Takaisin
19.12.2018 klo 13.53

Liittohallitus hyväksyi muutoksia sarjajärjestelmiin ja sääntöihin

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Palloliiton liittohallitus kokoontui Helsingissä maanantaina 17.12. ja päätti jo kokouksen kestäessä julkaistujen miesten EM-karsintojen ensimmäisten kotiotteluiden pelipaikkojen lisäksi muutoksista niin sarjajärjestelmiin kuin kotimaisten kilpailujen sääntöihin ja määräyksiinkin.

Liittohallitus hyväksyi sarjatyöryhmän esityksen mukaisesti miesten Ykköseen ja Kakkoseen kaudelle 2020 esitetyt sarjajärjestelmämuutokset. 

Ykkönen pelataan kaudella 2019 aiempaan tapaan kymmenen joukkueen kolminkertaisena sarjana, mutta kauden päätteeksi ainoastaan yksi joukkue putoaa Kakkoseen. Kaudella 2020 Ykkönen pelataan 12 joukkueella ensin kaksinkertaisena runkosarjana ja sen jälkeen yksinkertaisina kuuden joukkueen loppusarjoina, joissa runkosarjan pisteet sekä tehdyt ja päästetyt maalit säilyvät sellaisenaan. Ylemmän loppusarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja sijoille 2.-4. sijoittuneet pelaavat jatkokarsinnan Veikkausliigakarsintaan pääsystä. Kolme viimeistä putoaa puolestaan Kakkoseen.

Kakkonen pelataan myös kaudella 2019 aiempaan tapaan kolmessa 12 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Kakkosen osalta hyväksyttiin myös jo kaudelle 2019 muutos liittyen lohkoista nousemiseen; jokaisen lohkon neljä parasta pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan päätteeksi vielä yksinkertaiset oman lohkonsa loppusarjan, joihin mentäessä runkosarjassa saadut pisteet, ja tehdyt/päästetyt maalit säilyvät muuttumattomina, ja tämän jälkeen lohkojen voittajat nousevat suoraan Ykköseen kaudelle 2020. Kaudella 2019 Kakkosesta putoaa jokaisen lohkon kaksi viimeistä joukkuetta sekä huonoin sijalle 10. sijoittunut joukkue.

Kaudesta 2020 alkaen Kakkosessa pelataan kauden 2019 mallilla sillä erotuksella, että jokaisesta lohkosta putoaa Kolmoseen kaksi viimeistä. Mahdollisista muutoksista Kolmosen pelitapaan vuonna 2020 päätetään myöhemmin vuoden 2019 aikana erillisen valmisteluprosessin jälkeen

Liittohallitus hyväksyi lisäksi kokonaisesityksen liiton kansalliseksi kilpailutoiminnaksi vuodelle 2019. Kansalliseen kilpailutoimintaan esitetyt sääntömuutokset ja -tarkennukset hyväksyttiin niin ikään esityksen mukaisesti ja muutokset sääntöihin on tehty Palloliiton verkkosivuille. Lisää sääntömuutoksista Palloliiton verkkosivuilla >> 

UEFA-lisenssimääräyksiin on lisäksi valmisteltu muutokset linjassa UEFA:n itsensä tekemien muutosten kanssa. Liittohallitus hyväksyi määräyksiin tehdyt muutokset esityksen mukaisesti.

Kilpailutyöryhmä ja Hat Trick -työryhmä nimettiin seuraavaksi vuodeksi. Sen lisäksi uutena työryhmänä nimettiin jäsenet pääsarjojen olosuhderyhmä. Kaikkien näiden osalta jätettiin varaus täydentämiselle vielä vuoden 2019 liittohallituksen ensimmäisessä kokouksessa helmikuussa ja työryhmien lopulliset kokoonpanot julkaistaan mahdollisten täydennysten jälkeen. Futsaltyöryhmää ja lääkintätyöryhmää täydennetään niin ikään seuraavassa kokouksessa.