KaDy ja Leijona porhalsivat välieriin - Sievi ja GFT vierasvoittoihin

Futsal-Liigan pudotuspelit jatkuivat puolivälierillä Tesomalla, Valkeakoskella, Joutsassa ja Somerolla. GFT otti vakuuttavan 1-7-voiton Ilveksestä. Valkeakoskella KaDy voitti Mad Maxin maalein 1–4. Joutsassa Leijona jatkoi voittoputkeaan vahvalla toisella puoliajalla ja kaatoi Joutsan Seudun Pallon 3–7.  Sievi FS voitti SoVo Futsalin 3-4 ja otti edun itselleen katkaista sarja huomenna Somerolla.

Kady - Mad Max

KaDyn pelaajat iloitsivat välieräpaikasta. (Kuva Samu Kytölä)

Ilves FS – GFT  1–7   (0–3)

GFT: Ville Vähäkoitti, Timo Mikkonen, Jaakko Oksanen, Ari Makowski,  Niko Stenholm, Antti Arvola, Johannes Axerud
Ilves: Jaakko Ahokas

la 23.3.

Otteluvoitot KaDy - Mad Max 3 - 0

KaDy pystyi katkaisemaan sarjan viime vuoden tavoin kolmanteen otteluun. KaDyn voitot Mad Maxista maalein 3–2 ja 6–0 edellisenä viikonloppuna antoivat odottaa sarjan katkeamista jo 3. puolivälierässä. KaDy pystyi näin katkaisemaan sarjan viime vuoden tavoin Valkeakoskella. Varsin aktiivisesti alusta asti hyökännyt KaDy sai kuitenkin tehdä töitä ennen kuparisen rikkoutumista 13. minuutilla, kun Kristijan Radin pääsi maalaamaan Jani Korpelan syötöstä. Newton Jr. vei vieraat vielä 0–2-johtoon ensimmäisellä puoliajalla. 0–3-lukemat pääsi Kampuksen Dynamon maalivahti Juha-Matti Savolainen syöttämään heitollaan kapteeni Mikko Kytölälle.

Mad Max lähti hyvissä ajoin kirimään reikäpaidalla ja sai Mikko Herityn maalilla yhden kavennuksen aikaan. Savolainen oli ottelun hahmoja torjunnoillaan sekä tehoillaan saadessaan toisenkin syöttöpisteen, kun Newton Jr. pääsi karkuun ja laittamaan tyhjiin loppulukemiksi 1–4.

Ottelun parhaana KaDysta palkittu Sergei Korsunov kommentoi välieräsarjaa: “Hyviä tiukkoja pelejä olivat kaikki kolme. Mad max puolusti hyvin ja ajoittain teki meidän pelistä vaikeata. Meillä oli ensimmäisessä pelissä pienet paineet, koska oltiin hävitty muutama peli putkeen. Hyvin kuitenkin pelattiin kaikki pelit. Lämmittää sydäntä, kun toisessa pelissä ei päästetty maalia sekä kolmessa pelissä ensimmäinen puoliaika nollat omissa eli ollaan opittu virheistä. Olen tosi ylpeä meidän joukkueestamme, valmentajastamme sekä taustoistamme. Nyt lepoa ja maanantaina alkaa keskittyminen sekä työnteko kohti välieriä.”

KaDyn raportti

la 23.3.

Otteluvoitot LeiF - JoSePa 3-0

Leijona Futsalin Petri Grönholm oli ottelun hahmo tehoilla 4+1. JoSePa sai ottelussa aikaan hyvän ensimmäisen puoliajan. Grönholm vei vieraat 0-1 johtoon, mutta Olli Malin toi JoSePan tasoihin. Kotiyleisön toiveita nostatti oma kasvatti Matias Paappanen (s. 2000) pistäessään Juho Laineen jalkojen välistä pallon maaliin ja JoSePan ensimmäistä kertaa johtoasemaan puolivälieräsarjassa.

Huikeassa vireessä ollut Grönholm kuitenkin teki seuraavat kaksi maalia reilun minuutin aikana ja vei lukemiksi 2-3. Jari Kotimäki onnistui vielä pommittamaan pohjalta alakulmaan ja ensimmäinen puoliaika päätettiin tasalukemiin 3-3.

Toisella puoliajalla JoSePa ei pysynyt vakuuttavan vieraan vauhdissa ja LeiF painui menojaan neljällä maalilla ja katkaisi näin välieräsarjan suoraan kolmella otteluvoitolla.

Petri Grönholm (Kuva: LeiFin nettitoimitus)

Leijonan raportti (tulossa)
JoSePan raportti (tulossa)

Someron monitoimihalli

Otteluvoitot SoVo - Sievi FS 2-1

Somerolla Sievi FS toi itsensä yhden voiton päähän välieristä voittaen SoVo Futsalin lukemin 3-4.

Sievi FS pääsi ensimmäisellä ajalla kahden maalin karkumatkalle Matias Träskbäckin ja Henri Heikkilän maaleilla. Toisella puoliajalla SoVon virhetili karttui vauhdilla ja Sievi sai pistää pallon 10 m vapaapotkupisteelle puoliajan puolivälissä. Jarmo Junno ei erehtynyt ja vei SIevin 0-3 johtoon.

Arber Istrefi sai kirivaihteen päälle tehden isännille kavennuksen 1-3:een. SoVo haki kavennusta lentävällä maalivahdilla ja Sievi pääsi pistämään yhden maalin tyhjiin. SoVo ei antautunut vaan sai aikaan kaksi reikäpaitamaalia tuoden lukemat jo 3-4:ään. Tämän jälkeen jäi pelikelloon 40 sekuntia tasoitusaikaa. Sievi sai kuitenkin katkottua ja blokattua tuon aikana yritykset ja loppulukemiksi jäivät 3-4.

Tesoman liikuntahalli, Tampere

Otteluvoitot GFT - Ilves FS 2-1

GFT otti selvän voiton Ilveksestä ja on nyt voiton päässä jatkopeleistä. Joukkue teki seitsemän maalia ja jokaisen viimeisteli eri pelaaja.  Ilves sai ensimmäisellä puoliajalla tolppalaukauksiakin Tomi Lahtisen toimesta.  GFT:n Ville Vähäkoitti aloitti ottelussa maalinteon. Ilves keräsi rikkeitä varsin tiheään tahtiin ja GFT saikin 10 metrin vapaapotkun, josta Timo Mikkonen vei GFT:n kahden maalin johtoon. Jaakko Oksanen vei vielä espoolaiset 0-3-johtoon 35 sekuntia ennen puoliajan loppua.

Vääntöä (Kuva Ilves FS nettitoimitus)

Toisella puolikkaalla GFT: n dominointi jatkui ja hieman onnekkaastikin Ari Makowski pisti puolesta kentästä GFT:n johdon jo 4-0:aan. Ilves lähti ajoissa jo 23 minuutin kohdalla kirimään reikäpaidalla. GFT:n Niko Stenholm pääsi tekemään tyhjiin vieraiden viidennen maalin. Ilves jatkoi reikäpaitapeliään ja lopulta ajassa 26.53 Jaakko Ahokas kavensi 5-1:een Lassi Lintulan syötöstä. Enempää kirimaaleja ei nähty, mutta GFT kaunisteli lukemia kahdella osumalla.

Sunnuntaina 24.03. kello 14.00 alkavassa neljännessä puolivälieräottelussa Ilves on selkä seinää vasten ja GFT:llä etu katkaista sarja. Viides ottelu Espoossa pelattaisiin keskiviikkona 27.3. kello 19.00.