Kolmosen viikkoraportti; putoamistaistelu vain jatkuu

• Alueuutiset

Viime kierroksen peleissä ei sarjanousua ajatellen tapahtunut erityisesti raportoitavaa. PIF ei osoita hyytymisen merkkejä, mutta myöskään FC Åland ja Peimari United eivät vielä ole heittäneet nousupyyhettä kehään. Häntäpäässä sen sijaan tilanteet vaihtelevat ja näyttääkin siltä, että loppuratkaisuja saadaan odotella viimeiselle kierrokselle asti. Tämän hetken sarjatilanteessa Neloseen olisivat RaiFu:n lisäksi matkalla PaiHa ja TOVE, mutta niiden yläpuolella olevista joukkueista ainakaan JyTy, JIK ja SoVo eivät ole lähellekään turvassa.

Wilpas – Masku 1-1
Salolaiset eivät ole vielä teoriassa aivan turvassa, joten yksikin piste Maskulta voi olla sille loppupeleissä hyvinkin tärkeä. Maskulle tasapeli tiesi jo teoriassakin sitä, että nousuun sillä ei enää ole mahdollisuuksia. Käytännössä toiveet oli vihreävalkoisilta haudattu jo viikko sitten. Teemu Kesänen aloitti maalienteon perjantaina Salossa. Mies viimeisteli hetki ennen puolen tunnin täyttymistä. Masku tuli tasoihin vain kuusi minuuttia myöhemmin. Entisellä kotikentällään nyt Maskun paidassa pelannut SalPa-kasvatti Topias Tiainen oli maalintekijä ja kesken kauden vihreävalkoisiin siirtynyt Tiainen on osunut jo kahdeksan kertaa. Tasapelitulos oli Maskulle kauden 11.

Topias Tiaisen maalivire Masku-paidass on ollut hyvä. Arkistokuva.

ÅIFK – PIF 0-3
Pargas IF:n marssi kohti Kakkosta jatkui perjantaina Yläkentän iltavaloissa. Viime viikolla Kolmosen syyskuun pelaajana palkittu PIF-toppari ja kapteeni Yannick Ossok täräytti avausmaalin viisi minuuttia ennen taukoa. Kulmapotkun jälkitilanteessa pomppimaan pilkun paikkeille jäänyt pallo löytyi Ossokin laukauksen jälkeen maalin vasemmasta alakulmasta. Toinen maali syntyi 54. minuutilla, kun Yanga Baliso ohitti räjähtävästi vasemmassa laidassa ÅIFK-puolustajan ja lähetti hyvän pallon maalille. Joonas Manzo oli oikeassa paikassa ja miehen kauden kymmenes maali syntyi lopulta aika helposti. Loppulukemat pääsi 90. minuutilla tekemään tyhjään maaliin Elias Untamala, kun hän siirsi Gezim Vocan tolpasta kimmonneen laukauksen yläriman kautta sisään.

Yannick Ossok viimeisteli alakulmaan PIF:n avausosuman perjantaina.

RaiFu – SoVo 1-4
Sarjapaikalleen jo hyvästit heittämään joutunut RaiFu isännöi perjantaina Kerttulan hämyssä Someron Voimaa, joka tappelee edelleen sarjapaikastaan. Vieraat löivät RaiFu:lle luun kurkkuun melkein välittömästi aloitusvihellyksen jälkeen. Alimamy Jalloh nimittäin puski 0-1 viidennellä minuutilla ja ennen kuin kymmenen peliminuuttia oli täynnä, tuplasi Sampha Kamara johdon. Toisella puolikkaalla nähtiin vielä kolme maalia. 75 minuuttia oli taululla, kun RaiFu-puolustus joutui kaatamaan Eduardo Rodriguezin rangaistusalueella. 11-metrisen viimeisteli varmasti John George Digha. Myös RaiFu onnistui kerran. Miko Lehtovaaran nimi kirjattiin maalintekijäsarakkeeseen neljä minuuttia ennen täyttä aikaa. SoVo:n John George Digha merkkautti kuitenkin viimeisen pöytäkirjamerkinnän tekemällä vielä lisäajalla illan toisen reppunsa. SoVo:lle erittäin tärkeät pisteet.

Miko Lehtovaara (takana) teki RaiFu:n lohdutusmaalin hämyisellä Kerttulan kentällä.

