JIPPO laulukuoroon cupissa

Jipon cuptarina päättyi tänä vuonna Porin Urheilukeskuksen tekonurmelle torstai-iltana. Kotijoukkue FC Jazz nappasi lipun puolivälieriin voittamalla joensuulaiset 1-0 (0-0). Ottelun ainoan maalin viimeisteli 56. minuutilla Joonas Salo.

Katseet sarja-avaukseen

Ensimmäisen puoliajan myötätuuleen pelannut Jazz hallitsi kenttätapahtumia Jipon ollessa varsin aneeminen. Porilaiset saivatkin erikoistilanteista kaksi vaarallista tilannetta. Noin puolen tunnin kohdalla kotijoukkue sai useamman kulmapotkun peräjälkeen, joista yhdestä kehkeytyikin vaarallinen tilanne, mutta porilaislaukaus kimposi puolustuksen kautta yli.

Toinen vaaran paikka Lassi Hurskaisen maalille tuli hieman ennen taukoa. Jazz sai vapaapotkun paristakymmenestä metristä ja laukaus olikin hyvä tullen muurin yli, mutta Hurskainen esitti kuitenkin hienon torjunnan ja lukemat säilyivät maalittomana. Jipolla ei ensimmäisellä puoliajalla ollut käytännössä yhtään maalintekopaikkaa.

Toiselle puoliajalle Jipon ilme parani hieman ja Jazzin pelinrakentelu vaikeutui selvästi ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna. Viimeiset liekit Jipon pelaamisesta kuitenkin puuttui ja maalitilanteisiin pääsy tuotti suurta tuskaa.

Ottelun ainoa maali nähtiin vajaan tunnin pelin jälkeen. Jazzin Ilkka Santahuhta pääsi laukomaan Jipon pelaajien katsellessa kahdestakymmenestä metristä. Laukaus osui pystyyn juosseeseen Joonas Saloon ja pallo kimposi hänen etupuolelleen, jonka jälkeen hänellä oli varsin helppo työ laittaa pallo alakulmaan ohi Santahuhdan laukaukseen reagoineen Hurskaisen.

Maalin jälkeen JIPPO yritti painaa peliä Jazzin päätyyn, mutta yritykset jäivät kuitenkin vaillinaiseksi. Paras paikka tuli vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua sivusta lähteneestä vapaapotkusta pohkeensa kipeyttäneen Tuomas Korpelan tilalle vaihdetulle Valtteri Nykäselle. "Valtsu" ei kuitenkaan aivan ylettänyt maalin edessä palloon ja tilanne kuivui kasaan.

Lopussa JIPPO yritti pitkillä palloilla saada vielä painetta Jazz-maalille, mutta nekään eivät tuottaneet todellisia vaaran paikkoja porilaismaalille. Näin Jazz otti paikan kahdeksan joukosta, kun taas JIPPO siirtää katseensa ja keskittymisensä reilun viikon päästä alkavaan Ykkösen sarja-avaukseensa. Tuolloin vastassa Kotkassa on FC KooTeePee sunnuntaina 5.5.