Länsi-Suomen Kolmosen viikkoraportti

• Alueuutiset

Länsi-Suomen Kolmosen kärjessä Pallo-Iirot ohitti maalieron turvin niin ikään edelleen tappiottoman Salon Wilppaan. SoVo, Masku ja PIF hätyyttelevät kärkijoukkueita. Sarjan hännillä SC Wolves, FC Inter2 ja ÅIFK eivät pystyneet parantamaan asemiaan.

TuWe – Åbo IFK 3-0
Weikot nappasi Turun paikallisesta selkeän voiton. Alkutahdit lyötiin jo kolmannella minuutilla, kun Ville Stylman sijoitti pallon IFK:n verkkoon. Samainen mies oli asialla puoli tuntia ennen loppuvihellystä, kun hän sivalsi illan toisen osumansa. Eero Antila iski loppulukemat 3-0 puskemalla pallon ohi Åbo:n maalia vartioineen Jonni Karvisen. Voitolla TuWe siirsi itseään kohti keskikastia, mutta ÅIFK:n viides peräkkäinen tappio pitää joukkueen nollakerhossa.

Masku – FC Inter2 1-0
Maskun ja Interin välinen kamppailu ei noussut suureksi klassikoksi. Molemmilla joukkueilla poltteli pallo jaloissa, eikä ottelu tuntunut olevan kummankaan hallussa selkeästi. Ottelun ainoa osuma syntyi Matias Louannon sijoittaessa pallon hallitusti takanurkkaan kulman jälkitilanteesta 32. peliminuutilla. Tämän jälkeen maalipaikat olivat todella kortilla, eikä lisämaaleja nähty. Interin pyristely pois nollilta jatkuu seuraavassa ottelussa. Masku kiinnittyi voitollaan kärjen tuntumaan yhden ottelun tässä vaiheessa muita vähemmän pelanneena.

SC Wolves – SoVo 1-3
Kahden nousijajoukkueen ottelu tarjosi draamankaarta tapahtumaa läsnäolollaan kunnioittaneille kannattajille. Mamadu Jalloh vei somerolaiset johtoon 36. peliminuutilla. Kotijoukkue tasoitti ottelun jo minuuttia myöhemmin Matias Tullan maalilla. Tauolle siirryttiin tasatilanteesta. Ottelun lopussa alkoi tapahtua. SoVo iski voittomaalin 89. minuutilla Mikko Halosen toimesta. Wolves haki tasoitusta tämän jälkeen, mutta ottelun viimeinen maali oli sekin vieraiden käsialaa. Jallohin toinen maali takasi kolme pistettä Somerolle. SoVo hätyyttelee kärkeä, mutta SC Wolves on saanut tuta Kolmosen kovuuden vasta yhdellä tasapelipisteellä.

Wilpas – Peimari United 2-1
Wilpas jatkoi puhtaalla pelillä komeaa kauttaan ja huhtikuun pelaajaksi valittu – ja ennen ottelua siitä palkittu – Jesse Jokiniemi jatkoi maalitehtailuaan aurinkoisessa Salon Urheilupuistossa. Ensin kuitenkin toinen Jesse, Koskinen, vei salolaiset johtoon 36. peliminuutilla. Isännät tuplasivat johtonsa juuri ennen taukoa, kun Jesse Jokiniemi osui viidennessä pelissään peräkkäin nostaen maalisaldonsa jo seitsemään. Peimarin kavennus syntyi 66. minuutilla Lauri Parkkusen toimesta. Lisämaaleja ei nähty, joten Wilppaalle jo viides perättäinen voitto, jolla se jakaa kärkisijan Pallo-Iirojen kanssa.

Kuvan keltamustat Jesset, Koskinen ja Jokiniemi, maalasivat Wilppaalle

FC Boda – ToVe 3-4
Näiden kahden joukkueen kamppailusta tuli todellinen maali-ilottelu. ToVe siirtyi ottelussa johtoon kahdeksannella minuutilla Samuel Sirenin maalilla. Ahmed Al-Shekli tasoitti jakson puolivälissä ottelun, mutta se ilo ei kestänyt kauaa. Neljä minuuttia ja Niko Vainionpää vei vieraat johtoon. Kotijoukkue piristyi tästä ja tasoitti ottelun vielä ennen taukoa Pontus Lindroosin osumalla. Tasalukemissa jatkettiin aina 71. minuutille, kunnes Jimmy Röblom vei isännät johtoon. Toejoen Veikot ilmoittautui otteluun kuitenkin mukaan vielä. Vieraat nousivat tasoihin 83. minuutilla Kalle Marttilan osuessa ohi Eraldi Gjondedajn. Vieraiden yritys tuotti heille palkinnon vielä kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Sami Kirvesmäen varmistaessa täyden pistepotin Poriin viemisiksi.

Pallo-Iirot – FC Åland 3-0
Iirot siirtyi ottelussa johtoon 19.  minuutilla, kun Mikael Lahtivuori karkasi läpiajoon ja vei kotijoukkueen karkumatkalle. Mikael Nurmi lisäsi Pallo-Iirojen johtoa toisen jakson viidennellä minuutilla. Kotijoukkueella oli paikka tappaa peli lopullisesti, mutta Juuso Aalto epäonnistui rangaistuspotkussaan. Sinetti ottelulle syntyi 86. minuutilla, kun Lahtivuori iski illan toisen osumansa. Vahvaksi nousijaehdokkaaksi povattu FC Åland on kahdessa viimeisessä pelissään saanut palata saarelle ilman pisteitä. Pallo-Iirot sen sijaan siirtyi tässä vaiheessa maalierolla sarjan piikkipaikalle ohi Wilppaan.

TPK – PIF 0-1
Turun Pallokerhon ja Piffenin välinen kierroksen päättänyt mittelö oli hyvin tasainen ja kamppailu näyttikin jo päättyvän tasalukemiin. Piffen takasi itselleen kuitenkin iloisen kotimatkan, kun Jonas Lehtinen teki voittomaalin ottelun kolmannella lisäminuutilla. Voitto nosti Pargas IF:n kärkijoukkioon kymmeneen pisteeseen ja seuraavalla kierroksella Kolmosen Kuukauden ottelussa perjantaina Paraisilla nähdäänkin erittäin mielenkiintoinen huipputaisto, kun Wilpas saapuu Pajbackalle.

TPK ja PIF väänsivät sunnuntaina tasaisesti Yläkentällä. PIF voitti lisäajan maalilla 0-1

Kuukauden ottelu seuraavan kierroksen helmenä

Kolmonen jatkuu jo keskiviikkona ottelulla SoVo – TPK. Perjantaina pelataan Paraisilla todella mielenkiintoinen Kolmosen Kuukauden ottelu, sillä hyvää vireeseen päässyt kotijoukkue Pargas IF saa vieraakseen tappiottoman Salon Wilppaan. Ottelu on nähtävissä myös Turun Sanomien ts.fi -sivuilla.