Naisten Futsal-Liiga: ACE jälleen vahvempi Tampereen paikallispelissä

Naisten Futsal-Liigan runkosarjan kolmanneksi viimeisen kierroksen kärkiottelussa ACE kaatoi Ilveksen toista kertaa tällä kaudella. Kierroksen muut voittajat olivat KaDy, FC Sport-j, FTK ja Team Vanpa.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 2.-3.3.
La 2.3. klo 13.00 Ilves FS – ACE 2-5 (1-2)
La 2.3. klo 15.00 MuSaFutsal – KaDy 3-4 (vm. 0-1), ja. 3-3, 2-2 (1-1)
La 2.3. klo 16.00 FC Sport-j – Liikunnan Riemu 9-0 (3-0)
Su 3.3. klo 14.00 FTK – GFT 6-2 (2-0)
Su 3.3. klo 14.00 Team Vanpa – Ylöjärven Ilves 7-3 (3-2)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

Kuva: Jani Virolainen

Ilves FS – ACE 2-5 (1-2)
La 2.3. klo 13.00 – Tesoma PH, Tampere

Maalit: 1-0 Elina Korsumäki (8.16), 1-1 Oona Jaatinen (9.31), 1-2 Minna Kivelä (10.40), 1-3 Sini Lauermaa (27.45), 1-4 Maria Tetri (29.53), 1-5 Oona Jaatinen (31.48), 2-5 Jonna Kykkänen (38.12)

Kierroksen kärkiottelussa kohtasivat tamperelaiset Ilves ja ACE. Kotijoukkue Ilves siirtyi johtoon Elina Korsumäen maalilla ajassa 8.16, mutta ACE vastasi nopeasti kahdella osumalla. Ensin Oona Jaatinen tykitti tasoituksen etuyläkulmaan, ja perään Minna Kivelä vei mustapaidat johtoon ajassa 10.40. Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty, joten tauolle siirryttiin tilanteessa 1-2.

Ottelun neljäs maali syntyi toisen jakson kahdeksannella minuutilla ACE-kapteeni Sini Lauermaan toimesta. Seuraavan neljän minuutin aikana ACE iski kaksi lisäosumaa ja karkasi jo 1-5-johtoon. Vierasjoukkueen neljännen maalin teki Maria Tetri ja viidennen Oona Jaatinen, joka merkkautti ottelussa tehot 2+3=5. Ilveksen Jonna Kykkänen kavensi 2-5:een ajassa 38.12, mutta lähemmäksi kotijoukkue ei enää päässyt, joten ACE nappasi tärkeät pisteet kaatamalla Ilveksen toistamiseen tällä kaudella. ACE nousi voittonsa myötä sarjataulukossa toiseksi viiden pisteen päähän Ilveksestä.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
Ilveksen otteluraportti
ACE:n otteluraportti
Ottelulähetys

***

MuSaFutsal – KaDy 3-4 (vm. 0-1), ja. 3-3, 2-2 (1-1)
La 2.3. klo 15.00 – Porin Urheilutalo

Maalit: 1-0 Ida Silvennoinen (8.06), 1-1 Iita Pienimäki 10m (18.51), 1-2 Anniina Ponkkonen (28.18), 2-2 Netta Hannula (37.37), 2-3 Anniina Ponkkonen (43.27), 3-3 Jessica Kannosto (44.44), 3-4 Iita Pienimäki 10m (45.00)

Pudotuspelipaikasta taisteleva MuSaFutsal sai vieraakseen karsinnat välttämään pyrkivän KaDyn. Kotijoukkue meni Ida Silvennoisen ensimmäisellä liigamaalilla johtoon ajassa 8.06, mutta tauolle siirryttiin lopulta 1-1-tilanteessa, kun Iita Pienimäki laukoi kotijoukkueen virhetilin täyttymisen jälkeen tulleesta 10 metrin rangaistuspotkusta tasoituksen ajassa 18.51.

Toisella jaksolla Anniina Ponkkonen vei jyväskyläläiset jälleen johtoon pelikellon näyttäessä lukemia 28.18. MuSaFutsalin yritykset pysähtyivät pitkään maalivahti Martta Perälän torjuntoihin ja kertaalleen myös tolppaan, mutta lopulta 2-2-tasoitus syntyi ylivoimahyökkäyksen päättäneen Netta Hannulan toimesta ajassa 37.37.

Jatkoajalla Ponkkonen iski ottelun toisen maalinsa ja vei vieraat kolmatta kertaa johtoon, mutta kotijoukkue nousi vielä tasoihin tälläkin kertaa, kun Jessica Kannoston laukaus upposi sisään 16 sekuntia ennen loppua. Voittomaalikilpailun ainoan maalin teki KaDyn Iita Pienimäki, joten jyväskyläläiset veivät kaksi pistettä mukanaan porilaisten joutuessa tyytymään yhteen. MuSaFutsal sarjasijoitus pysyi viidentenä, mutta ero pudotuspeliviivan päällä olevaan FC Sport-j:hin kasvoi kolmeen pisteeseen. KaDy nousi voitollaan seitsemänneksi Ylöjärven Ilveksen ohi.

