Naisten Futsal-Liiga: FC Sport-j vahvempi kierroksen ottelussa, Ilvekselle ja GFT:lle murskavoitot

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua, joissa voittoihin ylsivät Ilves, GFT, FC Sport-j ja ACE. Kolmen viikon joulutauolle siirryttäessä pudotuspeleihin oikeuttavia paikkoja pitävät hallussaan Ilves, GFT, ACE ja MuSaFutsal.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 15.12.
La 15.12. klo 13.00 Liikunnan Riemu - Ilves FS 1-12 (1-6)
La 15.12. klo 16.00 GFT – KaDy 7-1 (3-1)
La 15.12. klo 16.00 FTK – FC Sport-j 4-5 (2-0)
La 15.12. klo 17.00 Ylöjärven Ilves – ACE 1-2 JA, 1-1 (0-1)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

(Kuva: Ilves)

Liikunnan Riemu – Ilves FS 1-12 (1-6)
La 15.12. klo 13.00 – Jyväskylän monitoimitalo

Maalit: 0-1 Jenni Häkli (9'), 0-2 Anni Karelehto (10'), 0-3 Matilda Herranen (12'), 0-4 Maria Mäntylä (13'), 1-4 Hanna-Mari Pietilä (19'), 1-5 Matilda Herranen (20'), 1-6 Emilia Jokisalo (20'), 1-7 Maria Mäntylä (23'), 1-8 Jonna Kykkänen (24'), 1-9 Jonna Hyvärinen (27'), 1-10 Matilda Herranen (30'), 1-11 Jonna Hyvärinen (39'), 1-12 Elina Korsumäki (40')

Sarjataulukossa viimeisenä olevan Liikunnan Riemun ja sarjaa johtavan Ilveksen välinen ottelu pysyi maalittomana yhdeksännelle minuutille asti, mutta tämän jälkeen tamperelaiset ottivat pelin haltuunsa. Avausmaalista vastasi Ilveksen Jenni Häkli, ja seuraavan vajaan viisiminuuttisen aikana tamperelaiset karkasivat jo neljän maalin johtoon, kun maalinteossa onnistuivat myös Anni Karelehto, Matilda Herranen ja Maria Mäntylä. Liikunnan Riemun Hanna-Mari Pietilä kavensi 1-4:ään puolitoista minuuttia ennen avausjakson loppua, mutta Ilveksen Matilda Herranen ja Emilia Jokisalo osuivat vielä viimeisellä minuutilla, joten tauolle mentiin lukemissa 1-6.

Toisen jakson ensimmäisellä puolikkaalla Maria Mäntylä, Jonna Kykkänen, Jonna Hyvärinen ja kolmannen maalinsa tehnyt Matilda Herranen lisäsivät Ilveksen johdon jo 1-10:een. Ottelun lopussa maaliverkkoja heiluttivat vielä Hyvärinen ja Elina Korsumäki, joten loppulukemiksi saatiin murskaavat 1-12. Matilda Herranen merkkautti ottelussa tehot 3+2=5 ja Jonna Kykkänen sekä Emilia Jokisalo tehot 1+3=4. Jokisalon kauden alusta asti kestänyt maaliputki jatkuu edelleen. Sarjakärjessä jatkava Ilves keräsi runkosarjan ensimmäisellä puolikkaalla yhdeksästä ottelusta 24 pistettä.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
Ilveksen otteluraportti

(Kuva: Golden Futsal Team)

GFT – KaDy 7-1 (3-1)
La 15.12. klo 16.00 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 0-1 Maiju Syrjälä (7’), 1-1 Maiju Hirvonen (9’), 2-1 Kiia Laine (16'), 3-1 Veera Ollila (20'), 4-1 Maiju Hirvonen (26'), 5-1 Daniela Tjeder (28'), 6-1 Maiju Hirvonen (30'), 7-1 Kiia Laine (32')

GFT sai Espooseen vieraakseen jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon. KaDy iski ottelun avausmaalin seitsemännellä minuutilla, kun joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikalle noussut Maiju Syrjälä onnistui maalinteossa. GFT:n Maiju Hirvonen iski tasoituksen kahden ja puolen minuutin päästä, ja vielä avausjakson aikana osuneiden Kiia Laineen ja Veera Ollilan maalit veivät kotijoukkueen tauolle 3-1-johdossa.

Jälkimmäisen jakson ensimmäisen maalin teki 26. minuutilla toistamiseen osunut Maiju Hirvonen. Naisten Futsal-Liigan pistepörssissä toisena oleva Daniela Tjeder lisäsi espoolaisten johdon 5-1:een, ja 30. minuutilla Hirvonen viimeisteli hattutemppunsa. Loppulukemat 7-1 iski 32. minuutilla Kiia Laine.

