Naisten Futsal-Liiga: GFT ja FC Sport-j voittoihin kärkipään kamppailuissa, KaDy katkaisi tappioputkensa

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin täysi viiden ottelun kierros, jolla kolmen sarjapisteen potin ottivat GFT, FTK, KaDy ja Ilves. Kaksi pistettä puolestaan nappasi jatkoaikavoittoon yltänyt FC Sport-j.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 12.-13.1.
La 12.1. klo 13.15 GFT – MuSaFutsal 9-2 (4-1)
La 12.1. klo 16.00 FTK - Liikunnan Riemu 14-0 (4-0)
La 12.1. klo 16.00 FC Sport-j – ACE Ja. 5-4, 4-4 (1-0)
Su 13.1. klo 14.00 KaDy – Ylöjärven Ilves 1-0 (1-0)
Su 13.1. klo 14.00 Team Vanpa – Ilves FS 1-2 (0-1)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

(Kuva: Golden Futsal Team)

GFT – MuSaFutsal 9-2 (4-1)
La 12.1. klo 13.15 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 0-1 Mira Laurila (5'), 1-1 Daniela Tjeder (8'), 2-1 Daniela Tjeder (13'), 3-1 Daniela Tjeder (18'), 4-1 Veera Ollila (19'), 5-1 Daniela Tjeder (30'), 6-1 Maiju Hirvonen (31'), 6-2 Milla Ljungman (31'), 7-2 Tuula Siren (36'), 8-2 Maiju Hirvonen (37'), 9-2 Daniela Tjeder (40')

Espoossa GFT emännöi kärkiottelussa MuSaFutsalia. Vierasjoukkueen Mira Laurila avasi maalihanat viidennellä minuutilla, mutta Daniela Tjeder tasoitti muutaman minuutin päästä pelin 1-1:een. GFT:n tehokkain pelaaja iski avausjaksolla vielä kahdesti viimeistellen hattutemppunsa jo 18. minuutilla. Veera Ollilan maalin myötä taukolukemat kirjattiin GFT:n eduksi 4-1.

Toisen jakson puolivälissä Tjeder ja Maiju Hirvonen iskivät minuutin välein ennen MuSaFutsalin Milla Ljungmanin 6-2-kavennusta. Viimeisellä viisiminuuttisella nähtiin vielä kolme maalia, joista kaikista vastasi GFT. Tuula Sirenin, Maiju Hirvosen toisen maalin ja Daniela Tjederin viidennen maalin myötä loppulukemiksi muodostuivat murskaavat 9-2. GFT nousi voitollaan sarjakakkoseksi, ja MuSaFutsal putosi neljännelle sijalle.

La 12.1. klo 16.00 – Putaan LH (V-halli), Tornio

Maalit: 1-0 Anna Keränen (1'), 2-0 Tiia Juntikka (5'), 3-0 Maria Ollila (9'), 4-0 Jenni Suhonen (20'), 5-0 Heta Huhtaniska (22'), 6-0 Tiia Juntikka (24'), 7-0 Anna Keränen (27'), 8-0 Tiia Juntikka (28'), 9-0 Tiia Juntikka (29'), 10-0 Iida Mäki-Iso (30'), 11-0 Tiia Juntikka (33') 12-0 Tiia Juntikka (37'), 13-0 Tiia Juntikka (39'), 14-0 Tiia Juntikka (40')

Torniossa nähtiin Naisten Futsal-Liigan tämän kauden suurinumeroisin voitto. Avausjakson jälkeen tilanne oli Anna Keräsen, Tiia Juntikan, Maria Ollilan ja Jenni Suhosen maaleilla jo 4-0, mutta toisella jakso lukemat repesivät vielä entisestään. Heta Huhtaniskan, Anna Keräsen, Iida Mäki-Ison ja Tiia Juntikan peräti viiden maalin myötä FTK otti Liikunnan Riemusta 14-0-voiton. Juntikka merkkautti ottelussa hurjat 8+2-tehot, joilla paikka sarjan pistepörssin kärkipaikalla tukevoitui entisestään.

