vapautti Häklin läpiajoon, ja tämän varma sijoitus muutti lukemat 5-3:een ajassa 30.36. Vaasalaiset lähtivät hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla, mikä tuottikin tulosta, kun Annika Leminen kavensi takatolpalta. FC Sport-j jatkoi lentävällä maalivahdilla, mutta ottelun viimeinen maali nähtiin tyhjään vaasalaismaaliin, kun Jenni Häkli viimeisteli hattutemppunsa ajassa 36.09. Tappio päätti pudotuspeliviivaa hätyyttelemään nousseen FC Sport-j:n kuusi ottelua kestäneen voittoputken.

La 19.1. klo 14.00 – Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa

Maalit: 0-1 Pirta Hiukka (12.32), 0-2 Siiri Perälä (14.07), 1-2 Jenni Laatikainen (32.21), 1-3 Karoliina Kröger (32.40)

Pääkaupunkiseudun derbyssä ensimmäinen maali nähtiin vapaapotkutilanteesta ajassa 12.32. GFT:n Daniela Tjeder antoi pienen siirron viereen, ja Pirta Hiukan laukaus upposi vasempaan yläkulmaan. Espoolaisten johto kasvoi 0-2:een ajassa 14.07. Siiri Perälä jäi vapaaksi kentän vasemmalla puoliskolla, ja Hiukan syötön jälkeen lähtenyt nopea laukaus painui kahden Team Vanpan pelaajan välistä takakulmaan.

Toisella jaksolla kotijoukkue kavensi 1-2:een Jenni Laatikaisen maalilla ajassa 32.21. GFT-maalivahti Heidi Tahvanainen nousi ensin puoleen kenttään katkaisemaan Laatikaisen läpiajon, mutta jatkotilanteessa Petra Suutarinen sai pelattua pallon kentän ylimmäksi pelaajaksi päätyneelle Laatikaiselle, joka sai sijoittaa pelivälineen tyhjään maaliin. Vierasjoukkue kuitenkin vastasi jo 19 sekunnin päästä, kun GFT-nelikko pelasi näyttävän syöttökuvion, jossa avainroolissa oli Daniela Tjeder. Karoliina Kröger sai lopulta laittaa pallon metristä tyhjiin Tjederin syötöstä. Lukemat 1-3 jäivät ottelun lopputulokseksi, joten GFT piti paikkansa sarjan toisella sijalla.

Linkit:
GFT:n otteluraportti

Kuva: Ylöjärven Ilves

Ylöjärven Ilves – FTK 1-3 (1-3)
La 19.1. klo 17.00 – Ylöjärven urheilutalo

Maalit: 1-0 Emmi Rauhala (2.52), 1-1 Tiia Juntikka (5.42), 1-2 Anna Keränen (11.32), 1-3 Tiia Juntikka (14.00)

Ylöjärven Ilves aloitti pelin FTK:ta vastaan hyvin mennen Emmi Rauhalan maalilla 1-0-johtoon ajassa 2.52. Elisa Ilottu tarjosi osumaan nappisyötön takatolpalle, josta Rauhala sai jatkaa pallon tyhjiin. Rosa-Maria Sirénillä oli paikka iskeä lähes kopio avausmaalista, mutta jatko avopaikasta suuntautui maalin oikealta puolelta ohi.  Vierasjoukkueen tasoitusosuma syntyi vajaan kolmen minuutin kuluttua, kun Tiia Juntikka iski pelin tasoihin. Maalinedustalla pallon haltuunsa saanut Juntikka pääsi pienessäkin tilassa irti vartijastaan ja laukoi harhautuksen jälkeen nopeasti lähietäisyydeltä oikeaan yläkulmaan.

