Kolmosen viikkoraportti; 856 katsojaa Pitsiyön spesiaalissa

• Alueuutiset

Kolmosessa Masku käytti hyödykseen FC Ålandin tappion ja kiilasi Pallo-Iirojen kantaan. Raumalla pelattiin Pitsiyön spesiaali tällä kerralla Satakunnan suunnan joukkueiden paikallistaistona ja komea yleisömäärä, 856 katsojaa, sai nauttia sarjajohtajan maali-ilottelusta. Peimari Unitedin Bruno Rodrigues nousi yksin maalipörssin ykköspaikalle.

FC Boda – TPK 0-2
Turun Pallokerho haki tärkeät pisteet vieraskentältä vankistaen asemaansa sarjan keskikastissa. Avausosuma ottelussa nähtiin ensimmäisen jakson puolivälissä, kun Samuel Sibakov maalasi ohi Eraldi Gjondedajn. Taukotilanteeksi jäi myös 0-1. Toisella puoliajallakaan ei kotijoukkue maalinteossa onnistunut. TPK naulasi ottelun vasta viime minuutilla, kun Joakim Julie iski pallon maaliin. Bodalle tappio oli jo neljäs peräkkäinen. TPK jatkaa pelejään jo huomenna tiistaina ja saa vastaansa Regions Cupin puolivälierässä niin ikään Kolmosta pelaavan helsinkiläisen HerTo:n. Ottelu Yläkentällä alkaa klo 19.45.

Pargas IF – ÅIFK 0-1
Ennakkoasetelmiin peilaten suosikkina tähän otteluun lähtenyt Piffen menetti pisteet kotikentällään. Maalijuhlia ottelussa ei nähty. Ainokaisesta osumasta vastasi Victor Djibalene 71. peliminuutilla. Sarjassa toiseksi viimeisenä olevalle Åbolle pisteet olivat tärkeääkin tärkeämmät. PIF on jonkinlaisessa syöksykierteessä ja joukkueen viimeinen voitto on kesäkuun puolivälin paikallispelistä.

Pallo-Iirot – TOVE 5-1
Raumalaiset kaatoivat TOVE:n Pitsiyön spesiaalissa selvin numeroin. Avausmaali syntyi 18. minuutilla, kun Juuso Aalto laukoi pallon tyylillä vierasjoukkueen maaliin. Emenike tuplasi Iirojen johdon vapaapotkusta vain kaksi minuuttia ensimmäisestä osumasta. Puolen tunnin pelin jälkeen Jussi Aalto nosti pallon kauniisti TOVE:n maaliin ja näin tauolle siirryttiin 3-0 tilanteessa. Kotijoukkue niputti ottelun noin tunnin pelin jälkeen, kun Emenike osui toistamiseen. Kaksi minuuttia tästä ja Jussi Aalto teki niin ikään illan toisen osumansa ja kasvatti numeroiksi jo 5-0. TOVE osui kuitenkin kertaalleen, kun Eemil Aavikko laukoi pallon upeasti ylänurkkaan. Äijänsuon uusitulla tekonurmella ottelua seurasi komea katsojamäärä, 856 silmäparia.

Jussi Aalto teki Pitsiyön spesiaalissa kaksi maalia komean katsojajoukon iloksi.

Masku – SC Wolves 3-0
Masku voitti Wolvesin kotonaan selvästi. Sarjassa toiseksi noussut maskulaisryhmä ei antanut Wolvesille saumoja voittoon. Masku siirtyi seitsemännellä minuutilla 1-0 johtoon, kun lähes sensaatiomaisesti joukkueeseen noussut Samuli Mikkonen ohjasi matalan keskityksen sisään. Sama mies oli asialla hetki ennen taukoa, kun Jari Oksanen vapautti Mikkosen läpiajoon, josta hän kiersi Wolvesin maalivahdin. Mikkosen saldo tällä kaudella tähän mennessä on tyrmäävä: 5 peliä, 10 maalia. Masku hallitsi ottelua koko 90 minuuttia, eikä päästänyt vieraita vaarallisille maalipaikoille juurikaan. Lopullisen ratkaisun otteluun iski Jari Oksanen 72. minuutilla, kun hän pääsi Wolves-puolustuksen virheen jälkeen yksin nokikkain maalivahtia vastaan, eikä erehtynyt.

Samuli Mikkosen nosto A-nuorista edustusjoukkueeseen on ollut Maskussa onnistunut liike

TuWe – SoVo 2-0
Kolmosen Kuukauden ottelusta raportti löytyy täältä:

Wilpas – FC Inter2  1-1
Sarjataulukossa neljäntenä oleva Wilpas tasasi pisteet kotonaan Inter 2:n kanssa. Ensimmäinen jakso oli maaliton, kun taas toisella jaksolla maalit tulivat samassa ryppäässä. Olli Jakonen iski Wilppaan 1-0 johtoon 66. peliminuutilla. Tästä saatu ilo ei kuitenkaan ollut pitkäkestoista, sillä Inter tasoitti minuutti myöhemmin. Maalista vastasi Sami Wirkkala. Näihin 1-1 lukemiin peli myös päättyi ja Wilpas pelasi toisen peräkkäisen tasapelin. FC Inter2 on saalistanut kahdesta viime pelistään neljä pistettä ja samalla vauhdilla jos ryhmä jatkaa, nousee se pian jo putoamisviivan päälle.

Peimari United – FC Åland 4-3
Peimarin ja FC Ålandin kohtaaminen tarjosi paikalla olleelle yleisölle todellista viihdettä. Ottelu alkoi räväkästi, kun Nico Salmiosalo iski isännät johtoon kolmannella minuutilla. Tämä johto kuitattiin nopeasti, kun kahdeksannella minuutilla Rezgar Amani tasoitti tulostaululle lukemiksi 1-1. Bruno Rodrigues vei Peimarin johtoon tovi ennen taukoa. Ottelua oli pelattu noin tunti, kun Rodriguesin illan toinen osuma antoi osviittaa, että peli olisi jo ratkennut. Saarelaiset olivat asiasta kuitenkin erimieltä. Julius Sundman kavensi lukemiksi 2-3 pelin 82. minuutilla. Julio Fernandes tasoitti ottelun pari minuuttia Sundmanin kavennusosumasta. Ottelu näytti päättyvän tasapeliin, kunnes Nico Salmiosalo vapautti kotijoukkueen piinasta neljännellä lisäminuutilla, jolloin syntyi ottelun voitto-osuma. Bruno Rodrigues nousi maaleillaan Kolmosen maalipörssin kärkisijalle 12 osumallaan.

Bruno Rodrigues sai tusinan maaleja täyteen viikonloppuna

Elokuun Kuukauden ottelu perjantaina

Kolmonen jatkuu torstaina keväällä pisteet jakaneiden SoVo:n ja Maskun taistolla Somerolla. Myös Inter2 ja Pallo-Iirot kohtaavat jo torstaina. Perjantaina päästään viikon sisään toistamiseen katsomaan Kuukauden ottelua, sillä elokuun ottelu pelataan heti alkukuusta. SC Wolves isännöi Pajbackalla FC Bodaa molemmille hyvin tärkeässä matsissa. Ottelusta tulossa ennakkoa myöhemmin tällä viikolla. Kierros päättyy sunnuntaina Peimarin ja TPK:n kohtaamiseen.