Linda Sällström iski kaksi maalia hallitsevaa mestaria vastaan

Linda Sällström avasi kauden maalitilinsä Ruotsissa ja heti komealla tavalla. Hyökkääjä viimeisteli kahdesti, kun Vitssjö tasoitti 0-2-tilantesta ja painoi vielä lopulta ohi. Myös Sanni Franssi ja Nora Heroum onnistuivat kansainvälisillä kentillä maalinteossa.

Linköping karkasi Vittsjön kotipelissä 2-0-johtoon. Linda Sällström osui kahdesti ja toi joukkueensa tasoihin vajaan tunnin kohdalla. Hannah Wilkinson iski vielä kertaalleen emännille, joten joukkue sai nauttia maukkaasta kauden avausvoitosta. Sällström pelasi täydet minuutit. Emmi Alanen on vielä loukkaantumisen vuoksi sivussa kokoonpanosta. Myöskään Emmaliina Tulkki ei ollut Linköpingin kokoonpanossa.

Emma Koivisto pelasi 90-minuuttisen ja syötti Kopparbergs/Göteborgin ainokaisen, kun joukkue kärsi Hammarbylle 1-3-tappion. Adelina Engman vaihdettiin kentältä reilun tunnin kohdalla. Julia Tunturi urakoi täyden ottelun, kun Eskilstuna kärsi Piteålle 1-2-tappion.

Eveliina Parikka vaihdettiin kentälle vajaan tunnin kohdalla, kun Limhamn Bunkeflo pelasi Kristianstadin kanssa 3-3-tasapelin. Kreeta-Liisa Yli-Säntti oli vaihdossa. Koiviston ja Tunturin tavoin kauden avauskierroksella debyyttinsä Ruotsin pääsarjassa tehnyt 19-vuotias Wilma Sjöholm oli lauantaina vaihdossa, kun Djurgården kärsi Växjölle 0-1-vierastappion.

Norjassa Tinja-Riikka Korperan Vålerenga otti kauden avausvoittonsa, kun Avaldsnes kaatui vieraissa 3-0. ”Tinni” torjui oslolaisten maalilla. Lilleström jatkaa voittoputkeaan kaadettuaan Stabäkin 1-0. Anna Westerlund pelasi täyden ottelun, Juliette Kemppi vaihdettin kentälle 55. minuutilla. Siiri Välimaa torjui Grand Bodön maalilla 0-6-tappiossa Kleppille.

Italiassa Juventus kärsi vieraissa 1-2-tappion Fiorentinalle. Sanni Franssi iski ottelun 1-1-osuman tultuaan vaihdosta kentälle 68. minuutilla. Tuija Hyyrynen vaihdettiin kentältä 85. minuutilla. Nora Heroum onnistui myös maalinteossa, mutta Brescia hävisi Mozzanicalle aivan viime hetkien maalilla 2-3. Heroumin 2-2-tasoitus syntyi 90. minuutilla.

Tanskassa Bröndby kärsi 1-4-tappion KoldingQ:lle. Olga Ahtinen urakoi täyden ottelun, Ria Öling vaihdettiin kentälle 67. minuutilla. Tia Hälinen vaihdettiin niin ikään reilun tunnin kohdalla kentälle, kun Sparta Praha voitti 1. FC Slovackon 4-1.

Naisten Liigassa pelattiin lauantaina täysi kierros, maalinteossa onnistuivat Helmarit-pelaajista Kaisa Collin, Anna Auvinen sekä U19-pelaaja Leila Haapea. Käy lukemassa siitä lisää.

Helmarit jatkaa MM-karsintoja 8.6. Itävaltaa vastaan Helsingissä.