JyTy – JIK 4-0
Syyskuun bonuspelinä striimattu lauantai-iltapäivän koitos Yläkentällä oli tärkeyttä täynnä. Panoksena molemmilla ryhmillä on sarjapaikka ja voitolla JyTy paranteli jonkin verran asemiaan. Pisteitä todennäköisesti sekin silti kolmesta viimeisestä pelistään tarvitsee. Risto Monnonen oli päivän nimi Yläkentällä. Hattutemppu nosti miehen maalipörssissä ”kymppikerhoon.” Avausosumaa saatiin odotella toisen puoliajan alkuun asti. Henri Lehtonen jatkoi rajaheiton päällään hienosti JIK-puolustuksen selustaan, jonne Monnonen oikea-aikaisesti liikkui. Miehen viimeistely takakulmaan oli varma. Lopullisesti JyTy ratkaisi pelin vasta aivan loppuhetkillä. Ensin pallon onnistui sutimaan sisään kulmapotkun jälkitilanteesta Tuure Oldendorff. Lisäajalla iski Monnonen vielä kahdesti. Salim Goucham pelasi laidalta takaviistoon ja Monnonen tempaisi vasempaan yläkulmaan 3-0 maalin. Loppulukemat heti perään Monnonen viimeisteli päästyään kaksin JIK-maalivahdin kanssa Oldendorffin vapauttavasta syötöstä.

JyTy:n Risto Monnonen on päässyt hyvään maalivireeseen. Arkistokuva.

Peimari United – TPK 3-0
Sauvon OP-Hakkispaanalla kohtasi lauantaina kaksi joukkuetta, joilla käytännössä paljonkaan pelattavaa ei loppukaudella enää ole. Vain ihme nostaisi Peimarin enää sarjakärkeen ja lähes vastaava ihme tarvittaisiin myös siihen, että TPK sarjasta putoaisi. Toki Kerhon vielä pelata pitää. Peimari voitti joukkueiden kevään kohtaamisen peräti 5-0 ja kohtuullisen kylmää kyytiä se antoi myös lauantaina. Ali Al-Take pääsi tekemään avausmaalin jo kolmannella minuutilla, mutta tuo osuma jäi ensimmäisen puolikkaan ainoaksi. Reilun tunnin pelin jälkeen Al-Take tuplasi kotijoukkueen johdon ja ottelun maalimääränsä. Pelin viimeisen maalin viimeisteli 70. minuutilla Peimari-kippari Samuli Vihervirta

PaiHa – FC Åland 1-5
Paimion Hakan tilanne on synkkä. Se on sarjassa toiseksi viimeisenä ja edellisestä viidestä pelistä Haka on voittanut vain kerran. Kaikki kuusi maalia nähtiin Paimiossa vasta päätösjaksolla ja Åland osui kiitettävästi, vaikka se joutuikin pelaamaan ilman Rezgar Amania. Jimmy Sundman teki 0-1, kun Soikan valotaululla luki 49. minuuttia. Tästä alkoi paimiolaisten musta hetki, sillä vain kolme minuuttia myöhemmin Adam Eriksson ja Daniel Boman tekivät peräperää maalit mieheen. Pavel Nazimov lisäsi tilanteeksi 0-4 reilu vartti ennen peliajan päättymistä. Laihan lohdun PaiHa:lle toi Anton Lindqvist, joka osui pilkulta 80. minuutilla. Viimeinen maali oli jälleen Jimmy Sundmanin käsialaa ja PaiHa:n tuskan kruunasi vielä pari minuuttia ennen päätöstä Ermal Brahimille nostettu punainen kortti kahden varoituksen seurauksena. FC Åland roikkuu edelleen kärki-PIF:n perässä, mutta kun PIF ei tunnu kompastelevan, on Ålandille tälläkin kaudella jäämässä vain luu käteen.

TOVE – FC Inter2  0-5
FC Inter2 aloitti sunnuntaina Porissa ottelun vahvasti vyöryttämällä hyökkäyksiä kotijoukkueen päätyyn. Palkinto vahvasta jaksosta tulikin 10. minuutin kohdalla, kun Hanson Boakai teki avausmaalin. TOVE ei päässyt ensimmäisellä puoliajalla murtautumaan Interin hyvin liikkuvan keskikentän läpi lainkaan. Vieraiden toisen maalin 17. minuutin kohdalla viimeisteli Emil Peltonen. Toinen puoliaika tarjosin Interin suvereenilla esityksellä kolme maalia. Ensin illan toisellaan Emil Peltonen viimeisteli vastahyökkäyksestä 54. peliminuutilla. Reilu kymppi myöhemmin vierasjoukkue pelasi Hanson Boakain läpiajoon ja hän ei paikasta erehtynyt. Loppulukemat Interille teki Mohamed Najjar. Maalien lisäksi vierailijoilla oli lukuisia maalipaikkoja, mutta TOVE:n maalivahti Lauri Koskela venyi tilanteissa loistaviin torjuntoihin. TOVE jäi kierroksen tuloksien myötä nyt putoajan paikalle ja sarjan viimeisissä peleissä porilaisilla on kovat panokset.

Seuraava kierros

Kolmosen kolmanneksi viimeinen kierros pelataan alkaneella viikolla. Yhdeksän pinnaa on vielä jaossa ja FC Åland ajaa lähimpänä PIF:a takaa. Åland saa kotonaan vastaansa Wilppaan. PaiHa ja TOVE ovat molemmat pienessä lirissä ja ne ovat tulessa tällä viikolla Yläkentällä. PaiHa pelaa Interin reservijoukkuetta vastaan jo torstaina ja TOVE Turun Pallokerhoa vastaan lauantaina.