Kotijoukkue Wolves niukkaan voittoon Kuukauden ottelussa

• Alueuutiset

Länsi-Suomen Kolmosen Kuukauden ottelu pelattiin perjantaina Paraisten Pajbackalla. SC Wolves voitti vierailija FC Bodan niukasti maalein 1-0 ja teki sarjan häntäpäästä entistäkin tiiviimmän ja jännittävämmän. Kuukauden ottelussa ei juurikaan hienouksia nähty, kun molempien joukkueiden esityksessä näkyi ottelun tärkeys varsin selvästi. Voitostaan huolimatta Wolves ei noussut pois sarjan jumbopaikalta, mutta hyppäsi jo tasapisteisiin FC Inter2:n ja FC Bodan kanssa.

Heti ensimmäisellä jaksolla koeteltiin runsaslukuisen yleisön mielenkiinnon kestävyyttä. Peli ei juuri hienouksia tarjonnut ja ensimmäisen vartin aikana joukkueet pyörittelivät hidastempoista peliä rangaistusalueiden välissä. Alueen sisällä ei juurikaan käyty kummassakaan päässä ja pelistä näytti muodostuvan erittäin varovaisen ottelun mallinäytös. Pitkiä syöttöketjuja ei nähty ja hitaasta temposta huolimatta kentällä viljeltiin runsaasti virhesyöttöjä.

Kuvaavaa ottelun alulle oli, että ensimmäinen laukaus pelissä nähtiin 13. minuutilla ja sen Wolves-hyökkääjä ampui sivurajasta yli.

Kotijoukkue rakenteli peliä pääasiassa keskikenttää vahvasti hallinneen Patri Filatoffin kautta. Keskikenttämaestron syötöt lähtivät suhteellisen aikaisen Bodan puolustuksen selustaan, mutta vaaratilanteisiin eivät ”Sudet” päässeet.

Patri Filatoff on SC Wolvesin pelin sielu

FC Boda pääsi peliin mukaan vartin kohdalla, kun joukkue sai ensimmäisen kulmapotkunsa. Jälkitilanteesta syntyi paha hässäkkä kotijoukkueen maalille, mutta seurauksena oli vain uusi kulmapotku Wolves-puolustuksen blokatessa lähietäisyydeltä tulleen laukauksen. Myös jälkimmäisestä kulmasta Boda sai tilanteenpoikasen aikaiseksi, mutta ruuhka Wolvesin maalilla ei tuonut tulosta.

Ensimmäisellä jaksolla Boda rakenteli peliään pääasiassa oikean laidan kautta, jossa aktiivisimmin pallossa oli Djibril Lakh. Jo 20 minuutin kohdalla vieraille tuli paha takaisku, kun joukkueen maalitykki, Kolmosessa jo kymmenen maalia tällä kaudella tykittänyt Ahmed Majed Al-Shekhli, joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Djipril Lakh (vas.) Bodan oikealla laidalla sai ensimmäisellä jaksolla paljon palloja

Tilanteilla ei jatkossakaan ensimmäisellä puolikkaalla herkuteltu. Hetki ennen puolen tunnin täyttymistä Boda-puolustus kaatoi kärkkäästi pelanneen Jami Hannuniemen, mutta reilusta 20 metristä seuranneesta vapaapotkusta tuloksena oli vain kulmapotku Pajbackan isännille.

FC Bodan paras paikka avauspuolikkaalla syntyi Jimmy Röblomille. Djipril Lakh pelasi hienosti Röblomin yksin läpi, mutta miehen sijoitusyritys meni selvästi ohi maalin.

Tauolle siirryttiin 0-0 tasatilanteessa ja tulos kuvaa hyvin ensimmäisen jakson esitystä. Peli oli myös hyvin rikkonaista, sillä erotuomari Joni Hyytiä joutui avausjaksolla puhaltamaan yhteensä peräti 20 vapaapotkua.

Toiselle jaksolle tuli selvästi terästäytynyt kotijoukkue. Kolmannella minuutilla tullut kulmapotku annettiin lyhyenä ja Patri Filatoff teki itselleen hienon laukaisupaikan. Boda-maalilla Eraldi Gjondedaj kuitenkin torjui hienosti pelin siihen mennessä parhaan maalipaikan. Toinen jaksoi alkoi kokonaisuudessaan huomattavasti kovemmalla intensiteetillä kuin avauspuolikas.

