Miesten futsalmaajoukkue jatkaa MM-karsinnassa komeiden voittojen tiellä

Futsalin Moldovassa pelattavien MM-karsintojen toisen päivän ensimmäisessä ottelussa Suomi kohtasi Walesin. Hyvin palautunut Suomen joukkue jatkoi siitä mihin torstai iltana jäi. Suomi hallitsi ottelua selkeästi lukuun ottamatta Walesin ylivoimalla pelaamaa hetkeä. Pelikellossa komeilivatkin pelin päätyttyä lukemat 0-7 (0-2) Suomelle.

Kuva FA of Moldova

Heti ensimmäisessä vaihdossa sai Jukka Kytölä loistavan paikan, mutta hän ei onnistunut maaliteossa. Suomen pitäessä pallohallinnan lähes täysin itsellään, saatiin myös luotua lukuisia maalipaikkoja. Ajassa 8:00 Jukka Kytölän kulmapotkusta maajoukkueen toinen ensikertalainen Aleksi Kylmälä sai avattua maalihanat maajoukkueessa. Jakson loppupuolella kapteeni Panu Autio lisäsi Suomen kahden maalin johtoon. Reilu minuutti ennen jakson loppua Antti Teittinen kaatoi läpiajoon päässeen walesilaispelaajan ja tuomari kaivoi takataskustaan punaisen kortin. Wales sai luotua muutaman hyvän maalipaikan ylivoimalla, mutta Suomen maalissa Juha-Matti Savolainen torjui erinomaisesti. Näin tauolle päästiin Suomen 2-0 lukemissa.

Toisen jakson alun alivoiman Suomi selvitti helposti ja sai vähitellen pallohallinnan itselleen. Wales nosti prässiä ylemmäksi ja saikin aina hetkellisesti hieman otetta peliin. Muutamia hyviä laukauksia ja erikoistilanteita lukuun ottamatta Wales ei kuitenkaan päässyt kunnolliseen pallohallintaan. Suomen rutiini ja voima tuli jakson edetessä selkeästi esiin ja joukkue kaunisteli loppulukemiksi komean 0-7 voiton. Maalinteossa toisella jaksolla onnistuivat Jani Korpela, Sergei Korsunov, Miika Hosio, Jukka Kytölä ja Juhana Jyrkiäinen.

Yksi illan sankareista Sergei Korsunov oli tyytyväinen joukkueen tekemiseen.

- Parannettiin otteita tänään, pidettiin nollat ja tehtiin hienoja maaleja. Oltiin tänään parempia kun eilen. Puolustuspeli on meille tärkeää ja sitä on jauhettu niin maajoukkueessa kuin seurajoukkueissakin. Lauantaina tulee vastaan se ennakkoon kovin joukkue näistä kolmesta, mutta jos pelaamme niin kun tänään, niin eiköhän me Moldovastakin voitto kairata.

Illan jälkimmäisessä ottelussa isäntämaa Moldova runnoi Pohjois-Irlannin rumin lukemin 13-3. Näin Suomen jatkopaikka Main Roundille on varma jo ennen lauantain peliä, missä on panoksena karsintalohkon ykkössija. Lohkovoitto olisi erittäin tärkeä, sillä se toisi ennakkoon ajatellen hieman helpommat vastustajat jatkokarsinnoissa. Lohkovoittoon Suomelle riittää tasapeli isännistä.