Kolmosen viikkoraportti; Pallo-Iirot voiton päässä noususta

• Alueuutiset

Pallo-Iirot pelasi tasapelin sarjapaikastaan rimpuilevan TuWe:n vieraana ja kun FC Åland samalla hävisi Somerolla, on Kakkoseen nousu Iiroilla nyt yhden voiton päässä. Viikonloppuna varmistui myös, että FC Jazz säilyy Kakkosessa ja tämä tarkoittaa Kolmosen osalta seuraavaa: vain kolme viimeistä joukkuetta putoaa ensi kaudeksi Neloseen eli Kolmosen 11. sijoittunut ryhmä säilyy sarjassa ns. täydennysmenettelyn kautta. Viikonloppuna varmistui myös, että Nelosen nousijat ovat jo viikko sitten selvinneiden lohkovoittajien JyTy:n ja PaiHa:n lisäksi lohkokakkoset Jomala IK ja RaiFu.

TPK – FC Inter2  1-5
FC Inter2 pääsi jälleen helpottamaan tilannettaan sarjataulukossa, kun sinimustat murskasivat isännät Turun paikallisessa. Inter aloitti maalinteon jo yhdeksännellä minuutilla, kun Ali Yasin iski pallon ohi Stefan Wahlstenin. Sama mies oli asialla, kun ottelua oli käyty vajaat puolituntia ja näin vierasjoukkue karkasi jo 0-2 johtoon. 64. peliminuutilla Ali Yasin viimeisteli hattutemppunsa ja löi viimeisen naulan TPK:n arkkuun. Kotijoukkueen Lauri Leino toi vielä pientä toivon kipinää Pallokerholle kolme minuuttia Yasinin maalin jälkeen, mutta lisämaaleja Kerho ei onnistunut tekemään. Joona Järvistö vastasi 1-4 osumasta reilu kymppi ennen loppua ja Matias Lahden lisäajalla tekemä maali varmisti Interille 1-5 voiton. Sarjapaikan säilyttäminen on Interillä taas askelen lähempänä. TPK on viimeksi voittanut kuukausi sitten, joten pieni loppuskarppaus olisi paikallaan.

Masku – Wilpas 3-0
Sarjassa toisena tasapisteissä Ålandin kanssa majaileva maskulaisryhmä kaatoi Wilppaan kotonaan. Ottelun hahmoksi nousi Maskun A-junioreista lainassa ollut Samuli Heininen, joka vei kotijoukkueen johtoon 47. minuutilla hieman onnekkaalla maalilla. Masku hallitsi ottelua suurimmaksi osin, eikä heillä ollut hätää kotikentällään. Verneri Kryssi tuplasi isäntien johdon, kun kolossaalisen kokoinen toppari sijoitti pilkun tyylikkäästi alakulmaan. Samuli Heininen osui vielä toistamiseen lisäajalla, kun hän kierisi Wilppaan maalivahdin ja pisti pallon tyhjään maaliin. Molempien joukkueiden paineeton pelaaminen näkyi leppoisassa ottelussa, vaikka Masku voikin vielä vähintään tehdä kiusaa Pallo-Iiroille ensi lauantaina Raumalla.

Maskun A-juniori Samuli Heininen oli vihreävalkoisten tehomies Wilpasta vastaan.

SC Wolves – Peimari United 2-1
Wolves nappasi erittäin tärkeät sarjapisteet itselleen taistelussa putoamista vastaan. Ottelu näytti päättyvän maalittomaan tasapeliin, sillä 0-0 lukemat säilyivät aina 84. minuutille asti, kunnes Lauri Tulla päästi kotijoukkueen piinasta. Vain kolme minuuttia tästä oli Matias Tullan vuoro lyödä ottelulle viimeinen niitti. Peimari onnistui kuitenkin nousemaan vielä maalin päähän, mutta tuo maali syntyi liian myöhään. Maalitykki Bruno Rodrigues iski kavennusosuman neljännellä lisäminuutilla, mutta pisteet jäivät Paraisille. Tällä hetkellä Wolves on viimeisen säilyjän paikalla, mutta pisteitä pitänee vielä muutama kerätä sarjasopimuksen uusimiseksi.

Turun Weikot – Pallo-Iirot 0-0
Sarjanousua piikkipaikalla tähyilevä Iirot jäi tasapeliin Raunistulassa. Iirot sai kokea, kuinka vaikea paikka on vierailla Weikkojen pienessä kotiluolassa. TuWe teki ottelun raumalaisille todella vaikeaksi ja loppuvihellyksen soidessa tulostaululle jäivät 0-0 lukemat. Iiroilla on tämän viikon lauantaina mahdollisuus kuitenkin kuitata tämä pettymys, kun kotiottelussa vastaan asettuu Masku. Mikäli kotijoukkue kaivaa sarjassa toisena olevaa Maskua vastaan täyden pistepotin, niin sinikeltaiset pääsevät juhlimaan sarjanousua kotiyleisönsä edessä.

TuWe ja Pallo-Iirot eivät saaneet selvää toisistaan. Iiroilla on lauantaina kuitenkin mahdollisuus varmistaa sarjanousu.

FC Boda – Pargas IF 1-3
Piffen ratkaisi voiton jo putoamaan tuomitusta Bodasta tauon molemmin puolin. Vieraat siirtyivät johtoon 42. minuutilla Veli Hartolan osumalla. Vain minuutti tämän jälkeen Gesim Voca iski lukemiksi jo 0-2. Toista puoliaikaa oli pelattu reilut 10 minuuttia, kun Micke Karlsson vasaroi viimeisen naulan kotijoukkueen arkkuun ja peli oli jo 0-3. FC Boda sai hieman lohtua Ahmed Al-Sheklin maalista, joka syntyi 73. peliminuutilla. Tätä lähemmäs Boda ei kuitenkaan vastustajaansa päässyt. Samalla kävi teoriassakin selväksi, että ensi kaudella FC Boda pelaa Nelosessa.

TOVE – ÅIFK 3-2
Toejoen Veikot siirtyi 1-0 johtoon jo 12. minuutilla, kun Otto Ceder antoi kotiyleisölle aihetta riemuun. Åbo nousi kuitenkin rinnalle vain kahdeksan minuuttia tämän jälkeen Arman Palanin viimeistellessä lukemiksi 1-1 ja tässä tilanteessa siirryttiin myös tauolle. TOVE aloitti toisen jakson väkevästi, kun Niko Vainionpää vei kotijoukkueen johtoon toisen puoliskon neljännellä minuutilla. Ottelun ratkaisu syntyi viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, jolloin Sami Kirvesmäen maali vei isännät kahden maalin johtoon. Åbo kavensi vielä lisäajalla, mutta tämän lähemmäksi eivät he enää päässeet ja pisteet jäivät Toejoelle. Jos ÅIFK aikoo ensi kaudella pitää keltamustia värejään Kolmosessa, tulee sen ottaa pisteitä seuraavissa peleissä. Ensimmäinen ja erittäin mielenkiintoinen mahdollisuus tähän on edelleen myös sarjapaikastaan taistelevaa Inter2:a vastaan perjantaina.

SoVo – FC Åland 4-1
Someron Voima oli kotonaan tutun vahva sarjakakkosta FC Ålandia vastaan. Nicholas Brain huudatti kotiyleisöä 36. minuutilla ottelun avausmaalilla. Saarelaiset tulivat tasoihin juuri ennen taukoa Rezgar Amanin osumalla ja näistä lukemista siirryttiin puoliajan viettoon. Kotijoukkue ratkaisi ottelun päätösjaksolla. Mikko Halonen osui 61. minuutilla viimeistellen lukemiksi 2-1 ja vain kolme minuuttia tästä oli Alimamy Jallohin vuoro. Jalloh iski vielä toisenkin osuman 83. minuutilla ja varmisti somerolaisille hienon 4-1 kotivoiton. FC Ålandin tappio tarkoitti sitä, että sarjanousu alkaa pikkuhiljaa varmistua Pallo-Iirojen hyväksi. Teoriassa toki sekä Åland että Masku vielä voivat Iirot ohittaa, mutta oljenkorsi alkaa olla ohut. Jomala IK:n nousu Nelosesta tarkoittaa sitä, että ensi kaudella, mikäli FC Åland ei Iiroja ohita, Ahvenanmaalla nähdään pitkästä aikaa paikallispelejä.

SoVo:n Alimamy Jalloh teki kaksi maalia voitto-ottelussa FC Ålandia vastaan. Arkistokuva.

Nähdäänkö Raumalla nousujuhlat?

Kolmosen kolmanneksi viimeisen kierroksen mielenkiinto kohdistuu lauantai-iltapäivällä Raumalle. Voitolla Pallo-Iirot voi varmistaa nousunsa Kakkoseen, mutta Masku halunnee vähintäänkin vielä siirtää juhlia ja pitää omankin teoreettisen noususaumansa edelleen voimassa. Perjantaina turkulaiset ÅIFK ja FC Inter2 pelaavat todella tärkeistä pisteistä sarjassa säilymisen kannalta ja yhtä lailla kiihkeä lienee tunnelma lauantaina Paraisilla, jossa PIF isännöi paikallistaistossa kynsin hampain sarjapaikastaan taistelevaa SC Wolvesia. Erittäin mielenkiintoinen Kolmosen kierros on jälleen luvassa. Harmillista, että kausi lähestyy vääjäämättä loppuaan.