KaDy voitti Tervarit Hankasalmella – brassivahvistus Newton debytoi

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu, jossa Kampuksen Dynamo voitti Tervarit Hankasalmella 8–2 (3–2). KaDy:ssa debytoi brasilialainen Newton de Souza Queiroz Junior. Viidennen sarjakierroksen viimeinen ottelu Mad Max – PJK pelataan tiistaina Valkeakoskella.

su 21.10.

Hankasalmen monitoimitalo
KaDy – Tervarit 8–2 (3–2)
Maalit:
KaDy: Mikko Kytölä 2, Jani Korpela 2, Newton de Souza Queiroz Jr., Arash Muridiyazd, Sergei Korsunov, Nikola Vidaković.
Tervarit: Ville Niskala, Mikko Suomela.

KaDy jatkaa miesten Futsal-Liigassa puhtaalla pelillä neljän ottelun jälkeen. Sunnuntaina jyväskyläläiset kaatoivat Oulun Tervarit leveästi 8–2, joskin oululaiset kävivät kahden maalin johdossa. KaDyn kotiottelu pelattiin poikkeuksellisesti Hankasalmen, ei Jyväskylän monitoimitalolla.

Tervarit tarjoili shokkialkua hallitsevalle mestarille siirtyen alle viidessä minuutissa 0–2-johtoon kahdella laukauksella vasemmasta laidasta, viimeistelijöinä Ville Niskala ja Mikko Suomela. Pelin edetessä KaDy otti yhä selvemmin ohjaksia käsiinsä jauhaen rotaatiota kärsivällisesti ja hyökäten monipuolisesti. Taukosummeriin mennessä KaDy oli kuronut takaa-ajoaseman kiinni ja mennyt 3–2-johtoon. Kaikki kolme maalia syntyivät diagonaalisyötöstä takatolpan tuntumasta.

Toisella puoliajalla joukkueiden tasoero tuli esiin selvemmin eikä Tervareista ollut enää haastamaan Dynamoa. KaDy nakutteli tasaiseen tahtiin viisi lisämaalia rajussa pallosateessa olleen maalivahti Juho Keskisen taakse; kapteeni Mikko Kytölä ja Jani Korpela saivat illan saldoksi kaksi maalia mieheen. KaDy:n uusi brasilialaisvahvistus Newton de Souza Queiroz Jr. teki ensiesiintymisensä punamustissa, pelasi isot minuutit ja vei KaDyn takatolpalta 3–2-johtoon ennen puoliaikaa.

Voiton myötä KaDy siirtyi puhtaalla pelillä sarjakärkeen (12 p.). Pisteen sisällä vaanivat GFT (12 p.), SoVo (11 p.) ja sarjanousija JoSePa (11 p.). Tervarit jatkaa nollakerholaisena sarjan hännillä, joskin oululaisten alkusyksyn vastustajat ovat olleet haastavammasta päästä.