Kolmosen viikkoraportti; Pallo-Iirot nousee Kakkoseen

• Alueuutiset

Länsi-Suomen Kolmosen nousija on selvillä. Pallo-Iirot käytti heti ensimmäisen katkaisupaikkansa ja varmisti voitolla Maskusta nousun ensi kaudeksi Kakkoseen. Sarjan kahdelle viimeiselle kierrokselle jäi näin jännitettävää enää putoajien osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kolmikosta SC Wolves, ÅIFK, TuWe kaksi putoaa ja yksi säilyy.

Pallo-Iirot – Masku 2-1
Yli 500-päinen katsojajoukko sai lauantaina Alsecco Stadionilla sitä, mitä halusi. Kotijoukkue pääsi juhlimaan sarjanousua omiensa edessä kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä. Vaikkakin Iirojen alku oli hieman hermostunutta pelaamista, oli se kuitenkin melkein koko ottelun kentän herra. Maskullakin oli omat paikkansa, mutta sinikeltainen raumalaisryhmä oli selvästi päättänyt käyttää ottelupallonsa heti. Juuso Aalto palasi kotijoukkueen kokoonpanoon ja oli tehokas. Aalto viimeisteli komealla syöksypuskulla 1-0 taukojohdon, kun jäähallin seinään pultattu pelikello näytti 36 minuuttia. Mainion syötön tarjoili Emenike. Sama tutkapari oli ratkaisemassa peliä toisen jakson puolivälissä. Nyt Aalto syötti selustaan Emeniken vapaaksi ja mies ei erehtynyt. Emeniken kauden kymmenes maali muodostui nousun ratkaisseeksi voittomaaliksi. Masku säikäytti vielä kotiyleisöä vajaa kymmenen minuuttia ennen päätöstä, kun nuori Jere Rantanen teki hallitusti uransa ensimmäisen Kolmosen maalin. Kauden kahteen viimeiseen otteluun Iirot pääsee vapautuneissa tunnelmissa.

Juuso Aallolla oli tehokas paluu sinikeltaisten kokoonpanoon.
Joonas Manzo pääsi ottelun loppuhetkillä yrittämään Iiroille kolmatta maalia, mutta Ville Seppänen torjui komeasti.
Pallo-Iirot nousuun vienyt päävalmentaja Akusti Salonen antoi pelaajilleen lujat rutistukset ratkaisuottelun päätteeksi.

Wilpas – FC Boda 4-1
Salon Wilpas kuritti putoamaan tuomittua FC Bodaa. Valtteri Peltola avasi maalihanat jo toisella minuutilla ottelussa, jossa ei kummallakaan joukkueella enää panoksia ollut. Taukoa vietettiin lukemissa 1-0. Toisen puoliskon viidennellä minuutilla Olli Jakonen vei Wilppaan jo kahden maalin karkuteille. Sama mies oli asialla varttia myöhemmin, kun tulostaululle kirjailtiin kotijoukkueen 3-0 johto. Minuutti tästä osumasta ja Boda sai hymyn huulille, kun Sven Ivars osui vierasjoukkueelle. Niko Virtanen nakkasi Wilppaalle vielä yhden osuman ja tulostaulun digitaalit halvaantuivat lukemiin 4-1.

ÅIFK – FC Inter2  0-4
Inter otti Åbolta elintärkeät pisteet selkeästi lukemin 0-4. Samalla sinimustat käytännössä varmistivat sarjapaikkansa ensi kauteen. Ali Yasin vei Interin johtoon toisen jakson ensimmäisellä minuutilla. Muutama minuutti tämän jälkeen Åbon urakka vaikeutui ratkaisevasti, kun Emdad Palani ajettiin kentältä. Yoonis Muse vei tämän jälkeen Interin 0-2 johtoon 64. minuutilla. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin liigavahvistus Tatu Varmanen iski lukemiksi jo 0-3. Loppulukemat 0-4 syntyivät, kun Yoonis Muse viimeisteli illan toisen maalinsa. Ottaen huomioon, että molemmat joukkueet taistelivat sarjapaikoistaan, oli erityisesti ÅIFK kovin kesy Yläkentän perjantai-illassa. Taisteluilmeen pitää parantua kahteen jäljellä olevaan peliin, jos pelaaminen Kolmosessa kiinnostaa ensi vuonnakin.

ÅIFK ei pysynyt valkopaitaisen Interin perässä perjantaina Yläkentän tärkeässä kamppailussa.