Linkit:

(Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi)

FC Sport-j - ACE Ja. 5-4, 4-4 (1-0)
La 12.1. klo 16.00 – Vamian Hansakampus, Vaasa

Maalit: 1-0 Tiialeena Hakala (9'), 1-1 Maria Tetri (21'), 2-1 Sandra Lind (25'), 3-1 Zila Jawanmiri (26'), 4-1 Tiialeena Hakala (35'), 4-2 Maria Tetri (39'), 4-3 Maria Tetri (40'), 4-4 Oona Jaatinen (40'), 5-4 Vilma Rosenström (44')

Sarjataulukossa viidennellä sijalla oleva ja eroa pudotuspelipaikkoihin kiinni kurova FC Sport-j sai vieraakseen ennen tätä kierrosta sarjassa toisena olleen ACE:n. Naisten Futsal-Liigan pistepörssin kolmannella sijalle oleva Tiialeena Hakala vastasi yhdeksännellä minuutilla ottelun avausmaalista, joka jäi myös ensimmäisen jakson ainokaiseksi.

Toisella jaksolla ACE:n Maria Tetri tasoitti 1-1:een jo 48 sekunnin pelin jälkeen, mutta kotijoukkue karkasi seuraavan viisiminuuttisen aikana takaisin johtoon Sandra Lindin ja Zila Jawanmirin osumilla. Reilut viisi minuuttia ennen jakson loppua Tiialeena Hakala viimeisteli ottelun toisen maalinsa, ja 4-1-tilanteessa FC Sport-j:n voitto näytti jo varmistuvan. ACE ei kuitenkaan luovuttanut, ja kavennusmaali syntyikin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Maria Tetrin toisella osumalla. Viimeisellä minuutilla Tetri viimeisteli hattutemppunsa ajassa 39.04 ja vain kaksi sekuntia ennen loppua Oona Jaatinen huipensi tamperelaisten nousun tasoittamalla pelin 4-4:ään.

Jatkoajalle edennyt ottelu kääntyi lopulta kuitenkin vaasalaisten eduksi, kun Vilma Rosenström teki ottelun voittomaalin ajassa 43.46. FC Sport-j kavensi kahden sarjapisteensä myötä eron viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaan MuSaFutsaliin vain pisteeseen, ja toisena olevaan GFT:henkin on nyt matkaa vain kolme pistettä. ACE sai hienon nousunsa ansiosta myös yhden pisteen mukaansa, mutta joukkue putosi sarjataulukossa GFT:n alapuolelle kolmanneksi.

Linkit:

(Kuva: Aino Perälä / KaDy)

KaDy – Ylöjärven Ilves 1-0 (1-0)
Su 13.1. klo 14.00 – Jyväskylän monitoimitalo

Maalit: 1-0 Henni Parkkinen (20')

Jyväskylässä KaDy sai vieraakseen Ylöjärven Ilveksen. Kummallakin joukkueella oli alla pitkä tappioputki ja nälkää palata voittokantaan. Pelistä muodostui harvinaisen vähämaalinen, sillä kamppailun ainoan maalin laukoi KaDyn Henni Parkkinen ajassa 19.16. Parkkisen ohella ottelun avainpelaajia oli kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Martta Perälä.

Kolmen kuukauden voitottoman putkensa katkaissut KaDy nousi seitsemään sarjapisteeseen. Sarjataulukossa jyväskyläläisten yläpuolella oleviin Ylöjärven Ilvekseen ja Team Vanpaan on matkaa kaksi pistettä.

Linkit:
Ottelulähetys

(Kuva: Leo Hynninen / Ilves FS)

Team Vanpa – Ilves FS 1-2 (0-1)
Su 13.1. klo 14.00 – Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa

Maalit: 0-1 Emilia Jokisalo (16'), 1-1 Anette Stubbe (27'), 1-2 Jenni Häkli (31')

Vantaalla kohtasivat Team Vanpa ja Ilves. Kiinteäksi osaksi tamperelaisjoukkueen otteluennakkoja ja -raportteja muodostunut seuranta Emilia Jokisalon koko sarjakauden kestäneestä maaliputkesta saa edelleen jatkoa, sillä Jokisalo teki ottelun avausmaalin ja ensimmäisen jakson ainoan osuman ajassa 15.03.

Toisella jaksolla kotijoukkueen Anette Stubbe tasoitti pelin 1-1:een ajassa 26.21, mutta Ilves iski vielä kerran, kun Jenni Häkli teki ottelun voittomaalin ajassa 30.14. Osumaan merkittiin syöttöpiste maalivahti Emiilia Syväselle. Kauden kymmenennen voittonsa ottaneen Ilveksen sarjajohto kasvoi jo kuuteen pisteeseen.

Linkit:
Ilveksen otteluraportti

***

Naisten Futsal-Liigassa pelataan ensi viikonloppuna kuusi ottelua. Kierroksella nähdään tositoimissa kaikki joukkueet, joista Ilves ja FTK pelaavat keskinäisen pelinsä myötä molempina päivinä.