Naisten Futsal-Liiga: GFT vahvempi toisessakin finaalissa, ACE pakkovoiton edessä sunnuntaina

Kuva: Golden Futsal Team

Tasatilanteessa toiselle jaksolle edennyt Naisten Futsal-Liigan toinen finaali ratkesi lopulta kotijoukkue GFT:n eduksi lukemin 6-3. Espoolaiset johtavat finaalisarjaa otteluvoitoin 2-0, joten mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla Tampereella sunnuntaina, jolloin sarjan kolmas ottelu käynnistyy Kauppi Sports Centerissä klo 12.40. Pronssiottelu Ilves FS - FC Sport-j pelataan myös Kauppi Sports Centerissä lauantaina klo 12.00 alkaen.

2. finaali: GFT – ACE 6-3 (2-2)
Pe 12.4. klo 19.00 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 1-0 Oma maali (7.46), 2-0 Oma maali (8.28), 2-1 Oona Jaatinen (12.08), 2-2 Maria Tetri (17.58), 2-3 Anne Riekki (31.06), 3-3 Daniela Tjeder (31.40), 4-3 Siiri Perälä (34.35), 5-3 Oma maali (36.44), 6-3 Maiju Hirvonen (37.40)

Ensimmäinen jakso tasatahtiin

Ottelun seitsemännellä minuutilla ACE:n Maria Tetri testasi Heidi Tahvanaisen torjuntavirettä, mutta GFT-maalivahti venytti jalkansa vasempaan alakulmaan suuntautuneen vedon tielle. Kotijoukkue siirtyi ottelussa 1-0-johtoon ajassa 7.46, kun Daniela Tjeder antoi oikealta laidalta nappisyötön takatolpalle nousseelle Siiri Perälälle, jonka epäonnistunut jatko kimposi onnekkaasti ACE-pelaajan kautta maaliin.

Vain hetki avausosuman jälkeen GFT:n Pirta Hiukka tarjosi Kiia Laineelle tekopaikan, mutta tämän laukaus kolahti ristikkoon. Espoolaisten painostus kuitenkin jatkui, ja ajassa 8.28 pallo oli toistamiseen tamperelaisten maaliverkoissa. Laine tarjosi poikittaissyötön Tjederille, jonka maalille toimittama pallo kimposi jälleen ACE-pelaajan kautta sisään vieden GFT:n jo 2-0-johtoon.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli tamperelaisille vaikea, mutta ajassa 12.08 ACE iski tärkeän 2-1-kavennuksen. Välierät sivussa ollut ja tänään kentälle palannut kapteeni Sini Lauermaa pelasi pallon keskelle - myös ensimmäisen finaalin sivussa olleelle - Oona Jaatiselle, joka teki GFT-pelaajien keskeltä todellisen tahtomaalin ja toi tamperelaiset takaisin maalin päähän.

15. minuutilla Siiri Perälä nousi vahvasti vasemmalta laidalta, mutta ACE-maalivahti Tiia Ropanen torjui vasemmalla jalalla lähteneen vedon varmasti. Seuraavalla minuutilla Tuula Siren pääsi Daniela Tjeder vedon paluupalloon, mutta Ropanen selvitti jälleen tilanteen kenttäpelaajien avustuksella.

ACE:n seuraava paikka puolestaan muutti lukemat 2-2:een. Sini Lauermaa tarjosi erinomaisen avauksen GFT-nelikon läpi Maria Tetrille, joka pääsi nokikkain maalivahti Heidi Tahvanaisen kanssa ja tuikkasi pallon tolpan kautta sisään ajassa 17.58. Avausjakson ensimmäinen puolisko oli GFT:n, mutta jälkimmäisellä kymmenminuuttisella otteitaan parantanut ACE nousi peliin mukaan, ja tauolle mentiin tasatilanteessa.

GFT nousee voittoon

Toisen jakson ensimmäisen paikan loi kotijoukkueen Pirta Hiukka. ACE-pelaajan jalkojen välistä maalin eteen löytänyt syöttö tavoitti Daniela Tjederin, jonka vedon Tiia Ropanen kuitenkin torjui. Kolmannella minuutilla Tjeder pääsi vapaasti nokikkain Ropasen kanssa, mutta GFT-pelaajan nosto epäonnistui ja suuntautui reilusti ohi maalista. Seuraavaksi Tjeder tarjosi syötöllään Siiri Perälälle hyvän tekopaikan, jossa tämä ei kuitenkaan onnistunut yllättämään Ropasta. Tuula Sirenin matala veto puolestaan painui hieman ohi ACE-maalin taka-alakulmasta.