Ylöjärveläisillä oli muutama paikka siirtyä johtoon, mutta lopulta ottelun kolmannesta maalista vastasi FTK. Heta Huhtaniska karkasi pallonriiston jälkeen läpiajoon, jonka YIlveksen maalivahti Helena Unkuri vielä selvitti, mutta taustalta tilanteeseen mukaan noussut Anna Keränen pisti Huhtaniskan laukauksesta tulleen irtopallon sisään vieden FTK:n 1-2-johtoon. Parin minuutin päästä vierasjoukkue hyödynsi toistamiseen pallonriistosta avautuneen hyökkäyksen. Iida Mäki-Iso sai pelattua pallon Tiia Juntikalle, joka loi itselleen tekopaikan, eikä Naisten Futsal-Liigan pistepörssiä ylivoimaisesti johtava Juntikka tilanteessa erehtynyt.

Ajassa 14.00 syntynyt 1-3-maali jäi jakson viimeiseksi, ja kun toisellakaan kaksikymmenminuuttisella ei hyvistä paikoista huolimatta lisämaaleja nähty, vei vierasjoukkue pisteet mukanaan pohjoiseen. Nousua neljän joukkoon ja pudotuspelipaikoille mielivä FTK otti tärkeän voiton, kun taas Ylöjärven Ilves koki jo seitsemännen peräkkäisen tappionsa.

Linkit:
YIlveksen otteluraportti
Maalikooste

***

Liikunnan Riemu – MuSaFutsal 0-10 (0-7)
La 19.1. klo 17.30 – Jyväskylän monitoimitalo

Maalit: 0-1 Siiri Lilja (1.22), 0-2 Alina Virtala (2.13), 0-3 Mira Laurila (5.37), 0-4 Roosa Erkkilä (5.57), 0-5 Jasmin Ylikraka (15.29), 0-6 Oma maali (16.02), 0-7 Elina Setälä (16.14), 0-8 Jessica Kannosto (20.08), 0-9 Jessica Kannosto (25.34), 0-10 Elina Setälä (28.57)

Jyväskylässä Liikunnan Riemun suurinumeroiset tappiot saivat jatkoa, kun MuSaFutsal iski jo ensimmäisellä jaksolla tulostaululle lukemat 0-7. Lopulta 0-10-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa porilaisten Elina Setälä teki pisteet 2+2=4 ja Jessica Kannosto 2+1=3. Ottelun avausmaalista vastasi maalivahti Siiri Lilja, joka torjui myös kauden neljännen nollapelinsä. Vierasjoukkueen parhaana palkittu Jasmin Ylikraka iski ensimmäisen maalinsa Naisten Futsal-Liigassa.

Linkit:
MuSaFutsalin otteluraportti

Ilves FS – FTK 6-4 (3-2)
Su 20.1. klo 14.00 – Kauppi Sports Center, Tampere

Maalit: 0-1 Maria Ollila (2.24), 1-1 Maria Mäntylä (7.38), 2-1 Jonna Kykkänen (8.21), 3-1 Emilia Jokisalo (9.39), 3-2 Anna Keränen (17.38), 4-2 Maria Mäntylä (25.05), 5-2 Maria Mäntylä (25.15), 5-3 Tiia Juntikka (27.09), 6-3 Emilia Jokisalo (31.01), 6-4 Tiia Juntikka (34.37)

Lauantainakin pelanneet Ilves ja FTK kohtasivat sunnuntaina Tampereella. Sarjassa kuudentena oleva vierasjoukkue FTK siirtyi Maria Ollilan osumalla johtoon ajassa 2.24. Tilannetta edelsi kemi-torniolaisten hyvä prässi, joka tuotti Tiia Juntikalle tekopaikan. Maalivahti Lilli Sandström torjui vielä Juntikan yrityksen, mutta Ollila sai jatkettua irtopallon verkon perukoille. Ilveksen 1-1-tasoitus syntyi ajassa 7.38, kun Jenni Häklin laukaus kimposi FTK-pelaajan kautta Maria Mäntylälle, jonka veto painui FTK-maalivahti Senja Keisun puolittaisen torjunnan kautta takakulmaan.

