Naisten Futsal-Liiga: Ilves vahvempi kärkikamppailussa, taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyi

Naisten Futsal-Liiga palasi joulutauolta neljän ottelun kierroksella, jolla voittoihin ylsivät ACE, MuSaFutsal, Ilves FS ja FC Sport-j. Ilveksen sarjajohto kasvoi viiteen pisteeseen, ja sijoilla 2-5 olevat joukkueet ovat nyt kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 5.1.
La 5.1. klo 14.00 ACE - Team Vanpa 6-0 (2-0)
La 5.1. klo 16.00 FTK – MuSaFutsal 5-7 (2-2)
La 5.1. klo 16.00 Ilves – GFT 5-2 (3-2)
La 5.1. klo 17.00 Ylöjärven Ilves - FC Sport-j 1-3 (1-2)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

(Kuva: ACE)

ACE - Team Vanpa 6-0 (2-0)
La 5.1. klo 14.00 – Tamppiareena, Tampere

Maalit: 1-0 Maria Tetri (9’), 2-0 Maria Tetri (17’), 3-0 Sini Lauermaa (22’), 4-0 Sini Lauermaa (26’), 5-0 Anne Riekki (39’), 6-0 Maria Tetri (40’)

Tampereella ACE emännöi vantaalaista Team Vanpaa. Kotijoukkue siirtyi johtoon yhdeksännellä minuutilla, kun Maria Tetri viimeisteli 1-0-osuman, ja etumatka tuplaantui reilut kolme minuuttia ennen avausjakson loppua Tetrin iskiessä toisen maalinsa.

Toisen jakson alussa ACE-kapteeni Sini Lauermaa osui vajaan neljän minuutin välein, ja tamperelaiset karkasivat jo 4-0-johtoon. Lentävällä maalivahdillakin kavennusta hakenut Team Vanpa ei saanut kuparistaan rikki, ja viimeisillä minuuteilla Anne Riekki sekä hattutemppunsa täydentänyt Maria Tetri pääsivät vielä viimeistelemään loppulukemiksi 6-0.

Oona Jaatinen keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä, jotka olivat kymmenen maalia viimeistelleen Jaatisen ensimmäiset syöttöpisteet tämän kauden liigassa. Tiia Ropanen torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä. ACE nousi kolmen pisteensä myötä sarjataulukon toiselle sijalle.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
Ottelulähetys

(Kuva: MuSaFutsal)

FTK – MuSaFutsal 5-7 (2-2)
La 5.1. klo 16.00 – Putaan LH (V-halli), Tornio

Maalit: 1-0 Tiia Juntikka (8'), 1-1 Mira Laurila (15'), 2-1 Tiia Juntikka (19'), 2-2 Mira Laurila (20'), 3-2 Anna Keränen (23'), 3-3 Netta Hannula (27'), 4-3 Tiia Juntikka (29'), 4-4 Mira Laurila (32'), 4-5 Jessica Kannosto (36'), 4-6 Mira Laurila (37') 5-6 Maria Ollila (38'), 5-7 Mira Laurila (40')

FTK sai lauantaina Tornioon vieraakseen MuSaFutsalin. Kotijoukkueen ottelut ovat olleet runsasmaalisia, ja sellainen nähtiin tänäänkin. Sarjan pistepörssiä johtava FTK:n Tiia Juntikka avasi maalihanat seitsemän minuutin pelin jälkeen, mutta MuSaFutsalin Mira Laurila kuittasi osuman reilun seitsemän minuutin päästä. Sama kaava toistui myös avausjakson viimeisellä minuutilla. Juntikka iski ensin, ja yhdeksän sekuntia ennen summeria Laurila tasoitti taukolukemiksi 2-2.

Jälkimmäisen kaksikymmenminuuttisen ensimmäisen maalin teki kolmannella minuutilla kotijoukkueen Anna Keränen, ja Maria Ollila merkkautti jo ottelun kolmannen syöttöpisteensä. MuSaFutsalin Netta Hannula nosti porilaiset jälleen tasoihin, ja vuorotahti jatkui vielä 3-3-tasoituksen jälkeenkin. Tiia Juntikka viimeisteli hattutemppunsa jälleen kerran Ollilan esityöstä, mutta Mira Laurila vastasi samalla mitalla tasoittaen kolmannella maalillaan lukemiksi 4-4 ajassa 31.14.

Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä viisiminuuttisella. MuSaFutsal siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon neljä minuuttia ennen loppua Jessica Kannoston maalilla, ja tästä meni vain 14 sekuntia ennen kuin Mira Laurila teki neljännen maalinsa siirtäen porilaiset 4-6-johtoon. FTK nousi vielä maalin päähän Maria Ollilan osumalla ajassa 38.00, mutta loppulukemat 5-7 teki - kuinkas muutenkaan - Mira Laurila.

FTK:n Maria Ollila merkkautti ottelussa tehot 1+4=5 ja Tiia Juntikka 3+0=3, mutta kamppailun ykköstähti oli pisteet 5+0=5 iskenyt MuSaFutsalin Mira Laurila. Porilaiset nousivat voitollaan sarjassa kolmanneksi.

Linkit:
MuSaFutsalin otteluraportti

(Kuva: Leo Hynninen / Ilves FS)

Ilves – GFT 5-2 (3-2)
La 5.1. klo 16.00 – Kauppi Sports Center, Tampere

Maalit: 1-0 Emilia Jokisalo (2’), 1-1 Tuula Siren (2’), 1-2 Daniela Tjeder (4’), 2-2 Tiina Pöyry (10’), 3-2 Oma maali (18’), 4-2 Nina Rantala (30’), 5-2 Maria Mäntylä (38’)

Päivän toinen Tampereella pelattu ottelu oli Ilveksen ja GFT:n välinen kärkikamppailu. Ilves oli hävinnyt sarjan ensimmäisellä puoliskolla vain yhden ottelun, ja GFT:llä oli alla seitsemän pelin mittainen voittoputki.

Jo ottelun toisella minuutilla varmistui Emilia Jokisalon koko kauden kestäneen maaliputken jatkuminen. Jokisalo vei Ilveksen johtoon, mutta GFT:n Tuula Siren tasoitti 1-1:een vain 13 sekunnin päästä avausmaalista. Puolentoista minuutin kuluttua espoolaiset siirtyivät jo 1-2-johtoon sarjan pistepörssissä toisena olevan Daniela Tjederin osumalla, johon syöttöpiste merkittiin GFT:n avausmaalin tehneelle Sirenille. Ilves ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan hieman ennen jakson puoliväliä lukemat tasoittuivat 2-2:een Tiina Pöyryn maalilla, johon syöttöpiste kirjattiin Jokisalolle. Vajaat kolme minuuttia ennen taukosummeria Ilves siirtyi toista kertaa johtoon, kun pallo painui verkkoon GFT-pelaajan kautta.

Toisella jaksolla nähtiin kaksi maalia, joista kummastakin vastasi kotijoukkue Ilves. Nina Rantalan ja Maria Mäntylän osumat varmistivat tamperelaisille 5-2-voiton, joka kasvatti Ilveksen sarjajohdon viiteen pisteeseen.

Linkit:
Ilveksen otteluraportti (tulossa)
GFT:n otteluraportti

(Kuva: HB-Photography.fi / FC Sport-j)

Ylöjärven Ilves - FC Sport-j 1-3 (1-2)
La 5.1. klo 17.00 – Ylöjärven urheilutalo

Maalit: 0-1 Annika Leminen (6'), 1-1 Rosa-Maria Siren (10'), 1-2 Pipsa Lahtinen (20'), 1-3 Pipsa Lahtinen (33’)

Ylöjärvellä avausmaalista vastasi kuudennella minuutilla vierasjoukkue FC Sport-j:n Annika Leminen. YIlveksen Rosa-Maria Siren tasoitti jakson puolivälissä 1-1:een, mutta tauolle mentiin FC Sport-j:n vierasjohdossa, kun Pipsa Lahtinen iski 1-2-osuman 14 sekuntia ennen summeria.

Toisen jakson ensimmäinen maali nähtiin vasta jälkimmäisellä kymmenminuuttisella, kun Lahtinen pisti pallon toista kertaa maaliverkkoihin ajassa 32.57. Osuma jäi lopulta jakson ainoaksi, joten lopputulokseksi kirjattiin vaasalaisten 1-3-vierasvoitto.

Viidennen peräkkäisen kolmen pisteen voittonsa ottaneen FC Sport-j:n sarjasijoitus pysyi viidentenä, mutta piste-ero viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään GFT:hen kaventui kahteen pisteeseen. Kaksi maalia tehnyt Pipsa Lahtinen nousi Naisten Futsal-Liigan maalipörssissä kolmannelle sijalle.

Linkit:
YIlveksen otteluraportti
Maalikooste

***

Naisten Futsal-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna viiden ottelun kierroksella. Lauantaina 12.1. pelataan kolme peliä ja sunnuntaina 13.1. kaksi.