Miesten futsalmaajoukkue kaatoi Ruotsin PM-turnauksen avauksessaan

Suomen miesten futsalmaajoukkue avasi Pohjoismaiden mestaruusturnauksen tiistaina Norjassa selvällä voitolla Ruotsista lukemin 6-1 (1-1).

Ruotsi vastasi ottelun avausmaalista ajassa 6:49. Anel Coralic riisti pallon keskialueella Markus Rautiaiselta ja syötti Petrit Zhubille, joka laukoi pallon varmasti ohi Suomen maalilla pelanneen Juha-Matti Savolaisen.

Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Suomi iski upean tasoitusmaalin. Sergei Korsunov keskitti pallon korkeana kulmapotkusta Miikka Hosiolle, joka antoi vasemman jalkansa puhua laukoen pelivälineen suoraan ilmasta voimalla verkon perukoille.

Molemmilla ryhmillä oli saumoja tehdä useampikin maali, mutta Savolainen ja tämän virkaveli Christopher Solberg olivat tehtäviensä tasalla.

Toista jaksoa ehdittiin pelata kolme minuuttia ja kymmenen sekuntia ennen Suomen siirtymistä 2-1-johtoon. Jarmo Junno sai syötön maalin eteen, eikä erehtynyt avopaikasta. Reilu minuutti myöhemmin Suomen kapteeni Panu Autio viimeisteli näyttävän, Hosion kanssa hyvin yhteen pelatun kuvion jälkeen 3-1-maalin.

Ajassa 34:24 Suomi siirtyi jo kolmen maalin johtoon. Hosiolla oli helppo työ viimeistellä illan toinen osumansa Iiro Vanhan upeasta syötöstä takatolpalle.

Suomi iski vielä kahdesti pelin viimeisten 20 sekunnin aikana. Ensin Junno laukoi pallon etukulmasta sisään ajassa 19:41, ja Hosio viimeisteli hattutemppunsa laukomalla nahkakuulan tyhjiin vain kaksi sekuntia ennen loppusummeria.

Suomen valmentaja Ville Sihvonen oli erityisen tyytyväinen siihen, että Suomen peli parani silmiinpistävästi toisella jaksolla.

- Vähän oli kaksijakoinen ottelu. Usein näissä turnauksissa on vähän käynnistymisvaikeuksia, niin tänäänkin. Alussa oltiin vähän hankaluuksissa ja Ruotsi oli pelissä hyvin mukana, mutta toisella jaksolla näytettiin, että oltiin parempi joukkue ja ansaittiin voitto, Sihvonen sanoi Huuhkaja-tv:lle.

Hän kehui koko joukkueen esitystä loistavaksi. Voiton reseptiin hän löysi yksinkertaiset syyt.

- Kyllä se tuli sillä, että rupesimme hallitsemaan palloa enemmän ja pallonhallinnan, pidempien syöttöketjujen kautta saatiin peli hallintaan ja sitä kautta rauhassa luotua maalintekopaikkoja. Se oli selkeä pelisuunnitelma toiselle jaksolle, ja pelaajat toteuttivat sitä loistavasti, ja tulos on taululla.

Avausjakso oli melko tasainen, mutta jälkimmäisellä 20-minuuttisella Suomi vei peliä. Näin ollen valkopaidat saivat hyvän alun turnaukselle, jonka mestaruutta Suomi puolustaa. Ottelun maalikoosteen voit katsoa Huuhkaja-tv:stä.

Pohjoismaiden mestaruusturnaus eli Nordic Cup jatkuu Suomen osalta heti keskiviikkona, Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12. Grönlantia vastaan. Ottelu alkaa kello 20 Suomen aikaa ja se näkyy suorana lähetyksenä täältä.