25. minuutilla ACE loi GFT:n käsivirheestä seuranneesta vapaapotkusta tekopaikan, mutta Sini Lauermaan veto meni niukasti oikealta ohi. Vahvasti läpi pelin esiintynyt Lauermaa loi seuraavaksi itselleen paikan, mutta Heidi Tahvanainen torjui ACE-kapteenin vedon. Hetken päästä GFT puolestaan oli lähellä iskeä näyttävän maalin, mutta Tuula Siren ei aivan yltänyt Daniela Tjederin takatolpalle lähettämään syöttöön.

Toisen jakson jälkimmäiselle puoliskolle mentäessä Tiia Ropanen teki jälleen hyvän torjunnan, kun Kiia Laine tykitti kaukaa Tjederin syötöstä. Tästä peli ei ehtinyt kauan edetä, kunnes pallo oli viidettä kertaa maalissa. ACE:n Anne Riekin oikealta laidalta lähettämä laukaus otti kimmokkeen GFT-pelaajasta ja painui maaliverkkoihin ajassa 31.06. Espoolaiset vastasivat kuitenkin nopeasti ja näyttävällä tavalla. Vauhdikkaassa hyökkäyksessä Siiri Perälä tarjosi vasemmalta laidalta nappisyötön maalin eteen nousseelle Daniela Tjederille, joka pisti pelivälineen varmasti yhdellä kosketuksella maaliin ja tasoitti pelin 3-3:een ajassa 31.40.

Kotijoukkue nousi takaisin johtoon ajassa 34.35, kun edellisen maalin syöttänyt Perälä pääsi jatkamaan Maiju Hirvosen syötön sisään maalin edestä muuttaen lukemat 4-3:een. Reilu minuutti myöhemmin GFT käytti aikalisänsä, jonka jälkeen ACE otti lentävän maalivahdin käyttöön. Ajassa 36.06 tamperelaiset pääsivät GFT:n kuudennen virheen myötä yrittämään tasoitusta 10 metrin rangaistuspotkupisteeltä. Anniina Myötyri tavoitteli vedollaan oikeaa alakulmaa, mutta pallo suuntautui hieman ohi.

Ottelun kahdeksas maali syntyi jälleen onnekkaalla tavalla ajassa 36.44. Daniela Tjederin syöttö kulmasta maalille otti ACE-pelaajasta kimmokkeen ja upposi hetkeksi maalilleen palanneen Tiia Ropasen ohi vieden GFT:n 5-3-johtoon. Vierasjoukkue otti jälleen lentävän maalivahdin käyttöön, mutta palloon päässyt Maiju Hirvonen laukoi omalta kenttäpuoliskolta pelivälineen tyhjään maaliin ja vei GFT:n jo 6-3-johtoon ajassa 37.40. Tamperelaiset loivat ottelun loppuhetkillä vielä muutaman kavennuspaikan, mutta lukemiin ei tullut enää muutosta.

ACE nousi ottelussa kahden maalin takaa-ajoasemasta johtoon, mutta nopeasti tasoituksen iskenyt GFT onnistui lopulta kääntämään toisenkin finaalin edukseen. Kamppailun parhaina pelaajina palkittiin joukkueiden kapteenit Siiri Perälä ja Sini Lauermaa.

Finaalisarjan kolmas ottelu pelataan Tampereella sunnuntaina alkaen klo 12.40, jolloin mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla espoolaisille. Pronssiottelu Ilves FS - FC Sport-j pelataan myös Kauppi Sports Centerissä lauantaina klo 12.00. Kolmas finaali on katsottavissa Yle TV2 -kanavalta sekä Yle Areenasta ja pronssiottelu Futsal-Liiga TV:stä.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
GFT:n otteluraportti
ACE:n otteluraportti

***

Naisten Futsal-Liigan finaalit:
1. finaali: Ke 10.4. klo 19.00 ACE – GFT 2-3 (1-2), Tamppi Areena (Huuhkaja-TV)
2. finaali: Pe 12.4. klo 19.00 GFT – ACE 6-3 (2-2), Opinmäen liikuntahalli (Huuhkaja-TV)
3. finaali: Su 14.4. klo 12.40 ACE – GFT, Kauppi Sports Center (Yle TV2 / Yle Areena)

Tarvittaessa:
4. finaali: Pe 19.4. klo 14.15 GFT – ACE, Opinmäen Liikuntahalli (Yle TV2 / Yle Areena)
5. finaali: Ti 23.4. klo 19.15. ACE – GFT, Kauppi Sports Center (Yle TV2 / Yle Areena)