Linkit:
MuSaFutsalin otteluraportti

***

FC Sport-j – Liikunnan Riemu 9-0 (3-0)
La 2.3. klo 16.00 – Vamian Hansakampus, Vaasa

Maalit: 1-0 Salla Talonpoika (3.22), 2-0 Annika Leminen (17.31), 3-0 Anni Rintanen (17.58), 4-0 Zila Jawanmiri (22.10), 5-0 Maarit Vitikka (24.56), 6-0 Zila Jawanmiri (29.58), 7-0 Tiialeena Hakala (36.34), 8-0 Tiialeena Hakala (37.28), 9-0 Pipsa Lahtinen (37.37)

Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä FC Sport-j emännöi Vaasassa Liikunnan Riemua. Kotijoukkue karkasi jo avausjaksolla kolmen maalin johtoon Salla Talonpojan, Annika Lemisen ja Anni Rintasen osumilla, ja toisella jaksolla lukemat repesivät peräti 9-0:aan. Jälkimmäisellä 20-minuuttisella maaleista vastasivat kahdesti iskeneet Zila Jawanmiri ja Tiialeena Hakala sekä Maarit Vitikka ja Pipsa Lahtinen

Linkit:

***

FTK – GFT 6-2 (2-0)
Su 3.3. klo 14.00 – Putaan LH (V-halli), Tornio

Maalit: 1-0 Maria Ollila (0.33), 2-0 Tiia Juntikka (12.07), 3-0 Maria Ollila (22.00), 3-1 Pirta Hiukka (25.31), 4-1 Sanna Rautio (34.26), 5-1 Tiia Juntikka (37.51), 5-2 Tuula Siren (39.33), 6-2 Tiia Juntikka (39.46)

Torniossa kotijoukkue FTK oli pakkovoiton edessä pitääkseen pudotuspelihaaveensa vielä elossa. FTK aloitti vahvasti, sillä Maria Ollila iski avausmaalin jo 33 sekunnin pelin jälkeen Tiia Juntikan syötöstä. Ajassa 12.07 Juntikka loi itselleen vetopaikan nopealla pyörähdyksellä ja laukoi pallon sisään tolpan kautta. Ilman espoolaisten pistepörssiä johtavaa Daniela Tjederiä pelannut GFT ei avausjaksolla maalinteossa onnistunut, joten tauolle mentiin 2-0-lukemissa.

Toisen jakson alussa FTK:n johto kasvoi Ollilan toimesta jo kolmeen maaliin, mutta ajassa 25.31 Pirta Hiukka kavensi muurista kimmonneen vapaapotkunsa paluupallosta 3-1:een. Reilut viisi minuuttia ennen loppua Tiia Juntikka merkkautti jo ottelun neljännen pisteensä tarjottuaan syötön Sanna Rautiolle, joka tykitti pallon komeasti yläkulmaan. GFT lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta verkot heiluivat toisessa päädyssä, kun Juntikka pääsi laukomaan FTK:n viidennen maalin tyhjiin. Lopulta myös GFT onnistui lentävällä maalivahdilla pelatessaan, kun Tuula Siren laukoi pallon takakulmaan 27 sekuntia ennen loppua. Loppulukemat 6-2 syntyivät ajassa 39.46, kun Tiia Juntikka iski hattutemppunsa täydentäneen osuman.

Naisten Futsal-Liigan pistepörssin kärkipaikalle palannut Juntikka oli mukana joukkueensa kaikissa maaleissa merkkauttaen tehot 3+3=6. FTK:n ero pudotuspeliviivan päällä olevaan FC Sport-j:hin pysyi kuudessa pisteessä, kun runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Tappion kokenut GFT putosi sarjataulukossa kolmanneksi.

Linkit:

Team Vanpa – Ylöjärven Ilves 7-3 (3-2)
Su 3.3. klo 14.00 – Tikkurilan Urheilutalo

Maalit: 1-0 Anette Stubbe (3.52), 1-1 Emmi Rauhala (7.41), 2-1 Anette Stubbe (10.46), 2-2 Tiina-Maija Kurtti (14.16), 3-2 Anna-Kaisa Hannuksela (19.15), 3-3 Heidi Linjamaa (30.28), 4-3 Jasmine Stubbe (32.23), 5-3 Anna-Kaisa Hannuksela (32.41), 6-3 Olivia Simula (36.53), 7-3 Anna-Kaisa Hannuksela (39.17)

Karsijan paikalta nousua ylemmäs tavoitteleva Team Vanpa sai Vantaalle vieraakseen Ylöjärven Ilveksen, joka oli ennen kierrosta kolme pistettä vantaalaisia edellä. Ottelun avausjakso oli runsasmaalinen, sillä maaliverkot heiluivat ensimmäisen 20-minuuttisen aikana viidesti. Team Vanpan Anette Stubbe laukoi kaukaa pelin avausmaalin, mutta YIlves vastasi vajaan neljän minuutin päästä Emmi Rauhalan osumalla. Ajassa 10.46 syntynyt Stubben toinen maali piti vantaalaiset johdossa seuraavat kolme ja puoli minuuttia ennen Tiina-Maija Kurtin 2-2-tasoitusta. 45 sekuntia ennen taukosummeria syntynyt Anna-Kaisa Hannukselan maali vei kuitenkin kotijoukkueen tauolle 3-2-johdossa.

Toisen jakson puolivälissä Heidi Linjamaa iski ylöjärveläisten 3-3-tasoituksen, mutta Team Vanpa vastasi tähän kahden minuutin päästä iskemälle 18 sekunnin sisään kaksi maalia. 4-3-maalista vastasi Jasmine Stubbe ja 5-3-maalista toistamiseen osunut Anna-Kaisa Hannuksela. Ajassa 36.53 Olivia Simula vei kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon, ja 43 sekuntia ennen loppua Hannuksela viimeisteli vielä hattutemppunsa ja 7-3-loppulukemat.

Team Vanpa nousi Ylöjärven Ilveksen kanssa tasapisteisiin, mutta vantaalaisten sarjasijoitus pysyi yhdeksäntenä. Joukkueiden maaliero on sama, mutta YIlveksellä on tehtyjä maaleja yksi enemmän.

Linkit:

***

Naisten Futsal-Liigan ottelut jatkuvat lauantaina 16. maaliskuuta, jolloin pelataan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros.