Kolmosen viikkoraportti; Masku jatkaa ainoana ilman tappiota

• Alueuutiset

Länsi-Suomen Kolmosen 11. sarjakierroksen tulokset takasivat sen, että sarja jatkuu äärimmäisen mielenkiintoisena taulukon molemmissa päissä. Peimarin tappio pitää seuraavat joukkueet sen takana aivan lähituntumassa ja kisa nousijan paikasta pysyy mielenkiintoisena ja kiivaana. Sama on tilanne sarjataulukossa alempana, sillä joukkueet sijoilla 7-12 ovat kahden pisteen sisällä ja niiden takana toiseksi viimeisenä oleva TPK:kin antoi lupauksia paremmasta voitolla Wilppaasta. Peimarin tappio tarkoitti sitä, että Masku on nyt ainoa joukkue, joka ei vielä ole hävinnyt sarjassa tällä kaudella. Sitä toki rasittaa peräti kuusi tasapeliä.

ÅIFK – Masku 0-1
11. sarjakierros avattiin keskiviikkona Yläkentällä ÅIFK:n ja Maskun kohtaamisella. Kotijoukkue kaipasi pisteitä välttääkseen valumisen taulukon alakertaan. IFK on voittanut viimeksi 2.5. JyTy:n ja sen jälkeen saldo on seuraava: tasapeli, tappio, tasapeli, tappio, tasapeli ja keskiviikkona tuli jatkumona jälleen tappio. ÅIFK oli pelissä dominoivampi osapuoli ensimmäisen jakson. Pelaajien liike ja aktiivisuus olivat selvästi maskulaisia parempia. Vaarallisia paikkoja keltapaidat eivät kuitenkaan saaneet luotua ja kun Maskukin oli laiskalla pelipäällä, oli maaliton taukotulos selviö. Masku esitteli avauspuolikkaalla myös uuden vahvistuksen, kun pääosin SalPa:sta tuttu Topias Tiainen oli siirtynyt sinivalkoisesta vihreävalkoiseen raitapaitaan. Pelin ratkaisu nähtiin, kun tasan tunti oli pelattu. Jari Oksanen ajoi hyvin oikeasta laidasta boxin sisälle ja pelasi vitosen alueen sisällä olleen Niclas Forssin jalkaan. Tämän hyvä tiputus löysi Waltteri Peltolan, joka siirsi pelivälineen maaliin. Toisella jaksolla paremmin peliin päässeelle Maskulle kolme pistettä tuli tarpeeseen, jotta näköyhteys Peimari Unitediin kärjessä pysyy.

Waltteri Peltola teki vihreävalkoisen Maskun maalin voitto-ottelussa ÅIFK:a vastaan.

JyTy – SoVo 3-1
Jyrkkälän Tykit pelasi kolmannen peräkkäisen pelin ilman tappiota ja se onkin vahvassa nousussa kohti sarjan keskikastia. Torstain pelissä kahden voitto-ottelun putkessa seilannut vierasjoukkue SoVo aloitti maalien teon. Asialla oli pilkulta Samuel Woodward, joka sai jatkaa rankkarivastuuta, vaikka edellisessä pelissä pilkulta epäonnistuikin. Tällä kerralla 11 metriin päädyttiin, kun JyTy:n Jere Salmi kiskaisi kädestä SoVo-hyökkääjän nurin. Vain viisi minuuttia vieraiden johtomaalista JyTy tuli tasoihin. Asialla oli Alex Johansson. Tauolle marssittiin tasatilanteessa, mutta toisella puolikkaalla kotijoukkue oli terävämpi. Hannu Kuusisto teki 2-1 heti jakson alkuun ja lopulliset lukemat sinetöi Henri ”Pänä” Lehtonen, kun Yläkentän digitaalikello näytti 87. minuuttia pelattuna.

RaiFu – FC Inter2   1-2
Vasta yhden voiton sarjassa tähän mennessä ottanut RaiFu ei pystynyt perjantainakaan lisäämään pistetiliään. Alkukauden vaihtelevien otteiden jälkeen erittäin vahvaan vireeseen päässyt Inter2 nousee sarjassa hurjaa vauhtia ylöspäin ja kolme pistettä Kerttulan tekonurmelta auttaa tässä. Alkutahdit ottelun kululle lyötiin heti kolmannella minuutilla. Interin avausmaalin teki Mohammed Al Bermanei. Tauolle mentiin Interin maalin johdossa, vaikka kotijoukkueellakin paikkansa oli. Ratkaisun makua oli ilmassa sitten 66. minuutilla, kun Hushyar Aftab lisäsi sinimustien johtoa ja teki jo kauden viidennen maalinsa. Mikko Aso antoi isännille toivoa tekemällä kavennusmaalin viisi minuuttia ennen loppua, mutta tasoitusmaalia RaiFu ei ehtinyt tekemään. Toki aivan Interin maaliviivan tuntumassa pallo vielä loppuhetkillä pyöri. Viimeinen tilastomerkintä ottelussa kirjattiin kolmannella lisäaikaminuutilla, sillä Inter2:n Jan Heinonen otti toisen keltaisen kortin ja joutui poistumaan kentältä juuri ennen loppuvihellystä punaisen kortin saattelemana.

