KTP voittoon kenraaliharjoituksessaan

Ottelu KTP:n ja PEPO:n välillä oli viimeinen harjoitusottelu ennen 27.4. käynnistyvää Ykkösen kautta. KTP oli kotonaan vahvempi 2-1.

KTP lähti otteluun jo tutuksi tulleella kolmen topparin systeemillä, jossa Sebastian Dolivo, Paavo Voutilainen ja Juuso Laitinen muodostivat puolustuslinjan. Keskikentän keskustassa pelasivat Ralph Kottoy ja Niklas Leinonen, Matias Lindforsin ja Kasperi Liikosen ottaessa paikkansa keskikentän laidoilta. Hyökkäyskolmikkona häärivät Aleksi Pahkasalo, Anton Eerola sekä Kalle Multanen.

KTP aloitti maalinteon jo ottelun kahdeksannella minuutilla, kun Multanen ja Pahkasalo sahasivat PEPO-puolustuksen paloiksi muutamalla näppärällä seinäsyötöllä.  Pahkasalon tarkka laukaus alanurkkaan sinetöi kauniin syöttökuvion, ja KTP johti 1-0. KTP hallitsi ensimmäistä puoliaikaa helpohkon oloisesti, ja etenkin oikealta laidalta peli aukeni usein nopeisiinkin hyökkäyksiin. Topparikolmikon ja Kottoyn yhteistyö alakerrassa näytti toimivan hyvin, ja PEPO-prässi saatiin purettua ilman isoja ongelmia.

Kesken KTP-hallinnan PEPO onnistuu kuitenkin tasoituksessa. Vaaraton puolustuksen irtopallo puretaan juuri sinne, minne puolustuksen irtopalloja ei kuuluisi ikinä purkaa eli parhaimpaan laukaisusektoriin rangaistusalueen rajalle. Ja vielä kun Eetu Suoraniemen kierteinen veto oli lähes täydellinen, olivatkin tulostaululla yht’äkkiä tasalukemat.

KTP pääsi yrittämään lisämaalien tekoa vielä puoliajan lopulla. Pahkasalon veto suuntautui kuitenkin liian keskelle maalia, ja PEPO-vahdin oli se helppo poimia hyppysiinsä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kasperi Liikonen pääsi ampumaan kuudentoista alueen kulmalta, mutta kaikkien harmiksi hyvä painava vasurin pommi kolahti pystypuuhun.

Kun jo 42 minuuttia oli pelattu, Anton Eerola kuitenkin onnistui omassa maalipaikassaan vieden KTP:n 2-0 puoliaikajohtoon. Väkevän esityön maaliin teki Matias Lindfors, joka murtautui läpi laidaltaan ja puolustajan ohitettuaan antoi hyvän syötön maalin edustalle. Aleksi Pahkasalon ensimmäisen laukauksen Craig Hill onnistui vielä eteensä torjumaan, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Eerola ei PEPO:n maalivahdille enää mahdollisuuksia antanut.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti pelailtiin matalalla tempolla ilman vaarallisia maalipaikkoja. Tunnin kohdalla KTP:n suorittama viiden pelaajan yhtäaikainen vaihto olisi aiheuttanut harmaita hiuksia monelle kokemattomammalle kenttäkuuluttajalle. Lähes koko ylimmän kuusikon vaihtaminen muutti pelin luonnetta, ja myös PEPO pääsi vuorollaan hallitsemaan peliä. Parhaille maalipaikoille toisella puoliajalla pääsivät Taaniel Usta ja Miro Schwalenstöcker. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty ja lappeenrantalaiset lähetettiin kotimatkalle 2-1 tappio niskassaan.