Jyväskylän neljän maan futsalturnauksen 2.päivä

Lauantaina Jyväskylän neljän maan futsalturnauksessa pelattin kaksi ottelua. Ensimmäisessä pisteet jaettiin sopuisasti 5 - 5 ja jälkimmäisessä Suomi voitti Tanskan 3 - 2 Panu Aution tekemällä kahdella ja Sergei Korsunovin yhdellä maalilla.

Jyväskylän neljän maan turnaus jatkui lauantaina huippuottelulla Tsekki - Venäjä. Ottelun tasolta odotettiin paljon, sillä olihan vastassa kiistatta kaksi Euroopan kärkimaihin lukeutuvaa joukkuetta. Eikä kukaan hallissa pettynyt. Nähtiin Suomessa ehkäpä kaikkien aikojen korkeatasoisin futsalottelu. Ottelussa oli tempoa, terävyyttä, taitoa, tunnetta, jännitystä, kaikkea mitä hienolta urheiluviihteeltä voi vain toivoa. Ottelun jälkeen koko katsomo antoi kiitokset raikuvin aplodein molemmille joukkueille. Itse ottelu päättyi sopuisasti 5 – 5 (3 – 3). Lopputulos oli turnauksen kannalta erinomainen. Se antoi Suomellekin vielä mahdollisuuden taistella turnauksen mestaruuspokaalista.

Illan toisessa ottelussa Suomi kohtasi Tanskan. Ottelun alussa maajoukkueen sekä Ilveksen luottopelaajalle Antti Teittiselle luovutettiin ottelupaita muistoksi hänen sadannesta maaottelustaan.
- On tosi etuoikeutettua, että olen saanut olla mukana tässä joukkueessa näin pitkään. Pitää tehdä tosi paljon töitä päivittäin pallon kanssa. Se on vinkkini nuorille pelaajille heidän omalla futsalurallaan, Teittinen kommentoi.

Molemmat joukkueet olivat kärsineet tappion ensimmäisen päivän otteluissaan ja molemmat joukkueet halusivat varmasti pestä kasvojaan illan koitoksessa.

Ottelu alkoi Suomen osalta hieman nihkeästi, eikä joukkue pienestä pallohallinnastaan huolimatta juuri päässyt maalipaikoille. Sitä vastoin Tanska käytti maalipaikkansa melko tehokkaasti ja eiliseen tapaan Suomi oli jälleen takaa-ajajan roolissa 0 – 2 lukemin. Kuitenkin Panu Aution ja Sergei Korsunovin upeilla vapaapotkumaaleilla miltei tismalleen samaan paikkaan aivan maalin vasempaan ylänurkkaan kohdistunein laukauksin, Suomi pääsi tauolle tasalukemissa 2 – 2.

- Ennen peliä käytiin maalivahtivalmentaja Dusan Maticin kanssa maalivahteja läpi ja hän sanoi, että kovat laukaukset yläpesiin on pahoja. Siellä oli sellainen pallon mentävä reikä ja sinne se upposi tällä kertaa, Sergei Korsunov kommentoi hienoa vapaapotkumaaliaan.

Toinen jakso alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden luodessa muutamia hyviä maalipaikkoja kuitenkaan onnistumatta viimeistelyssä. Kun ottelua oli pelattu 28 minuutin verran, Suomi siirtyi Aution illan toisella maalillaan ensimmäisen kerran johtoon. Tanska aloitti jo hyvissä ajoin tasoitusmaalin metsästämisen nostamalla maalivahtinsa pyörittämään ylivoimaa hyökkäyspäädyssään. Tanskan vimmatusta yrityksestä huolimatta Suomi kesti paineen alla loppuun asti ja Antti Koivumäen maali pysyikin toisella jaksolla koskemattomana. Voitto tarkoitti siis sitä, että sunnuntaina kello 14 alkavasta Venäjä – Tanska ottelun lopputuloksesta riippuen, Suomi taistelee kello 17 alkavassa Tsekki ottelussa vähintään turnauksen kakkostilasta tai jopa turnausmestaruudesta.

Suomi – Tanska ottelun maalintekijät
1min    0-1  Adam Fogt (Tanska)
6min    0-2  Kevin Jørgensen (Tanska)
13min  1-2  Panu Autio
19min  2-2  Sergei Korsunov
28min  3-2  Panu Autio

Varoitukset
14min  Nis Torgny Nonboe  Andersen (Tanska)
17min  Tuukka Pikkarainen
17min  Mads Falck Larsen (Tanska)
19min  Morten Borum Larsen (Tanska)
19min  Louis Veis (Tanska)