Wilpas – TPK 0-4
Salossa pelattiin perjantai-iltana kahden pitkään voitottomana pelanneen ryhmän mittelö. Kotijoukkueen edellinen voitto on toukokuun alkupuolelta, vaikka se sen jälkeen pari tasapelipistettä onkin ottanut. Vierailija TPK puolestaan on hävinnyt peräti kahdeksan edellistä peliään putkeen. Kaikki putket katkeavat joskus ja nyt päättyi TPK:n tappioputki. Yllättävänkin selvä vierasvoitto helpottaa Kerhon ahdinkoa varmasti ja jonkinlainen apina selästä lienee pudonnut. Kukapa muukaan kuin Marno Laskula aloitti maalien teon kuudennella minuutilla. TPK:n toisen viimeisteli Robert Nygård avausjakson lisäajalla. Toisenkin puoliajan Kerho voitti kahdella maalilla. Marno Lastulan illan toinen näki päivänvalon reilun tunnin kohdalla ja siitä kymmenen minuuttia myöhemmin Mirko Sillanpää tinttasi loppuluvut.

Marno Lastula (vas.) oli tutun tehokas kahdella maalilla Wilppaan vieraana. Arkistokuva.

TOVE – PIF 1-0
Toejoen nurmi ei ollut vieläkään kotijoukkueella käytössä ja niinpä TOVE pelasi tämänkin kotiottelun Porissa Urheilukeskuksen tekonurmella. TOVE:lla oli kasvojenpesun paikka, kun edellisessä ottelussa se sai kylmää, 6-0, kyytiä Interin kakkoselta. PIF aloitti lauantain pelin vahvasti ja pitikin kotijoukkuetta ahtaalla. Vieraiden parhaat tilanteet tulivat Gezim Vocalle, mutta TOVE-maalissa pelannut Lauri Koskela venyi pallojen tielle. Pelikellon näyttäessä 26. minuuttia, sai TOVE vastahyökkäyksen ja hyödynsi sen tyylikkäästi. Pallon verkkoon tarkalla laukauksella toimitti Topi Mattila. Puoliajan lopussa syntyi vielä molemmille joukkueille maalipaikat. Ensin TOVE:n Teemu Heinonen kolisutteli vapaapotkusta tolppaa ja aivan puoliajan lopussa pääsi vierasjoukkueen Yannick Ossok puskemaan vapaasti, mutta tuonkin pallon Koskela selvitti. Toinen puoliaika ei tarjonnut maaleja, eikä juuri hyviä tilanteitakaan. Kakkosjakson juoni oli se, että PIF hyökkäsi, TOVE puolusti hyvin ja PIF:n pelaajat tuskastuivat puskiessaan palloja TOVE:n puolustuslinjaan.

FC Åland – Peimari United 3-0
Peimari United sai kokea kauden avaustappion Ålandin vieraana saarella. Samalla kotijoukkue ilmoittautui entistä vahvemmin mukaan tasaiseen kärkitaisteluun. Rezgar Amani teki Ålandin avausmaalin ennen kuin Markusbölen yleisö oli kunnolla ehtinyt edes katsomoon. Velipoika Shajan Amani tälläsi toisen maalin juuri, kun puoli tuntia oli täyttymässä ja tauolle asteltiin 2-0 Åland-johdossa. Kotijoukkue oli nopea myös toisen jakson alussa. Kun koko pelin avausmaali syntyi toisella minuutilla, niin myös kakkosjakson avausmaali, ja isäntien 3-0, syntyi jakson toisella minuutilla. Asialla kulmapotkutilanteesta oli Daniel Boman. FC Ålandin voitto piti kärkiryhmän todella tasaisena ja Peimari ei ainakaan tässä vaiheessa vielä päässyt lähtemään pienelle karkumatkalle. Piikkipaikkansa se toki säilytti ja eroa toisena olevaan Maskuun on yksi piste. FC Åland on noussut jo neljännelle sijalle ja pisteitä se on kerännyt 18.

PaiHa – JIK 4-2
Paimion Hakalle sopivat ahvenanmaalaiset vastustajat. Viime viikolla kaatui vieraissa FC Åland ja nyt kotona Jomala IK. PaiHa:n voitto omalta osaltaan tekee sarjataulukon putoamisviivan tuntumassa vähintäänkin mielenkiintoiseksi. Sunnuntaina kierroksen päättäneessä ottelussa PaiHa ratkaisi pelin jo avauspuolikkaalla. Dionas kirjattiin ensimmäisen maalin tekijäksi puolen tunnin lähestyessä. Siitä alkoikin kotijoukkueen tehokas muutaman minuutin jakso, kun 34. minuutilla Justus Peltoluhta teki 2-0 ja vain pari minuuttia myöhemmin oli asialla Sakari Opoku. Taukolukemat teki, ja kotijoukkueen maalikekkerit päätti, Dionas iltapäivän toisellaan juuri ennen taukovihellystä. Toisella jaksolla, aivan sen lopussa, JIK teki pari kosmeettista osumaa. Filip Svahnström osui 90. minuutilla ja Gustav Nordberg maalasi kolmannella lisäaikaminuutilla. Ottelussa ei jaettu yhtään varoitusta. Liekö syynä se, että erotuomarina Paimiossa oli legendaarinen Jouni Hyytiä, jonka auktoriteetti pitää ottelun kuin ottelun mallikkaasti hallussa.

Seuraava kierros kokonaisuudessaan keskiviikkona

Tulevana viikonloppuna juhlitaan juhannusta ja tämän vuoksi toiseksi viimeinen sarjakierros ennen pientä kesätaukoa pelataan kokonaisuudessaan jo tulevana keskiviikkona. Juhannusviikon kierros tarjoaa monta mielenkiintoista paikallispeliä. Turun paikallisissa kohtaavat TPK ja ÅIFK sekä FC Inter2 ja JyTy. Myös Ahvenanmaalla pelataan paikallisottelu, jota isännöi FC Åland.