Jatkoa seurasi näyttävällä tavalla jo ajassa 8.21, kun Jonna Kykkänen leikkasi parin poikittaissyötön jälkeen vasemmalta laidalta keskelle ja laukoi tulisella vedolla Ilveksen johtoon. Kotijoukkueen kolmannesta osumasta vastasi maaliputkeaan jatkava Emilia Jokisalo, joka sai toimitettua maalivahdin torjuman pallon pelaajaruuhkan läpi maaliin pelikellon näyttäessä lukemia 9.39. Avausjakson viidennestä ja viimeisestä maalista vastasi vierasjoukkue FTK. Keskeltä maalia kohti leikannut Anna Keränen sai Iida Jaakon toiselle laidalla tarkoittaman syötön onnekkaasti haltuun ja laukoi vapaaksi päästyään pallon tarkasti takatolpan kautta maaliin ajassa 17.38. Tauolle mentiin Ilveksen 3-2-johdossa.

Toisella jaksolla Ilves iski kaksi upeaa maalia kymmenen sekunnin välein ajoissa 25.05 ja 25.15. Jonna Kykkänen tarjosi molempiin osumiin näppisyötöt kentän halki, ja FTK-pelaajien selustaan juossut Maria Mäntylä viimeisteli kummallakin kerralla varmasti täydentäen samalla hattutemppunsa. Kemi-torniolaisten 5-3-kavennus syntyi, kun Tiia Juntikka ohjasi Sanna Raution vedon sisään ajassa 27.09. Ilveksen Emilia Jokisalo vei neljän minuutin päästä kotijoukkueen takaisin kolmen maalin johtoon hyödyntäen keskialueella tekemänsä pallonriiston, mutta kolmen ja puolen minuutin kuluttua Juntikka kavensi jälleen kulmapotkun jälkitilanteesta lukemiksi 6-4.

FTK haki lisäosumia pelaten pitkään lentävällä maalivahdilla, mutta Ilves kesti paineen ja otti viikonlopun toisestakin pelistään täydet kolme sarjapistettä. Ilveksen Maria Mäntylä merkkautti ottelussa tehot 3+1=4 ja Jonna Kykkänen 1+2=3. FTK:n vaarallisin pelaaja oli jälleen kaksi maalia tehnyt Tiia Juntikka.

Linkit:

Kuva: ACE

ACE – KaDy Ja. 3-2, 2-2 (0-0)
Su 20.1. klo 14.00 – Tamppiareena, Tampere

Maalit: 0-1 Maiju Syrjälä (20.05), 1-1 Minna Kivelä (27.30), 1-2 Maiju Syrjälä (34.06), 2-2 Heidi Rannikko (34.28), 3-2 Oona Jaatinen (43.42)

Sunnuntain toisessa Tampereella pelatussa kamppailussa olivat vastakkain ACE ja KaDy. Maalittoman avausjakson jälkeen vieraat menivät johtoon Maiju Syrjälän maalilla ajassa 20.05. Heti aloituspotkun jälkeen syntyneessä maalissa pallo pelattiin vasemman laidan kautta pystyyn juosseelle Syrjälälle, jonka vasemman jalan laukaus upposi etukulmaan. ACE:n 1-1-tasoitus syntyi pelikellon näyttäessä lukemia 27.30. Oona Jaatinen puski takatolpalle annetun kulmapotkun ylärimaan, mutta Minna Kivelällä oli helppo työ pistää irtopallo sisään maalin edestä.

Ottelun 35. minuutilla nähtiin osumat kummassakin päädyssä. Ensin KaDyn Maiju Syrjälä viimeisteli ottelun toisen maalinsa, ja 22 sekunnin päästä ACE:n Heidi Rannikko tasoitti seinäsyöttökuvion päätteeksi lukemiksi 2-2. Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, joten ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 43.42, kun Oona Jaatinen ohjasi Maria Tetrin syötön sisään maalin edustalta.

ACE piti kahden pisteen myötä paikkansa sarjakolmosena maalieron turvin. Viime kierroksella seitsemän pelin tappioputkensa katkaissut ja nyt pisteen napannut KaDy nousi pisteen päähän sijoilla 7 ja 8 olevista Ylöjärven Ilveksestä ja Team Vanpasta.

Linkit:

***

Naisten Futsal-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna täydellä viiden ottelun kierroksella.