Kolmosen viikkoraportti; Masku ja FC Åland avittivat Pallo-Iiroja

• Alueuutiset

Länsi-Suomen Kolmosen kärkiryhmässä Maskun ja FC Ålandin tasapelit petasivat sarjaa johtavalle Pallo-Iiroille yhä parempaa tilannetta. Pelinsä hyvään kuosiin taas saaneen raumalaisryhmän ero seuraaviin on nyt jo kuusi pistettä. Häntäpäässä ÅIFK, FC Boda ja SC Wolves hävisivät omat ottelunsa ja se tiesi pelinsä voittaneen FC Inter 2:n nousua jo kaikkien näiden yläpuolelle.

SC Wolves – TPK 2-3
Turun Pallokerho haki pisteet Wolvesin vieraana. TPK siirtyi 0-1 johtoon kaksi minuuttia ennen avauspuolikkaan päätöstä, kun Robert Nygård avasi maalihanat. Sama mies oli asialla vielä ensimmäisen jakson lisäajalla ja vei näin Pallokerhon 0-2 johtoasemassa tauolle. Kotijoukkue aloitti toisen jakson vahvasti, kun Jami Hannuniemi iski 1-2 kavennuksen heti puoliajan alussa. Vieraat tekivät kuitenkin pesäeroa lisää kymmenen minuuttia myöhemmin Samuel Sibakovin viimeistellessä lukemiksi 1-3. Wolves haki tasoitusta vimmatusti, mutta palkinto tuli vasta 88. minuutilla Jani Masalinin osuessa pokien väliin. Lisämaaleja ei nähty ja TPK vei pisteet mukanaan.

PIF – Peimari United 3-1
Piffen oli Peimaria vahvempi kotonaan katkaisten samalla pitkän huonon jaksonsa. Punapaitainen kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon 16. peliminuutilla Tivon Megasen maalilla. Piffen tuplasi johtonsa kymmenen minuuttia ennen taukoa, kun Omar Farhan lisäsi vieraiden tuskaa. Peimari nousi peliin mukaan tunnin kohdalla, kun Samuli Vihervirta loi uskoa omiin kavennusosumallaan. Vieraiden haaveet murskattiin kuitenkin 69. minuutilla. Asialla oli Veli Hartola, joka naulasi loppulukemiksi 3-1.

Masku – TOVE 1-1
Maskussa molemmat joukkueet olisivat kaivanneet kovasti enemmänkin lisäpisteitä, joten tasatulos tuskin tyydytti kumpaakaan. Ennen ottelua Kolmosen heinäkuun pelaajana palkittu Maskun Samuli Mikkonen näytti 25. minuutilla, että valinta ei miestä hyydyttänyt. Taidokkaalla kääntölaukauksella syntyi ottelun avausmaali. Toinen jakso oli erityisesti maskulaisjoukkueelta melko heikko esitys, eikä ollutkaan ihme, että avauspuolikkaasta piristynyt TOVE tuli tasoihin. Kalle Marttila teki jo kauden yhdeksännen osumansa, kun pelikellossa oli melkein 70 minuuttia. 1-1 tasatulos oli varsin oikeutettu Taponkedon perjantai-illassa.

TOVE:n Kalle Marttila onnistui maalinteossa myös Maskussa. Mies on viimeistellyt tällä kaudella Kolmosessa jo yhdeksän osumaa

TuWe – FC Inter2  0-1
Turun paikallisessa FC Inter2 kukisti Weikot. Tiukka ja vähämaalinen kamppailu antoi yleisölle nähtäväksi vain yhden osuman ja siitä vastasi vierasjoukkue. Lari Kinnusen 32. minuutilla syntynyt 0-1 viimeistely jäi myös ottelun ainoaksi ja näin Inter2 kaivoi itselleen arvokkaat sarjapisteet. Voitto nosti Interin 17 pinnaan ja se jätti samalla taakseen sarjapaikkataistelussa ÅIFK:n, FC Bodan ja SC Wolvesin.

FC Boda – SoVo 0-3
Someron Voima haki tyylipuhtaasti pisteet Björkbodasta. Mikko Halonen kirjautti ottelun avausmaalin nimiinsä vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Mamadu Jalloh jatkoi tästä hetkeä myöhemmin ja vei vieraat 0-2 taukojohtoon. Toisella jaksolla nähtiin vielä yksi osuma. Alimamy Jalloh katkaisi kotijoukkueen selkärangan 62. peliminuutilla ja varmisti kolme sarjapistettä Somerolle viemisiksi.

Mikko Halonen on SoVo:n ahkerin maalintekijä kahdeksalla maalilla

FC Åland – Wilpas 1-1
FC Åland ja Wilpas tasasivat pisteet saarella. Avauspuolisko oli maaliton, joten ratkaisu nähtiin toisella puoliajalla. Vierasjoukkue joutui vaikeuksiin toisen jakson alkuhetkillä, kun Alexander Strekalovskiy sai toisen keltaisen ja lähti aikaiseen suihkuun. Tilanteesta seuranneen rankkarin toimitti varmasti vasempaan yläkulmaan Julio Fernandes ja vei kotijoukkueen näin 1-0 johtoon. Vajaamiehisenä uurastanut Wilpas sai kuitenkin tasoitusmaalin tehtyä, kun pelikello näytti 71. minuuttia. Valtteri Sinervo puski kulmapotkun komeasti takanurkkaan ja Wilppaalle vieraspiste saarelta vajaamiehisenä varmasti maistui makealta.

Pallo-Iirot – ÅIFK
Pallo-Iirot tyrmäsi ÅIFK:n sunnuntaina ja otti myös ilolla vastaan Maskun ja FC Ålandin pelaamat tasapelit tällä kierroksella. Ero kilpakumppaneihin venähti jo kuuteen pisteeseen. Iirot aloitti Äijänsuolla räväkästi. Jo toisella peliminuutilla pallo kaivettiin vieraiden verkosta, kun Juuso Aallon laukaus rangaistusalueen rajalta upposi maaliin. Emenike jatkoi maalijuhlia 18. minuutilla ja Joonas Manzo pääsi pilkun kohdalta sivaltamaan 3-0 reilu viisi minuuttia ennen taukoa. Illan toisen osuman Manzo teki heti päätösjakson alkuun. Juuso Aalto syötti ja Manzo pelasi itsensä yhdellä kosketuksella tulokselliseen vetopaikkaan. Mikael Lahtivuori ja Emenike naulasivat ÅIFK:n lopullisen nöyryytyksen pelin loppuhetkillä.

Emenike oli tutun tehokas myös sunnuntaina. Kuva edelliskierroksen ottelusta Inter2 vastaan

Ahvenanmaalla ratkaisun makua jo ilmassa?

Seuraavan kierroksen mielenkiintoisin ottelu pelataan ilman muuta lauantaina Ahvenanmaalla. FC Åland isännöi silloin Pallo-Iiroja ja mikäli Iirot tuon ottelun voittaa, on ainakin Ålandilla jo melkoinen savotta raumalaisten kiinni ottamisessa kauden jäljellä olevissa peleissä. Masku kohtaa vahvaa nousua kohti keskikastia tekevän FC Inter 2:n jo torstaina ja voitto on vihreävalkoistenkin pakko saalistaa, jotta jännitys nousutaistossa säilyy.