Naisten Futsal-Liiga : GFT ja Ylöjärven Ilves voittoihin voittomaalikilpailun jälkeen

Lauantain otteluista kaksi eteni voittomaalikilpailuun asti; GFT ja Ylöjärven Ilves veivät niiden jälkeen kaksi pistettä. Sarjan häntäpäässä FC OPA ja KaDy eivät onnistuneet saalistaamaan kaipaamiaan voittoja.

Team Vanpa – FC OPA 5-3 (3-0)
Sarjanousija FC OPA yriti kasvattaa pistetiliään Team Vanpan vieraana. Oululaiset lähtivät haastamaan ennakkoluulottomasti, mutta vantaalaisten liike oli aavistuksen parempi - mikä näkyi myös tulostaululla. Ensin Jasmine Stubbe pääsi vasemmalta laidalta irti ja sijoitti hallitusti takanurkkaan. Paria minuuttia myöhemmin Olivia Simula pääsi tuikkaamaan maalinedustalta lukemiksi 2-0. Ajassa 14:25 Anette Stubb viimeisteli lukemiksi jo 3-0. Toisella puoliskolla Iida Ranin piti FC OPAn vielä pelissä mukana 1-3 -kavennuksella, mutta Selja Laineen ja Noora Rehnströmin maaleilla vantaalaiset olivat taas neljän maalin johdossa. Oululaiset tulivat vielä kahden maalin päähän Iida Raninin ja Mia Laakson maaleilla, mutta eivät päässeet lähemmäksi, joten täydet sarjapisteet Team Vanpalle lukemin 5-3.

Ilves FS – GFT  3-4 (VM. 0-1), JA. 3-3, 3-3 (2-1)
Ottelusta veikattiin tasaista ja niin myös kävi. Avausmaalia saatiin odotella, kunnes ajassa 10:02 Johanna Vasara siirsi vieraat johtoon. Vain 43 sekuntia myöhemmin Matilda Herranen toi Ilves FS:n tasoihin. Kun Eini Vesaniemi osui kerran, mentiin tauolle tamperelaisten 2-1 johdossa. Espoolaiset aloittivat toisen puoliajan räväkästi - Henni-Marika Malinen tasoitti ajassa 20:54. Kun vieraiden Siiri Perälä ja Ilveksen Satu Pesonen osuivat kumpikin kerran, paremmuutta haettiin jatko-ajalla. Kun jatko-aikakin oli maaliton, oli edessä voittomaalikilpailu. GFT:n maalivahti Jenni Niemelä onnistui lopulta maalinteossa kahdeksannessa parissa, joten kaksi pistetttä matkasi Espooseen, tamperelaisten joutuessa tyytymään yhteen.

GFT:n Johanna Vasaran kommentit ottelusta:

FTK-Tornio – Ylöjärven Ilves  3-4 (VM. 1-2), JA. 3-3,  3-3 (1-3)
Ylöjärveläiset aloittivat ottelun vahvasti. Kun Esra Erden, Heidi Linjamaa ja Mia Pajunen onnistuivat maalinteossa, oli FTK-Tornio 16 minuutin pelin kolmen jo maalin takaa-ajoasemassa. Mutta kotijoukkue ei lannistunut, vaan ensin Sanna Rautio kavensi taukolukemiksi 1-3. Ja kun Maria Ollilla heilutti maaliverkkoja kahdesti toisella puoliskolla olikin edessä jatkoaika. Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten edessä oli voittomaalikilpailu. Voittomaalikilpailussa Ylöjärven Ilves oli parempi, joten kaksi sarjapistettä matkasi Pirkanmaalle.

KaDy – ACE 0-3 (0-2)
Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina aikaan 15:59, jolloin Sanna Koskinen vei ACEn johtoon.  Tästä noin parin minuuttia, ja pallo pomppi harmittavasti KaDyn pelaajasta omiin, joten tauolle siirryttiin vieraiden kahden maalin johtoasemassa. Kun toista puoliaikaa oli pelattu 1:29, vei Sini Lauermaa tamperelaiset jo kolmen maalin etumatkalle. Vaikka peliaikaa oli tässä kohtaa reilusti jäljellä, eivät jyväskyläläiset enää onnistuneet maalinteossa. ACE:lle näin täydet sarjapisteet Tampereelle vietäväksi.

GFT – FC OPA 3-5 (1-1)
Ottelun alussa puolittaisia maalipaikkoja tuli molempiin päihin, mutta vähitellen paine siirtyi aavistuksen kohti oululaismaalia. GFT:n Elina Myllymäki vei kotijoukkueen johtoon ajassa 4:15. Johtoasema kesti kuitenkin vain kymmenisen minuuttia, kun FC OPAn Iida Ranin tasoitti taukolukemiksi 1-1. Toisella jaksolla pelikellossa oli vasta 23 sekuntia, kun Hanna Putaala vei vieraat johtoon. Vain 15 sekuntia tästä, ja Ranin teki toisen maalinsa suistaen GFT yllättäen kahden maalin takaa-ajoasemaan. Espoolaiset eivät lannistuneet vaan tulivat tasoihin Siiri Perälän ja Myllymäen maaleilla. Kotijoukkueen ote kuitenkin herpaantui uudelleen, ja vieraiden suurin sankari Ranin pääsi viimeistelemään hattutemppunsa. Mia Laakso kaunisteli loppulukemiksi 5-3 oululaisille. Riemukkaalla vierasvoitolla FC OPA nousi sarjassa yhdeksänneksi tiputtaen KaDyn sarjan hännille.

MuSaFutsal – FC Sport J 5-3 (2-2)
Ottelun alku oli tarkkaa peliä, pallonhallinnan ollessa kotijoukkueella. Ahkeruus palkittiin ja tehopelaaja Netta Hannula veikin porilaiset nopeaan johtoon ajassa 3:35. Kun Elina Setälä vei MuSaFutsalin jo kahden maalin johtoon, näytti tilanne hyvältä kotijoukkueelle.Ensimmäisen puoliajan viimeinen peliminuutti oli kuitenkin porilaisille synkkä: vaasalaiset tulivat tasoihin Anni Rintasen ja Pipsa Lahtisen maaleilla. Tauon jälkeen nähtiin sisuuntunut kotijoukkue. Kolmannella peliminuutilla Jenna Oksanen iski kahdesti vieden MuSaFutsalin kahden maalin johtoon. Porilaiset pelasivat järkevästi estäen vieraiden maalipaikat, kunnes Maarit Vitikka toi FC Sport J:n maalin päähän. Vaasalaiset hakivat vimmatusti tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta MuSaFutsalin puolustuspeli oli kuosissa eikä tasoitusta nähty. Sen sijaan Mira Laurila kaunisteli loppulukemat 5-3 porilaisille. Voitolla MuSaFutsal nousi sarjakärkeen.