TuWe – TPK 2-5
Kipeästi sarjapisteitä kaipaava Weikot kärsi kotonaan tappion Turun Pallokerholle maali-ilottelussa. Ottelu alkoi isäntien kannalta hienosti, kun Ville Stylman vei kotijoukkueen johtoon 14. minuutilla. TPK nousi tasoihin Robert Nygårdin osumalla 22. minuutilla. Tästä ehti kulua vain kaksi minuuttia, kunnes TuWe siirtyi uudestaan johtoon. Tällä kertaa maalista vastasi Severi Lehtinen. Taukoa vietettiin kotijohdossa. Toista jaksoa oli ehditty pelaamaan vajaa kymmenen minuuttia, kun Marno Lastulan kaksi aivan peräkkäin syntynyttä osumaa vei Pallokerhon johtoasemaan. Tämän jälkeen vieraat kaunistelivat lukemia vielä kahdella maalilla, kun Joakim Julie sekä Waltter Mattila osuivat kumpikin kertaalleen. TuWe:n asema sarjassa on hankala ja lisäpisteitä on pakko saada sarjasopimuksen uusimiseksi.

PIF – SC Wolves 3-0
Piffen vei Paraisten herruuden selkeällä voitolla. Gesim Voca vei punapaidat johtoon jo viidennellä minuutilla. Vahvaa syyskautta pelaava Voca nousi ottelun hahmoksi ja iski illan toisen osumansa 21. peliminuutilla. Taukolukemat 2-0 antoivat Piffenille hyvät lähtökohdat toiselle puoliskolle. Omar Farhan niittasi ottelun loppulukemiksi 3-0 toisen jakson puolivälin tienoilla. Voitto nosti PIF:n jo sarjassa kolmanneksi, kun Masku hävisi Raumalla. SC Wolves on toistaiseksi vielä säilyjän paikalla, mutta lisäpisteet sarjan päätöskierroksilla varmistaisivat sen, että nousijaryhmä ei tee vain pikavisiittiä Kolmoseen.

Peimari United – SoVo 5-4
Kierroksen maalirikkain kamppailu käytiin Paimion KHT:lla. Peimari siirtyi 1-0 johtoon ensimmäisen jakson puolivälissä Ali Al-Taken osumalla. Tämän jälkeen alkoi todellinen Bruno Rodriguesin show. Rodrigues tuplasi Peimarin johdon 28. minuutilla. Vajaa kymmenen minuuttia tästä hän osui toistamiseen. Samainen mies oli asialla vielä 41. minuutilla ja viimeisteli näin hattutemppunsa. SoVo kavensi lukemiksi 4-1 juuri ennen taukovihellystä Samuel Woodwardin osumalla. Toista puoliaikaa oli ehditty pelaamaan reilut viisi minuuttia, kun kohti suvereenia sarjan maalikuninkuutta menevä Rodrigues iski illan neljännen osumansa. SoVo aloitti kuitenkin kirin vielä ja 69. minuutilla Mikko Halonen kavensi lukemiksi 5-2. Kolme minuuttia tämän jälkeen Samuel Woodwardin illan toinen osuma toi vieraat kahden maalin taakse. Nicholas Brain herätti pelin eloon toden teolla 83. minuutilla, kun hän toi somerolaiset jo maalin päähän. Tämän lähemmäksi vieraat eivät enää nousseet ja Peimari piti täyden pistepotin kotikentällään.

FC Åland – TOVE 0-0
Tässä kamppailussa ei maaleja nähty ja pisteet tasattiin molempien sarakkeeseen. Ottelussa jaettiin seitsemän varoitusta, joista kaksi osui Tuomas Kallioisen kohdalle ja mies passitettiin suihkuun 66. minuutilla. Pistemenetys kotikentällä ei Ålandin kannalta ollut enää merkittävä, kun Pallo-Iirot kukisti Maskun kotonaan ja varmisti sen, että noususta ei enää tarvitse kisata. Sekä TOVE että FC Åland pääsevät kahteen jäljellä olevaan peliinsä rennoissa fiiliksissä.

Toiseksi viimeinen sarjakierros

Putoamista vastaan rypistelevien joukkueiden ottelut ovat tulevalla viikonlopun kierroksella suurimman mielenkiinnon kohteina. ÅIFK kohtaa jo perjantaina TPK:n ja panokset ovat huipussaan. Samoin on SC Wolvesilla, joka isännöi Wilpasta ja TuWe:lla, joka matkustaa Maskuun. Omalla tavallaan mielenkiintoinen on myös ottelu FC Boda – Pallo-Iirot. Siinä kohtaavat Kolmosen lohkon ainoat joukkueet, jotka varmasti eivät tällä sarjatasolla ensi vuonna pelaa. Lauantain jälkeen jokainen joukkue on myös esiintynyt Kolmosen Kuukauden ottelussa. Ts.fi -striimaa viimeisenä Kuukauden otteluna tänä vuonna FC Inter2:n ja FC Ålandin välisen ottelun. Ennakkoa pelistä loppuviikolla piirin sivuilla.