Länsi-Suomen Kolmosen kauden ensimmäinen viikkoraportti

Länsi-Suomen Kolmonen pääsi viikonloppuna pitkän talven jälkeen vauhtiin. Ennakkoon kärkeen kaavailluista FC Åland, Pallo-Iirot, Masku ja lopulta Peimari Unitedkin kestivät avausotteluidensa paineet ja nappasivat täydet kolme pistettä omissa peleissään.

Sarjanousija Wilpaan voittoa TOVE:sta voidaan pitää pienenä yllätyksenä muistaen TOVE:n viime vuoden ”lento” nimenomaan kevään peleissä. Neljästä nousijasta myös SC Wolves avasi pistetilinsä noustuaan kahden maalin tappioasemasta tasapeliin.

Masku – FC Boda 1-0
    Maskulaiset avasivat koko Kolmosen kauden perjantaina isännöidessään FC Bodaa. Joukkue aloitti kautensa Naantalin Karvetissa ”lainakentällä” koti-Taponkedon ollessa vielä talviunilla. Palloseura hallitsi ottelua vahvasti käytännössä alusta loppuun. Bodan ainoat saumat syntyivät toisella jaksolla kotijoukkueen yksittäisistä virheistä. Avausmaalia saatiin Maskun painostuksesta huolimatta odotella aina 64. minuutille asti, kunnes MaPS-kippari Kari-Pekka Koivunen päästi vihreä-valkoiset piinasta. Koivunen sivalsi pallon hallitusti maaliin boxin sisältä. Esityön Koivusen osumaan teki Samuli Mikkonen.

MaPS-kapteeni Kari-Pekka Koivunen viimeisteli joukkueelleen voittomaalin

TPK – FC Åland 0-2
    Myös TPK joutui avaamaan kautensa poikkeuksellisesti Naantalissa, koska Yläkenttä oli viikonloppuna vielä osin lumen vallassa. Vierasjoukkue FC Åland siirtyi ottelussa johtoon juuri ennen taukoa. Isäntien pallonmenetys päätyi maalintekoyritykseen, jonka Mahmoudi Sourush käytti hyväkseen. Toisella jaksolla Pallokerho haki tasoitusmaalia kiivaasti. Saarelaiset kuitenkin niputtivat ottelun puolisen tuntia ennen loppua Adam Nybergin puskiessa sivuvaparin TPK-rysään.

TuWe – SC Wolves 2-2
    Sarjaan noussut SC Wolves avasi kautensa Turun Weikkojen vieraana. TuWe vei pelinsä Kupittaan lämmitettävälle kentälle, koska Raunistulakin kärsi vielä kovasta lopputalvesta. Vieraiden matka Kolmosessa alkoi kivikkoisesti, sillä Niclas Forss vei Weikot johtoon jo toisella minuutilla. Jatkumoa tälle saatiin vartti ennen ensimmäisen jakson loppua, kun Mathias Kronholm lisäsi johdon jo lukemiksi 2-0. Wolvesin kauden ja kautta aikain seuran Kolmosen ensimmäinen osuma syntyi 56. peliminuutilla, kun Matias Tulla korkkasi avausmaalin ”Susilaumalle.” Riemukas tasoitus nähtiin reilut viisi minuuttia tämän jälkeen Jami Hannuniemen varmistaessa pistetilin avauksen vierailijoille.

PIF – FC Inter2 2-1
    Piffen vei kolme sarjapistettä kotiavauksessaan. Avausosuma syntyi Gesim Vocan toimesta, kun pelikellossa oli 26. minuuttia täynnä. Neljä minuuttia myöhemmin Ville Ranta-Aho tuplasi lukemiksi 2-0. Interin kavennus ja ainokaiseksi jäänyt osuma nähtiin viitisentoista minuuttia ennen loppua Jerry Yliniityn maalatessa. Lisäajalla tuomaristolle aiheutti vielä töitä PIF:n Michael Nwokochan punainen kortti. Lisäksi 90+ minuuteilla keltaista korttia pääsi katselemaan vielä kaksi Interin pelaajaa. Sarjanousijan avauspisteet jäivät odottelemaan seuraavia pelejä.

Pallo-Iirot – SoVo 2-1
    Pallo-Iirot aloitti ottelun sarjanousijaa vastaan isännän ottein ja siirtyikin johtoon jo vartin pelin jälkeen. Maalista vastasi ÅIFK:n paidasta Raumalle siirtynyt Mikael Lahtivuori, joka puski Mbachu Emenike Uchennan keskityksen maaliin. Kotijoukkueen toisen maalin viimeisteli Juuso Aalto tovi ennen taukoa. SoVo:n kavennus syntyi 20. minuuttia ennen loppua Alimamy Jallohin viimeistellessä vieraille kauden avausmaalin. Tasoitukseen eivät somerolaisten otteet tällä kerralla kuitenkaan, hyvästä toisesta jaksostaan huolimatta, riittäneet. Raumalla avausta seurasi komea yleisömäärä, 361 katsojaa.

Wilpas – TOVE 3-1
    Neljän maalin ottelussa odoteltiin ketsuppipullon aukeamista aina loppuhetkille asti. Kotijoukkue toki siirtyi johtoon heti toisen jakson alussa Jesse Jokiniemen maalilla. Seuraava osuma syntyi kuitenkin vasta 84. minuutilla Jesse Koskisen tuplatessa Wilppaan johdon. Sama mies oli asialla kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen karatessa jo 3-0 johtoon. TOVE:n ainokainen syntyi toisella lisäajan minuutilla Kalle Marttilan viimeistelystä. Sarjan neljäs nousijajoukkue, Wilpas, sai tuloksella komean startin kaudelle.

Peimari United otti niukan voiton Kuukauden ottelussa

Peimari United – ÅIFK 1-0
    Paimiossa sunnuntaina pelattu ottelu oli samalla Kolmosen Kuukauden ottelu ja näistä myös ts.fi sivuille kuvattavista ja selostetuista otteluista tehdään aina hieman laajempi matsiraportti. Ensimmäisen Kuukauden ottelun raportti löytyy täältä: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/peimari-united-vei-kolmosen-kuukauden-ottelun

Kuukauden ottelun voi katsoa jälkilähetyksenä täältä:

Sarjan toinen kierros käynnistyy tämän viikon torstaina kahdella ottelulla. TuWe matkustaa Somerolle ja TPK saanee ottelunsa FC Bodaa vastaan jo oikealle kotistadionilleen, Yläkentälle. Porissa pelataan mielenkiintoinen Satakunnan paikallistaisto TOVE – Pallo-Iirot lauantaina ja kierros päättyy sarjanousijoiden, FC Inter2:n ja Wilppaan, kohtaamiseen sunnuntaina Yläkentällä. SC Wolvesin ja Maskun välinen kakkoskierroksen ottelu pelataan vasta toukokuussa, joten nämä ryhmät saavat kovan ensimmäisen kierroksen jälkeen heti pienen hengähdystauon.