SC Wolves nosti prässiään toisella jaksolla ja erityisesti päätöspuolikkaan alku oli siltä vahva. Boda sen sijaan ei toisellakaan jaksolla heti päässyt peliin sisälle ja pallon se sai kotijoukkueen maalille vain pitkistä sivurajaheitoista. Tiivis Susi-puolustus ei kuitenkaan ollut heittotilanteissakaan ongelmissa.

Bodan kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun 53. minuutilla Wolves pääsi nopeaan vastaiskuun. Jami Hannuniemi murtautui läpi, mutta ajautui turhan pieneen kulmaan ja laukoi pallon sivuverkkoon. Sama mies oli asialla, kun vajaa parikymmentä minuuttia oli Pajbackan auringonpaisteessa huonosti katsomoon näkyvässä pelikellossa. Hannuniemi rakensi itselleen paikan, mutta Gjondedajn jalkatorjunta esti avausosuman syntymisen. Vain viitisen minuuttia tästä ja Hannuniemi pääsi jälleen yrittämään. Nyt aktiivisesti maalipaikkoihin hakeutunut hyökkääjä ampui Patri Filatoffin syötöstä yli maalin.

Valkopaitaisen Wolvesin Jami Hannuniemi viiletti Kuukauden ottelussa vahvasti mm. syöttäen voittomaalin

Ottelun ratkaisu syntyi pelikellon näyttäessä 71 minuuttia. Jami Hannuniemi teki laidassa hienon esityön ja Jami Virtanen kiitti ja toimitti pelivälineen Bodan maaliin vitosen viivan ja rankkaripilkun välistä.

Jami Virtanen teki ottelun ainoan maalin

Kotijoukkue pelasi maalin jälkeen viileän kypsästi, eikä päästänyt FC Bodaa uhkaamaan Markus Oksmanin nollapeliä. Djipril Lakh syötti minuutti ennen täyttä aikaa Bodan vastaiskussa Anton Brotkinin paikkaan, mutta pelaaja-valmentaja Brotkin ei saanut tilanteesta kunnon laukausta aikaiseksi. Tunteekin hieman lopussa lämpenivät, mutta Joni Hyytiä piti ottelun päätösvihellykseen asti tyylikkäästi hallinnassa. Vielä neljännellä lisäminuutilla, juuri ennen Hyytiän päätösvihellystä, pelotteli Boda viimeisen kerran kotiyleisöä. Jeremy Nymanin pitkästä sivurajaheitosta Jens Skogin pusku meni kuitenkin niukasti Wolves-maalin yli.

SC Wolves ansaitsi niukan voittonsa toisen jakson aktiivisuutensa ansiosta. Päävalmentaja Marko Malmborg oli huojentunut mies taiston tauottua.

- Olipa tasainen vääntö. Molemmat tiesivät, että tänään ovat tärkeät pisteet kyseessä ja sen vuoksi varovaisuus näkyi pelissä.

- Olemme jostain syystä yleensä pelanneet toisen jakson paremmin. Ehkä peli paranee puoliaikapuhuttelun jälkeen. Meillä oli toisella puoliajalla parempi prässi ja myös puolustuspelimme oli tänään hyvää, kiitteli Malmborg joukkueensa esitystä.

Ottelun pelaajina palkittiin kotijoukkueesta varman pelin keskikentän pohjalla raatanut Niklas Aalto ja Bodasta puolustuksessa oikealla laidalla hyvin pelannut Robert Lindqvist.

Wolvesin keskikentän pohjalla hyvin pelannut Niklas Aalto palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana
FC Bodan paras pelaaja oli oikealla laidalla puolustanut  Robert Lindqvist, joka pääsi kertaamaan ottelutapahtumia "Monska" Seppälän haastattelussa

FC Bodan topparipari Sven Ivars – Jens Skog oli myös totutun vahva. Kotijoukkueesta voiton takuumiehinä olivat niin ikään toppariparina puolustusta johtaneet Tomi Tuominen ja Jiri Vainio, peliä taitavasti rakennellut Patri Filatoff sekä kärjessä vaarallisuuttaan useaan otteeseen esitellyt ja maalin syöttänyt Jami Hannuniemi.

Ottelu on katsottavissa tallenteena ts.fi -sivuilta täältä.

Kolmosen Kuukauden ottelut jatkuvat syyskuussa, kun 9.9. Turun Urheilupuiston Yläkentällä kohtaavat TPK ja TOVE.