GFT:n parhaana palkittiin tehot 3+3=6 iskenyt Maiju Hirvonen ja KaDyn parhaana maalivahti Martta Perälä. Espoolaiset nousivat seitsemännellä peräkkäisellä voitollaan sarjataulukossa toiseksi. Sarjakärki Ilvekseen on eroa kolmen pisteen verran.

Linkit:
GFT:n otteluraportti

(Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi)

FTK – FC Sport-j 4-5 (2-0)
La 15.12. klo 16.00 – Putaan liikuntahalli (V-halli)

Maalit: 1-0 Tiia Juntikka (4'), 2-0 Tiia Juntikka (12'), 2-1 Vilma Rosenström (22'), 2-2 Vilma Rosenström (24'), 2-3 Tiialeena Hakala (27'), 3-3 Jenni Suhonen (28'), 3-4 Pipsa Lahtinen (32'), 4-4 Oma maali (33'), 4-5 Pipsa Lahtinen (35')

FTK:n ja FC Sport-j:n välisen ottelun avausmaalin ohjasi neljännellä minuutilla Tiia Juntikka. Naisten Futsal-Liigan pistepörssin kärkinimi osui toistamiseen maalin edestä 12. minuutilla, ja 2-0-lukemat jäivät myös taukotulokseksi, vaikka kummassakin päädyssä oli paikkoja useampaankin maaliin.

Toisen jakson alussa FC Sport-j nousi tasoihin Vilma Rosenströmin kahdella osumalla, ja 27. minuutilla joukkueen pörssikärki Tiialeena Hakala laukoi pienestä kulmasta vaasalaiset ensimmäistä kertaa johtoon. FTK tasoitti kuitenkin nopeasti 3-3:een, kun Jenni Suhonen iski Tiia Juntikan esityöstä. 32. minuutilla FC Sport-j:n Pipsa Lahtinen vei Vilma Rosenströmin hyvästä syötöstä vieraat jälleen johtoon, mutta 43 sekunnin päästä lukemat tasoittuivat 4-4:ään vaasalaisten omalla maalilla. Lahtinen nousi lopulta vierasjoukkueen sankariksi laukomalla 4-5-ratkaisuosuman 35. minuutilla. Kotijoukkue haki vielä tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta FC Sport-j kesti ja nousi voitollaan sarjataulukossa FTK:n ohi viidenneksi.

Linkit:
Maalikooste (Lapin Kansa)

(Kuva: Esa Norvia)

Ylöjärven Ilves – ACE 1-2 JA, 1-1 (0-1)
La 15.12. klo 17.00 – Ylöjärven urheilutalo

Maalit: 0-1 Oma maali (3'), 1-1 Elisa Ilottu (38'), 1-2 Sini Lauermaa (42')

Ylöjärvellä ottelun avausmaali syntyi reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Anne Riekin takatolpalle tarkoitettu syöttö ohjautui YIlveksen Elisa Mattilan kautta maaliin. Jakson puolivälissä kotijoukkueen kapteeni Sini Sutinen oli lähellä tasoittaa syötönkatkon jälkeen, mutta laukaus kolahti oikeaan tolppaan. Kummallakin joukkueella oli mahdollisuuksia osumiin, mutta YIlveksen maalivahti Saara Viitanen ja ACE:n Tiia Ropanen torjuivat hyvin, joten ylöjärveläisten oma maali jäi avausjakson ainoaksi maaliksi.

Toisen jakson puolivälin jälkeen YIlves oli lähellä tasoittaa, kun Elisa Ilotulle pelattiin vetopaikka kulmapotkusta, mutta Tiia Ropanen teki hyvän reaktiotorjunnan. Irtopallo tippui vielä Emmi Rauhalan ulottuville, mutta ACE selvisi tilanteesta. 34. minuutilla Ella Lehtosen laukaus puolestaan kolahti takatolppaan ja ACE:n johto säilyi edelleen. Lopulta ylöjärveläisten painostus tuotti 1-1-tasoituksen, kun Elisa Ilottu laukoi hyökkäyksiin mukaan nostetun maalivahti Saara Viitasen ampuman vedon irtopallon sisään vajaat kolme minuuttia ennen jakson loppua. ACE loi viimeisten minuuttien aikana vielä muutaman tilanteen, mutta Saara Viitanen piti lukemat tasoissa, ja ottelu venyi jatkoajalle.

Vierasjoukkue aloitti jatkoajan terävästi siirtyen kapteeni Sini Lauermaan kaukovedolla johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. YIlves lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta ACE:n johto piti loppuun asti. Tamperelaiset nousivat 1-2-jatkoaikavoitollaan sarjataulukossa kolmanneksi ohittaen MuSaFutsalin paremman maalieronsa turvin.

Linkit:
YIlveksen otteluraportti
Maalikooste

***

Runkosarjan puolivälin saavuttanut Naisten Futsal-Liiga siirtyy kolmen viikon joulutauolle. Seuraavat ottelut pelataan lauantaina 5. tammikuuta, jolloin on vuorossa neljän ottelun kierros.